احتمال نمایش آثار کارتونیست‌های جهان درباره پلاسکو

عضو شورای هنری و دبیر بخش کارتون نخستین جایزه هنری «قلب تهران» گفت: حادثه پلاسکو شرایط حسی عجیبی را برای هنرمندان ایجاد کرد و دنیا به این مساله واکنش نشان داد، حتی هنرمندان خارجی در این اتفاق همدردی نشان دادند که می‌توانیم شاهد آثار هنرمندان خارجی در بخش ویژه این جایزه باشیم.

به گزارش ایسنا به نقل از روابط عمومی جایزه هنری «قلب تهران»،  سیدمسعود شجاعی طباطبایی با اشاره به بخش ویژه این جایزه، اظهار کرد: زمانی که حادثه پلاسکو رخ داد، هنرمندان بدون این‌که سفارشی باشد، به‌واسطه احساسی که داشتند شروع به خلق اثر، بویژه در بخش کارتون، کاریکاتور و تصویرسازی کردند و شاهد آثار فاخری در این زمینه بودیم.

او با بیان این‌که حادثه پلاسکو قلب تپبنده این رویداد هنری است، گفت: این بخش، تنها بخشی است که در آن یک اثر از هر هنرمند پذیرفته می‌شود و باید هنرمند بهترین اثر خود را انتخاب کند. این اتفاق بسیار ویژه شرایط حسی عجیبی را برای هنرمندان ایجاد کرده و دنیا به این مساله واکنش نشان داد، حتی هنرمندان خارجی در این اتفاق همدردی نشان دادند که می‌توانیم در این بخش شاهد آثار هنرمندان خارجی هم باشیم.

این کاریکاتوریست همچنین بیان کرد: بیشتر شهرداری‌های دنیا برای معرفی شهرهای خود رویدادهای مهمی را در عرصه هنرهای تجسمی رقم می‌زنند، این به‌دلیل ظرفیت بالایی است که در هنرهای تجسمی وجود دارد.

شجاعی طباطبایی با بیان این‌که در بسیاری از مسابقات و جایزه‌های هنری مانند پیراسیکابا و ازمیر، نام همان شهر روی آن‌ها گذاشته شده و توسط شهرداری‌ها برگزار می‌شوند، ادامه داد: من این شانس را داشتم که در چند جشنواره بین‌المللی در کشورهایی مانند برزیل، ترکیه، کوبا و چین به‌عنوان داور حضور داشتم که بانیان تمام این جشنواره‌ها بدون استثنا شهرداری‌ها بودند.

او همچنین تاکید کرد: ظرفیت‌هایی که فضای هنری، بویژه هنرهای تجسمی می‌تواند برای معرفی اقلیم، شهر یا یک منطقه تاریخی و یا یک چهره نامی یا اتفاقات و رویدادها ایجاد کند بسیار بالاست و در کشورهای دیگر از این ظرفیت به خوبی بهره گرفته می‌شود.

دبیر نخستین جایزه هنری قلب تهران با اشاره به این‌که شهرداری‌ها، بویژه شهرداری تهران اخیرا فعالیت‌های قابل توجهی را در حوزه هنرهای تجسمی آغاز کرده‌اند، افزود: اجرای نمایشگاهی به وسعت یک شهر بازخوردهای بسیاری را به همراه داشت و حتی موجب شد تا رسانه‌های خارجی به این موضوع بپردازند و آن را بازتاب دهند. بسیار ارزشمند است که منطقه ۱۲ تهران که بسیار دیدنی، مهم و تاریخی است به زبان هنر به نمایش گذاشته شود. به‌طور قطع با کمک هنرمندان رشته‌های تجسمی و با زبان هنر، جایگاه بزرگ منطقه ترسیم می‌شود. این اتفاق بسیار خوبی است که چنین فضایی در منطقه ایجاد شده و مسوولان نگاه مثبت به تاثیر هنر دارند.

او افزود: بضاعت عرصه هنرهای تجسمی کشور بسیار بالاست، البته این را به‌خاطر این‌که کاریکاتوریست هستم و نگاه اغراق‌آمیز به مسائل دارم نمی‌گویم. هنرمندان شناخته‌شده‌ کشور در رشته‌های گرافیک، تصویرسازی، عکس و کارتون به یاری این اتفاق آمده‌اند.

او چند خصوصیت هنر کارتون و تصویرسازی مانند اغراق، نگاه طنازانه و بین‌المللی بودن زبان این هنر را برای طرح مسائلی مانند گردشگری و منطقه ۱۲ تهران مناسب دانست و گفت: در بحث کارتون اغراق مهم است و با زبان اغراق مسائل را مطرح می‌کنند. بحث طنز نیز چاشنی است که فقط در کارتون وجود دارد. از سوی دیگر، کارتون یک زبان بین‌المللی برای عموم مردم دنیاست و می‌تواند به اشکال مختلف پیام‌رسانی کند. همچنین کاریکاتور پیام‌رسانی سریع و آنی دارد. از سویی ایده، تفکر و اندیشه‌ای پشت هر اثری است که مخاطب را وادار می‌کند نسبت به ایده فکر کند و باعث می‌شود یک اتفاق جدی به شکل شوخی داشته باشیم.

شجاعی طباطبایی با استقبال از ارسال آثاری که نگاه انتقادی به محورهای جایزه دارند، تاکید کرد: به‌دلیل توانمندی این شاخه هنری مطمئن هستیم که اتفاق خوبی در قالب این رویداد می‌افتد. حتی ممکن است آثار رسیده به دبیرخانه این جایزه انتقادی باشد، ولی در هر صورت بحث لبخند را به هر شکلی داریم، چراکه کاریکاتوریست دنبال مفهومی است که پیام خود را مطرح کند و یک زبان انتقادی است.

او با تاکید بر این‌که زبان هنر یکی از کارآمدترین زبان‌ها و بسیار تاثیرگذار است، گفت: این رویداد باید با کمک شهرداری‌ و سازمان‌های مرتبط برجسته و دیده شود که مستلزم مشارکت همه‌جانبه است. باید در تمام شهر شاهد کارهای برجسته این جایزه باشیم و در فضاهای عمومی دیده شود. این موارد کمک می‌کند منطقه ۱۲ با معماری و تاریخ و حتی اتفاقات طنزآمیز خود که عملا مدتی است از آن‌ها غفلت شده، بخشی از هویت پیشین خود را بازیابی کند.

شجاعی طباطبایی همچنین گفت: البته باید به مسائلی دقت شود، اول این‌که زبان هنر نیاز به زمان دارد و همچنین تبلیغ موثری باید انجام شود که یکی از ظرفیت‌های موثر در این زمینه بهره‌گیری و مشارکت رسانه ملی است. همچنین باید شرایط طرح این جایزه در رسانه ملی فراهم شود. می‌توان از ظرفیت فضای مجازی بهره برد تا با استفاده از این ظرفیت‌ها مسیر جدی‌تر و سریع‌تر طی ‌شود.

شهرداری منطقه ۱۲ تهران به‌مناسبت دویست‌وسی‌امین سال پایتختی تهران، نخستین جایزه هنری قلب تهران را با موضوع منطقه ۱۲ تهران بهار سال آینده در مدرسه دارالفنون برگزار می‌کند.

نخستین جایزه هنری «قلب تهران» در رشته‌های عکاسی، آگهی دیواری (پوستر)، کارتون و تصویرگری به دبیری مسعود زنده‌روح کرمانی برگزار می‌شود و علاقه‌مندان و هنرمندان برای شرکت در این جایزه می‌توانند در سایت www.tehranfestival.com  ثبت‌ نام و آثار خود را ارسال کنند.

انتهای پیام

  • شنبه/ ۲۱ اسفند ۱۳۹۵ / ۱۱:۵۰
  • دسته‌بندی: تجسمی و موسیقی
  • کد خبر: 95122113360
  • خبرنگار :