/اقتصاد ایران در سالی که گذشت/

بنگاه‌ها هنوز تکان نخورده‌اند!

رییس کانون عالی انجمن‌های صنفی کارگران می‌گوید: نسبت آمار ایجاد شغل در بنگاه‌ها و کارخانه‌ها یک به ۱۰ بوده است و اگر سیستم بانکی به کمک اقتصاد نیاید تولید جان نمی‌گیرد.

غلامرضا عباسی در گفت‌وگو با ایسنا، اظهار کرد: در سالی که گذشت عدم حمایت از تولید ملی باعث شد تا کارگران زیادی از این موضوع متضرر شوند و به دلیل آنکه منابع و تسهیلات بانکی به بنگاه‌های راکد داده نشد، با ریزش و عدم جذب نیروی کار مواجه شدیم.

به اعتقاد وی تسهیلات بانکی به بنگاه‌هایی که به نقدینگی نیاز داشتند پرداخت نشده و اگر شده بسیار کم بوده است به همین دلیل جذب نیروی کار صورت نگرفته است.

رییس کانون عالی انجمن‌های صنفی کارگران درباره تاکید مسئولان مبنی بر جلوگیری از ریزش نیروهای کار در سال جاری گفت: اینکه کارخانه‌ای تعطیل شود و کارگران آن از سرناچاری بروند در کارخانه دیگری مشغول کار شوند، حفظ نیروی کار نیست و نمی‌تواند به عنوان آمار اشتغال به شمار آید.

عباسی با این اعتقاد که آمار ایجاد شغل در بنگاه‌ها و کارخانه‌ها یک به 10 بوده است،‌ گفت: اگر در یک بنگاه اقتصادی به فرض برای دو نفر شغل ایجاد شده، از آن طرف شش نفر خارج شده است؛ بنابراین افت کار بیش از پیشرفت آن بوده است.

وی درعین حال به مراجعه کارگران بیکار شده کارخانه‌ها و تلاش برای پیگیری و حل مشکلاتشان اشاره کرد و گفت: دولت امسال اعلام کرد که ۱۶ هزار میلیارد تومان پول به بنگاه‌ها تزریق کرده است، ما می‌پذیریم ولی باید دید چرا بنگاه‌ها هنوز تکان نخورده‌اند و کارگران بیکار شده زیادی در جست‌وجوی کار هستند.

عباسی با بین اینکه سیستم بانکی با تصمیمات دولت همخوانی ندارد، افزود: سیستم پرداخت و بازپرداخت وام و تسهیلات بانکی در کشور ما ظالمانه است چون فردی که وام می‌گیرد باید آن را با سود بالای بانکی برگرداند در حالی که کارخانه‌ای که دچار مشکل و بحران است چطور می‌تواند ظرف یکسال بدهی خود را تسویه کند و اساسا چقدر باید تولید داشته باشد که از محل فروش وام را برگرداند.

این مقام مسئول کارگری خاطرنشان کرد: طبعا باید بعد از تزریق وام به کارخانه فرصت بدهیم تا به تولید برسد و بتواند بازپرداخت داشته باشد لذا معتقدم در پرداخت تسهیلات به بنگاه‌ها چندان موفق نبوده‌ایم و اگر سیستم بانکی باید به کمک اقتصاد نیاید تولید به تحرک در نمی‌آید.

وی در پایان با اشاره به افزایش تعداد بیکاران و فارغ التحصیلان در کشور اظهار کرد: علیرغم طرح‌هایی که در وزارت کار تدوین و اجرایی می‌شود، هنوز نتوانسته‌ایم برای کاهش آمار بیکاران برنامه منسجم و قوی داشته باشیم.

رییس کانون عالی انجمن‌های صنفی کارگران گفت: سال به سال تعداد فارغ التحصیلان و دانشجویان بیشتر می‌شود و آمار متقاضیان ورود به بازار کار بالا می‌رود، بنابراین دولت باید به برنامه‌هایش سرعت بدهد چون سال آینده تعداد دانش آموختگان بیشتر می‌شود و آن زمان دیگر برای مطالعه و شناسایی وقت نداریم و باید عمل کنیم.

انتهای پیام

  • شنبه/ ۲۱ اسفند ۱۳۹۵ / ۰۰:۰۹
  • دسته‌بندی: عمران و اشتغال
  • کد خبر: 95122013070
  • خبرنگار : 71282