به گزارش ایسنا، به نقل از خبرگزاری فرانسه، پیشنهاد وانگ یی، وزیر امور خارجه چین پس از یک سری حوادث مطرح میشود که به صورت چشمگیری تنشهای منطقهای را افزایش داده است؛ خصوصا آزمایشهای موشکی کرهشمالی در نزدیکی آبهای منطقهای ژاپن.
چین همچنین از استقرار آتی سامانه دفاع ضد موشکی "تاد" آمریکا در کرهجنوبی نگران است؛ با این حال سئول آن را سپری مقابل تهدیدات موشکی رو به رشد پکن میداند.
وزیر امور خارجه چین نسبت به وقوع "بحران شدیدی" که حاصل آزمایشهای موشکی و هستهای کرهشمالی و نیز مانورهای نظامی کرهجنوبی و آمریکا باشد، هشدار داد.
وی در حاشیه نشست سالانه پارلمان چین گفت: دو طرف به دو "قطار تندرویی" شباهت دارند که با سرعت به سمت یکدیگر حرکت میکنند و هیچ طرفی قصد ندارد کنار بکشد. سوال اینجاست که آیا دو طرف آماده برخورد رو در رو هستند؟ اکنون اولویت ما این است که چراغ قرمز نشان دهیم و ترمزهای دو قطار را بکشیم. پیشنهاد ما این است که کرهشمالی فعالیتهای موشکی و هستهای خود را در ازای توقف رزمایشهای تمام عیار سئول – واشنگتن به حالت تعلیق درآورد.
پیونگیانگ دوشنبه دستکم چهار موشک به سمت آبهای منطقهای ژاپن شلیک کرد و تاکید دارد این اقدام تلافی رزمایشهای سالانه سئول و واشنگتن است. در همین راستا واشنگتن در حال استقرار سامانه ضد موشکی در سئول است تا تدابیر امنیتی این کشور را افزایش دهد اما پکن آن را تهدیدی علیه خود میداند.
وزیر امور خارجه چین همچنین گفت، پیشنهاد کشورش میتواند به آمریکا و کرهشمالی کمک کند تا دوباره به پای میز مذاکره باز گردند و به برنامههای تسلیحاتی پیونگیانگ خاتمه داده شود.
در همین حال وزیر امور خارجه چین گفت، لازم است ژاپن به نگرانیهای خود درباره پکن خاتمه دهد و با این حقیقت که همسایهاش در حال احیا شدن است، رو به رو شود و به جای عقبگرد، روابط را رو به جلو سوق دهد.
وانگ یی با اشاره به چهل و پنجمین سالروز ایجاد روابط دیپلماتیک میان چین و ژاپن پس از جنگهای سابق گفت: روابط دوجانبه ما دو مسیر پیموده است؛ صلح و جنگ. در ژاپن هنوز برخی از مردم میان این دو مسیر تاب میخورند و حتی تلاش میکنند تا در مسیر تاریخ عقبگرد کنند. امیدواریم که مردم صلحدوست ژاپن فرصت پیش رو را مغتنم بشمارند. ما خواستار ارتقای روابط براساس منافع دو کشور هستیم اما طرف ژاپنی باید نگرانیهای خودش را درمان کند.
انتهای پیام