به گزارش ایسنا، کارشناس محیط زیست دریایی منطقه آزاد قشم گفت: تخم لاکپشتها را گروه ناتوران خمیس، یعنی محافظان لاک پشت که 6 نفر از افراد بومی روستای شیب دراز قشم هستند، به مکان امن منتقل میکنند.
محمدغواضی با بیان اینکه سال گذشته بیش از صد لاک پشت، حدود 5 تا 10 هزار تخم در سواحل شیب دراز قشم گذاشتند، تصریح کرد: سه ماه بعد از تخم گذاری، بچه لاک پشتها سر از تخم بیرون آورده و به سمت دریا حرکت میکنند.
وی تصریح کرد: جامعه محلی جزیره به ویژه جوانان روستای شیب دراز بر اساس یک برنامه ریزی منسجم و مستمر، برای حفاظت از تخم این جانور به شدت در معرض خطر انقراض آموزش دیدهاند.
غواضی اظهار کرد: طرح حفاظت از لاک پشتهای پوزه عقابی با کمک مردم روستای شیب دراز از سال 84 به عنوان یکی از موفق ترین طرحهای حفاظتی کشور با مشارکت مردمی آغاز و در سال 88 در شمار 10 طرح برتر بنیاد توسعه و محیط زیست آسیای اقیانوسیه در ژاپن شناخته شد.
این مقام مسئول اضافه کرد: پوزه این لاک پشتها برای بیرون کشیدن غذای اصلی آن یعنی اسفنج دریایی از لا به لای مرجانها به شکل منقار عقاب درآمده و از همین رو به لاک پشت پوزه عقابی یا منقار کوتاه معروف است.
وی با بیان اینکه وزن میانگین لاک پشت پوزه عقابی بالغ حدود 80 کیلوگرم است و طول آن به یک متر می رسد، خاطرنشان کرد: تخم گذاری لاک پشتهای پوزه عقابی همه ساله از اواسط اسفند آغاز می شود و تا اواخر اردیبهشت ادامه دارد .
به گزارش ایسنا، لاک پشتهای دریایی از جمله گونههای تحت حمایت کشور به شمار میرود که در فهرست قرمز سازمان جهانی حفاظت از طبیعت و منابع طبیعی(IUCN )، قرار دارند.
انتهای پیام