نظر «پاموک» درباره نوبل «باب دیلن»

«اورهان پاموک» در مصاحبه اخیر خود گفت که از اعطای نوبل ادبیات به «باب دیلن» خواننده و ترانه‌سرای آمریکایی، دلسرد شده است.

به گزارش ایسنا، «تی ۲۴» نوشت: «اورهان پاموک» نویسنده ترکیه‌ای که در سال ۲۰۰۶ جایزه نوبل ادبیات را کسب کرد، در گفت‌وگو با رسانه‌های روسی گفت: جداً از این‌که جایزه نوبل ادبیات ۲۰۱۶ را به «باب دیلن» دادند، دلسرد شدم.

این رمان‌نویس سرشناش ترک در ادامه افزود: به نظر من این جایزه باید به افراد مشهوری که جایگاه مهمی در ادبیات جهان دارند، اعطا شود. من بیشتر این را می‌پسندم. نویسندگان آمریکایی بزرگ زیادی هستند که شایستگی دریافت این جایزه را دارند.

نویسنده «نام من سرخ» همچنین گفت: «دیلن» فرد مشهوری است و بیشتر به خاطر ترانه‌هایش شناخته می‌شود، اما به خاطر توانمندی‌های ادبی‌اش شهرت ندارد. من فکر می‌کنم خیلی از نویسنده‌ها در روزی که برنده نوبل ادبیات ۲۰۱۶ اعلام شد، سرخورده شدند... من به این تصمیم انتقاد دارم.

«پاموک» علاوه بر این،‌ در مصاحبه خود درباره دریافت جایزه نوبل ادبیات سال ۲۰۰۶ گفت: دریافت نوبل زندگی من را تغییر داد. بله، این جایزه من را خوشحال کرد و من از هیات داوران سپاسگزارم. این جایزه به انسان‌ها انگیزه می‌دهد و باید ادامه داشته باشد.

«اورهان پاموک» به عنوان یکی از مطرح‌ترین رمان‌نویسان ترکیه، خالق آثاری چون «زندگی نو»، «موزه معصومیت»، «برف»، «کتاب سیاه»، «نام من سرخ» و اثر زندگی‌نامه‌ای «استانبول» است. «پاموک» اولین رمانش «جودت بیک و پسرانش» را در سال ۱۹۸۲ به چاپ رساند و یک سال پس از آن «خانه خاموش» را منتشر کرد .او نوبل ادبیات را در سال ۲۰۰۶ به خود اختصاص داد. «پاموک» در سال ۲۰۰۳ جایزه «ایمپک دوبلین» را برای «نام من سرخ» دریافت کرد. آثار این نویسنده تاکنون بیش از ۱۱ میلیون جلد در سرتاسر جهان فروش داشته‌ است.

«باب دیلن» ۷۵ ساله از نگاه بسیاری، تاثیرگذارترین چهره در تاریخ موسیقی آمریکاست. برخی از ترانه‌های او توسط خوانندگان مشهور دوباره‌خوانی شده‌ که از جمله آن‌ها می‌توان به «از فراز برج دیدبانی» که توسط «جیمی هندریکس» اجرا شده است، اشاره کرد. او در پدیدار شدن سبکی در موسیقی به نام «راک بومی» در اواسط دهه ۶۰ بسیار تاثیرگذار بود و به «شکسپیر» هم‌نسلان خود شهرت یافت. «دیلن» در پنج دهه‌ اخیر در موسیقی آمریکا یک پدیده بوده است. این هنرمند جایزه نوبل ادبیات ۲۰۱۶ را از آن خود کرد و اعطای این جایزه به او، حواشی بسیاری به‌دنبال داشت.

انتهای پیام

  • سه‌شنبه/ ۱۷ اسفند ۱۳۹۵ / ۱۰:۵۴
  • دسته‌بندی: ادبیات و کتاب
  • کد خبر: 95121710947
  • خبرنگار : 71413