پروژه ترسیب‌ کربن، الگویی در توانمندسازی روستاییان

مدیر اجرایی پروژه ترسیب‌کربن در خراسان‌جنوبی گفت: یکی از اهداف پروژه ترسیب کربن، توانمندسازی و ایجاد شغل برای روستاییان است.

علیرضا یاری در گفت‌وگو با خبرنگار ایسنا، اظهار کرد: هدف پروژه تعمیم ترسیب‌ کربن، در سطح منطقه‌ای بهبود شاخص توسعه انسانی مردم منطقه، توانمندسازی گروه‌های توسعه و کاهش مهاجرت روستاییان به شهرها است.

وی افزود: همچنین احیاء مشارکتی مناطق تخریب شده منطقه سرچاه عماری با مشارکت گروه‌های توسعه روستایی و ارائه مدل ترسیب کربن در مناطق خشک و نیمه‌خشک، به‌ترتیب اهداف ملی و جهانی پروژه ترسیب‌ کربن است.

مدیر اجرایی پروژه ترسیب‌کربن ادامه‌داد: پروژه ترسیب‌کربن خراسان‌جنوبی با همکاری سازمان ملل در ایران، سازمان جنگل‌ها، منابع‌طبیعی و آبخیزداری کشور، اداره منابع طبیعی استان و استانداری خراسان‌جنوبی اجرا شده است.

مدیر اجرایی پروژه ترسیب‌کربن با بیان اینکه پروژه ترسیب‌ کربن، ابتدا، پنج ساله نوشته شد و بعد از پنج سال دوباره تمدید شد، افزود: در آغاز، این پروژه در دشت حسین‌آباد غیناب شهرستان سربیشه با همکاری جامعه محلی اجرا شد.

یاری اظهارکرد: پروژه تعمیم ترسیب‌کربن در پی‌اجرای موفق پروژه بین‌المللی ترسیب‌کربن در روستاهای دشت حسین‌آباد غیناب شهرستان سربیشه، در منطقه سرچاه عماری از توابع شهرستان خوسف با اعتباری بالغ بر سالانه سه میلیارد ریال از محل اعتبارات استانی به مدت پنج سال در سال 93 به تصویب رسید.

وی تصریح‌ کرد: منطقه مورد مطالعه در محدوده جنوب غربی بیرجند و جنوب بخش خوسف واقع شده که فعالیت پروژه در سال 93 در پنج روستا (حصاردار، سیدان، فیض‌آباد، علی‌آباد زارعین و شهرک امام هادی(ع) ) به صورت پایلوت آغاز شد.

مدیر اجرایی پروژه ترسیب کربن اضافه کرد: در سال 94 دو روستای سرچاه و عماری با 95 نفر جمعیت به این محدوده اضافه شد.

  یاری ادامه‌ داد: در راستای اهداف پروژه ترسیب کربن، کارگاه آموزشی منطقه‌ای همسوسازی برنامه اقدام ملی در خراسان‌جنوبی با حضور مدیران اجرایی پروژه‌های تعمیم ترسیب‌کربن برگزار شد.

وی اظهار کرد: کارگاه مشورتی همسوسازی برنامه اقدام ملی مقابله با بیابان‌زایی و کاهش اثرات خشکسالی در ایران با راهبرد 10 ساله کنوانسیون مربوطه با هدف استفاده از تجارب مدیران اجرایی سایت‌های تعمیم پروژه ترسیب‌کربن برای تدوین راهبرد بهبود معیشت جوامع محلی در روزهای هشتم و نهم اسفند ماه در شهر بیرجند برگزار شد.

مدیر اجرایی پروژه ترسیب‌ کربن افزود: باتوجه به اینکه یکی از محورهای این طرح به‌هنگام‌کردن برنامه اقدام ملی که نخستین بار در سال 81 تهیه و به‌تصویب رسید، توجه به وضعیت زندگی بهره‌برداران منابع طبیعی بوده و علل اصلی تخریب سرزمین، استفاده ناپایدار و نادرست از اراضی معرفی شده‌ است.

یاری اظهار کرد: لذا باتوجه به موفقیت‌های پروژه ترسیب‌ کربن در شهرستان سربیشه خراسان‌ جنوبی، در این کارگاه پیش‌نویس راهبردی تهیه شد.

وی ادامه‌داد: در این کارگاه مسئولان پروژه‌های تعمیم ترسیب‌ کربن استان‌های اصفهان، خراسان‌جنوبی، خراسان‌ رضوی، خراسان‌ شمالی، سمنان، سیستان و بلوچستان، کرمان و یزد در راستای این اهداف از تجارب و دانش کارشناسان استفاده و پیش‌نویس راهبردی فوق‌الذکر را تهیه و تدوین کردند.

مدیر اجرایی پروژه ترسیب‌کربن یادآور شد: در اولین روز کارگاه، کارشناسان به ارائه مطالبی درخصوص دستاوردها و مکانیسم‌های اجرایی ترسیب کربن پرداختند و در دومین روز شرکت‌کنندگان در قالب دو گروه گام‌های لازم برای رسیدن به توسعه پایدار، اشتغالزایی، حفاظت و توسعه منابع طبیعی در محیط‌های روستایی را تدوین کردند.

انتهای پیام
  • یکشنبه/ ۱۵ اسفند ۱۳۹۵ / ۱۲:۰۶
  • دسته‌بندی: خراسان جنوبی
  • کد خبر: 95121509500
  • خبرنگار :