«مصیب امیری» در گفتوگو با ایسنا افزود: پیش از این درخواستهایی مبنی بر تدفین شهدای گمنام در محوطه تاریخی پاسارگاد وجود داشت، اما با رایزنیهای انجامشده از سوی سازمان در تهران و ارائه توضیحات و توجیهات پیرامون محدودیتهای موجود، مکانی جدیدی در محدوده حریم درجه ۲ محوطه در نظر گرفته شد.
وی با بیان اینکه پیشنهاد قبلی در محدوده درب ورودی بود، گفت: در واقع سه شهید دوران دفاع مقدس برای تشییع و خاکسپاری به شهرستان پاسارگاد منتقل شده بودند که پیکرهای مطهر ۲ شهید برای تدفین به روستای پاسارگاد انتقال یافت.
او تصریح کرد: محل تعیین شده برای تدفین و ایجاد المان شهدای گمنام در محدوده حریم درجه ۲ محوطه تاریخی است و براساس قوانین میراث جهانی، ساخت المان یا ساختمان به ارتفاع حداکثر ۴.۵ متر ممنوعیت و محدودیت قانونی نداشته و ندارد.
امیری گفت: محوطه اختصاص یافته به این امر، در فاصله حدود ۲ کیلومتری محوطه جهانی پاسارگاد و نزدیک به روستای پاسارگاد است.
دفن شهدای گمنام در پاسارگاد، برای نخستینبار پنج ماه قبل از سوی مسئولان شهری پاسارگاد مطرح شد. فضای پیشنهادی ابتدا در گورستان روستای مادرسلیمان و در کنار سایر شهدا پیشنهاد شده بود که به دلایلی امکانپذیر نشد. پس از آن قطعه زمینی در روستای مادر سلیمان و در ۶۰۰ متری و خود آرامگاه کوروش پیشنهاد شد که به دلیل واقع شدن در حریم محوطه جهانی پاسارگاد و ممنوعیت ساختوساز با مخالفت پایگاه میراث جهانی پاسارگاد روبرو شد.
پس از این، محل دفن به قطعه زمینی در ابتدای روستا و در حاشیه مسیر بازدید گردشگران و نزدیک به عرصه آثار و در منظر آثار دیگر مجموعه میراث جهانی از جمله تختگاه و بناهای دروازه و باغ شاهی بود تصمیمگیری و منتقل شد.
تا اینکه هفته پیش، خاکبرداری و تسطیح زمین آغاز شد و سرانجام پنجشنبه ۱۲ اسفند همزمان با سالروز شهادت حضرت زهرا (س) دو شهید گمنام در حریم درجه 2 محوطه جهانی پاسارگاد به خاک سپرده شدند.
انتهای پیام