حسین‌زاده: جهاد دانشگاهی نگاه آینده‌نگری را ایجاد کند

معاون سیاسی و اجتماعی استانداری خوزستان با بیان این‌که در حوزه مسئولیت‌های جهاد دانشگاهی به‌عنوان یک نهاد انقلابی کارهای بزرگی در کشور آغاز شده و دنبال می‌شود، گفت: جهاد دانشگاهی موفقیت‌های بزرگی در حوزه‌های علمی و پژوهشی کسب کرده و باید به آینده‌نگری‌های موجود به عنوان مسأله نگاه کند؛ به نظر می‌رسد در حوزه‌های مختلف تنها اداره‌کننده هستیم و نگاه به آینده نداشته‌ایم که جهاد دانشگاهی به‌عنوان یک نهاد انقلابی می‌تواند نگاه آینده‌نگری را ایجاد کند و توسعه دهد.

به گزارش خبرنگار ایسنا، دکتر «علی‌حسین حسین‌زاده» در آئین تکریم رئیس پیشین و معارفه سرپرست جدید سازمان جهاد دانشگاهی خوزستان، که امروز، چهارشنبه 11 اسفندماه در آمفی‌تئاتر مؤسسه آموزش عالی جهاد دانشگاهی خوزستان برگزار شد، با تسلیت شهادت بانوی دو عالم سخن خود را با دعای مقام معظم رهبری در دیدار با رؤسای دانشگاه‌ها پیرامون مسائل علمی آغاز و اظهار کرد: ایشان گفتند که ان‌شاءالله این پست‌ها و مسئولیت‌ها در آن دنیا به درد شما بخورد.

وی با بیان این‌که جهاد دانشگاهی خوزستان را با دکتر پورعابدی می‌شناسیم، گفت: اکنون مراسم تودیع و معارفه دو دوست عزیز است که از زحمات دکتر شاکری‌نژاد که سال‌ها در این مسئولیت خدمت کرد، تشکر می‌کنم، دکتر علوی هم از بدنه جهاد دانشگاهی است و سابقه و شناخت طولانی نسبت به این نهاد دارد. امیدواریم در ادامه کار شاهد توسعه و پیشرفت روزافزون این نهاد در راستای توسعه استان باشیم.

معاون سیاسی و اجتماعی استانداری خوزستان تصریح کرد: با وجود ظرفیت‌های خوزستان در حوزه‌های مختلف هم‌چون حوزه انرژی، حفاری، کشاورزی، آب و ... که شاید در کشور بی‌نظیر یا کم‌نظیر باشند، باید از ظرفیت جدیدی که در کنار ما قرار دارد که همان کشور عراق است، استفاده کنیم.

این استاد دانشگاه با اشاره به دوره مسئولیت خود در دانشگاه جامع علمی کاربردی خوزستان، گفت: آن زمان با توجه به دانش متراکم حفاری در استان با برگزاری نشست‌های مختلف مراوداتی در حوزه مسائل علمی و فنی با کشور عراق شکل گرفت، چون دانش تخصصی حفاری در استان، در همه خاورمیانه بی‌مثل و مانند است اما چین تمام بازار نفتی عراق را پوشش می‌دهد، چرا نباید مراکز آموزشی، علمی، پژوهشی و حتی اجرایی ما که از لحاظ هم‌مرزی، مذهب، زبان و دیگر موارد دارای اشتراکات بسیاری با کشور عراق هستند، از این فرصت استفاده نکنند؟

حسین‌زاده خاطرنشان کرد: این در حالی است که کشورهای متعدد با فاصله زیاد و بدون داشتن این شاخص‌ها بازار عراق را اشغال کرده‌اند، فکر می‌کنم این ظرفیت بالقوه می‌تواند یک زمینه کاری باشد که دکتر علوی در ادامه مسیر آن را در جهاد دانشگاهی خوزستان دنبال کند، کشور عراق نیز به ایجاد این ارتباط بسیار علاقه‌مند است و در حوزه‌های مختلف نیز مشکلات و کمبودهایی دارند که می‌توانیم به‌عنوان کشور همسایه و دوست ضمن کمک، ظرفیت‌های داخلی‌مان را هم فعال‌تر و از این ظرفیت برای رشد و توسعه کشور استفاده کنیم.

معاون سیاسی و اجتماعی استانداری خوزستان با بیان این‌که در حوزه مسئولیت‌های جهاد دانشگاهی به‌عنوان یک نهاد انقلابی نیز کارهای بزرگی در کشور آغاز شده و دنبال می‌شود، گفت: جهاد دانشگاهی موفقیت‌های بزرگی در حوزه‌های علمی و پژوهشی کسب کرده است و باید به آینده‌نگری‌های موجود به‌عنوان مسأله نگاه کند. به‌نظر می‌رسد در حوزه‌های مختلف تنها اداره‌کننده هستیم و نگاه به آینده نداشته‌ایم که جهاد دانشگاهی به‌عنوان نهاد انقلابی می‌تواند نگاه آینده‌نگری را ایجاد کند و توسعه دهد.

  این جامعه‌شناس با اشاره به این‌که در دو، سه هفته گذشته بحران‌هایی که بخش عمده آن طبیعی بود، گریبانگیر استان شد، تصریح کرد: مسئولان توانستند بخش زیادی از مسائل را مدیریت کنند اما حوزه‌های علمی از جمله جهاد دانشگاهی در این زمینه مسئولیت بزرگ‌تری عهده‌دار هستند، در بحث ریزگردها و محیط زیست که امروزه در دنیا به‌عنوان یک مسأله مورد توجه واقع شده است، به این دورنماها و آینده‌نگری‌ها نیاز داریم و بر این اساس می‌توانیم موضوعات را مورد بررسی علمی قرار دهیم و کارها را با پیش‌بینی درست مدیریت و هدایت کنیم.

حسین‌زاده افزود: در بحث بیابان‌زدایی علی‌رغم این‌که وزارت جهاد کشاورزی وارد عمل شده و کار را شروع کرده‌اند، به نظر می‌رسد که این کار مستلزم آن است که با دقت پژوهشی و علمی عمیق‌تر دنبال شود که این بحران‌ها با این حجم و وسعت، با نگاه علمی پیگیری شوند.

وی همچنین با آرزوی موفقیت برای دکتر علوی سرپرست جدید سازمان جهاد دانشگاهی خوزستان، تصریح کرد: این قول را می‌دهم که به‌عنوان یک مدیر استانی و نیز یک شخصیت دانشگاهی، پشتیبانی لازم برای توسعه و رشد این نهاد انقلابی که یادگار انقلاب اسلامی است، انجام دهم تا شاهد بارور شدن بیشتر آن در راستای رفع مشکلات کشور و استان باشیم.

به گزارش ایسنا، در پایان این مراسم دکتر «سیدعلیرضا علوی» به‌عنوان سرپرست جدید سازمان جهاد دانشگاهی خوزستان معرفی و از زحمات دکتر «قدرت‌الله شاکری‌نژاد» در زمان تصدی ریاست این سازمان با اهدای لوح تقدیر شد.

انتهای پیام
  • چهارشنبه/ ۱۱ اسفند ۱۳۹۵ / ۱۸:۵۶
  • دسته‌بندی: خوزستان
  • کد خبر: 95121107706
  • خبرنگار :