راه‌اندازی موزه عروسک‌های بومی در خراسان‌ جنوبی

تسهیل‌گر پروژه ترسیب کربن در خراسان‌ جنوبی از برپایی موزه عروسک‌های بومی خراسان‌جنوبی تا پایان امسال خبر داد.

آمنه سیاری در گفت‌وگو با خبرنگار ایسنا اظهار کرد: با رایزنی‌هایی که انجام دادیم قرار است تا پایان سال موزه‌ای با عنوان موزه عروسک‌های خراسان‌ جنوبی که دست‌ساز مردم همین منطقه است، افتتاح شود.

وی افزود: برای این منظور، اداره کل میراث فرهنگی خراسان‌ جنوبی طبقه فوقانی باغ اکبریه بیرجند را به این موزه اختصاص خواهد داد.

تسهیل‌گر پروژه ترسیب کربن در خراسان‌ جنوبی ادامه داد: یکی از اهداف پروژه ترسیب کربن که با همکاری سازمان ملل و اداره کل منابع طبیعی استان شکل گرفت، ایجاد شغل و توانمند سازی مردم روستا است که عروسک‌سازی یکی از راهکارهای درآمدزایی و ایجاد شغل در روستا است.

وی اظهار کرد: پروژه ایجاد شغل در روستا که یکی از بخش‌های آن عروسک سازی بود با همکاری اداره کل منابع‌ طبیعی خراسان‌ جنوبی، پروژه ترسیب کربن و جامعه محلی خراسان‌ جنوبی در استان اجرا شد.

تسهیل‌گر پروژه ترسیب‌کربن در خراسان‌ جنوبی افزود: در سال 92 برای جامعه روستایی در حوزه‌های صنایع دستی عروسک‌های بومی، گلیم بافی، دام‌های پشمی و منگله بافی، شاخص تعریف کردیم.

سیاری اظهار کرد: در سال 92 جشنواره‌ای با عنوان عروسک‌های بومی برگزار کردیم و به همه روستاها فراخوان دادیم و خواستیم همه روستاها عروسک بسازند و آثار خود را بفرستند.

تسهیل‌گر پروژه ترسیب کربن در خراسان‌ جنوبی اضافه کرد: عروسک‌های زیادی به جشنواره رسید و آثار بر اساس پیشینه انتخاب شدند.

وی اظهار کرد: عروسک گل بی‌بی از روستای تاجمیر با شاخصه یک چشم ثبت میراث معنوی کشور شد و این قدمی بود که برای نخستین بار در کشور انجام و نخستین بار عروسک خراسان‌ جنوبی در کشور دیده شد.

سیاری ادامه داد: امیدواریم با این کار بتوانیم گامی در راستای احیاء هنر بومی منطقه، توانمندسازی زنان روستایی و آشناکردن نسل جدید و کودکان استان با این محصولات بومی برداریم.

وی افزود: برای عروسک‌ها برندی با نام "دوتوک" ثبت کردیم و دلیل انتخاب این نام این بود که جامعه محلی به عروسک دوتوک می‌گویند.

تسهیل‌گر پروژه ترسیب کربن در خراسان‌جنوبی بیان کرد: هر عروسک یک شناسنامه دارد که در آن نام عروسک و شرح زندگی آن که در واقع شرحی از چگونگی زندگی جامعه روستایی است، بیان می‌شود.

سیاری یادآور شد: این عروسک‌ها، هنر بومی برای منابع طبیعی هستند، چرا که با وسایل دورریز ساخته می‌شوند و به حفظ محیط‌زیست کمک می‌کنند.

انتهای پیام

  • چهارشنبه/ ۱۱ اسفند ۱۳۹۵ / ۱۰:۲۵
  • دسته‌بندی: خراسان جنوبی
  • کد خبر: 95121107197
  • خبرنگار :