قول معاون صنایع دستی به مدیران اقامتگاه‌های بوم‌گردی

معاون صنایع دستی و هنرهای سنتی با اعلام آمادگی برای ایجاد کارگاه‌های صنایع دستی در بوم‌گردی‌ها گفت: امیدواریم بوم‌گردی جای خارج‌گردی را بگیرد، بخصوص حالا که تعطیلات نوروز نزدیک است.

به گزارش ایسنا، بهمن نامورمطلق در گردهمایی مدیران اقامتگاه‌های بوم‌گردی، اظهار کرد: کسی که در نوروز، خارج از کشور را ترجیح می‌دهد، یعنی آن را نفهمیده و روح نوروز را درک نکرده‌اند، چون ایران در نوروز قبله عالم است.

او سپس برای حمایت از ایجاد کارگاه‌گردی در بوم‌گردی‌ها اعلام آمادگی کرد و گفت: اگر بتوان در کنار بوم‌گردی‌، کارگاه‌های صنایع دستی را راه‌اندازی کرد، این معاونت آمادگی دارد تا از کارگاه‌گردی‌ها به‌واسطه آن‌که به خلق اثری مشترک منجر می‌شود، حمایت کند. اگر تقاضایی مبنی بر این طرح باشد، حتما کمک می‌کنیم.

وی با ارائه توضیحاتی درباره مفهوم بوم‌گردی، بیان کرد: این خانه‌ها تعریفی تازه برای اکولوژ ارائه کرده‌اند که خیلی فراتر از مفهوم واقعی آن است. این کار به معنی محرومیت‌زدایی، تمرکززدایی و بخصوص برقراری ارتباط با هویت بومی است که از هر چیز اهمیت بیشتری دارد، چراکه بوم‌گرایان جست‌وجوگر هویت هستند، هویتی که در شهرها گم شده و تنها پناهگاه‌های ما همین بوم‌هاست. بوم‌گردی‌ها خاکریزهای هویتی هستند که باید حفظ شوند.

او اظهار کرد: کار بوم‌گردی به معنی بازگشت به تاریخی نیست، چون رجعت زمانی محکوم به شکست است. در واقع بوم‌گردی، از گذشته با نگاه به آینده استفاده می‌کند. کار آن طبیعت‌محوری نیست، بلکه ملاقات با انسانی اصیل و هویت‌دار است که دیدن آن از طبیعت مهم‌تر است.

نامورمطلق در ادامه به تجربیات خود در 10 سال گذشته و سفری که به روستای فرحزاد در کویر مصر داشت، اشاره کرد و گفت: در آن زمان متوجه شدم ارتباطم با خانواده طباطبایی (مالک بوم‌گردی روستای فرحزاد) از طبیعت مهم‌تر است. معتقدم در آینده هر کسی بخواهد دنبال هویت خودش باشد، باید به سمت بوم‌گردی بیاید. کاری که اکنون در ایران انجام شده، واقعا بی‌نظیر است.

او تأکید کرد: ما در جریان بوم‌گردی باید کاری کنیم که کمترین دخالت را در محیط زندگی مردم محلی داشته باشیم. کاری کنیم که اگر یک تهرانی به آن منطقه می‌رود، آنجا را تهرانی نکند. متأسفانه برخی از اقامتگاه‌های بوم‌گردی اصلا به این شاخص‌ها توجه ندارند. در حالی که مهمان این مکان قصد دیدن هویت و زیبایی‌شناسی را دارد، نه این‌که فقط جایی را اجاره کند و بعد هم دو تا درخت ببیند. اگر همه‌چیز این اقامتگاه‌ها ماشینی باشد که نمی‌شود. ما بهترش را در همین تهران داریم یا می‌توانیم هتل را به جای این خانه‌ها اجاره کنیم. مهمان به این مکان‌ها می‌رود که با هویت بومی ارتباط برقرار کند.

معاون صنایع دستی درخواست کرد که تزیینات داخلی اقامتگاه‌های بوم‌گردی متناسب با صنایع دستی و هنرهای سنتی منطقه باشد.

او اضافه کرد:‌ ما می‌توانیم به اقامتگاه‌هایی که فروشگاه صنایع دستی راه‌اندازی می‌کنند، مجوز رسمی و لوگو بدهیم که نشان دهد این مکان زیر نظر معاونت صنایع دستی است. در این صورت مردم بیشتر اطمینان می‌کنند و بهتر خرید خواهند کرد. ما هم روی آن نظارت خواهیم داشت.

انتهای پیام

  • یکشنبه/ ۸ اسفند ۱۳۹۵ / ۱۵:۳۳
  • دسته‌بندی: گردشگری و میراث
  • کد خبر: 95120805247
  • خبرنگار : 71021