به گزارش ایسنا، فرارو نوشت: «پنجشنبه گذشته نشست انتخاباتی جبهه مردمی نیروهای انقلاب (جمنا) برگزار شد. در آن نشست تعداد ۲۱ تن از کاندیداهای احتمالی جریان اصولگرایی به رای گذاشته شدند. در این رایگیری سه هزار نفر شرکت کردند. هنوز نتایج آن اعلام نشده اما قرار است نام ۱۰ نفر از این رایگیری برای حضور در دور دوم ماراتن انتخاباتی اصولگرایان اعلام شود.
در این فرآیند انتخاباتی قرار است یک نفر به عنوان کاندیدای نهایی جمنا معرفی شود. لیست ۲۱ نفره اعلام شده جمنا برای انتخاب داخلی عجایب فراوان دارد از قرار گفتن نام چهرههای ناآشنا همچون قدیری ابیانه تا قرار گرفتن نامهایی که بارها کاندیداتوری خود را تکذیب کردهاند، همچون پرویز فتاح و ابراهیم رئیسی. اما از همه عجیبتر معرفی برخی اسامی به عنوان کاندیداهای جبهه پایداری است. در حالی که صادق محصولی، عضو ارشد این جبهه میگوید اصلا نامزدی از سوی آنها به جبهه مردمی نیروهای انقلاب معرفی نشده است. از طرف دیگر نام سعید جلیلی در لیست ۲۱ نفره دیده میشود. در حالی که خود او در نشست غایب بود!
برخی گزارشها نیز حاکی از آن است که جلیلی تمایلی به حضور در جمنا و پذیرش شرایط آنها را ندارد و حتی گفته میشود او برای جمنا شرط هم گذاشته است.
با این حال سوال این است که سعید جلیلی که شائبه فعالیت انتخاباتی او مطرح شده است، چرا تن به حضور در جبهه مردمی نیروهای انقلاب نمیدهد. آیا او برنامهای دیگر دارد؟ آیا قصد دارد به عنوان کاندیدایی مستقل در انتخابات شرکت کند؟ شاید هم با توجه به این که جبهه پایداری نامزدی را معرفی نکرده است، ممکن است باز هم جلیلی را به عنوان کاندیدای اصلح معرفی کند.
این موضوع نگرانی بخشی از جریان اصولگرا را در پی داشته است. غلامرضا مصباحیمقدم، عضو ارشد جامعه روحانیت مبارز تهران با بیان این که از نامزدی سعید جلیلی نگران است، اظهار کرد: «اگر بنا باشد، او کاندیدا شود اما نخواهد وارد مجموعه جبهه مردمی نیروهای انقلاب اسلامی شود، رأی نمیآورد ولی رأیشکن است.»
سعید جلیلی در انتخابات سال ۹۲ به صورت مستقل و با حمایت جبهه پایداری نامزد انتخابات شد و همراه با محمدباقر قالیباف، علیاکبر ولایتی و محسن رضایی سه نامزد دیگر جریان اصولگرا به رقابت با حسن روحانی پرداخت. او در آن انتخابات با کسب ۴٬۱۶۸٬۹۴۶ رأی برابر ۱۱٫۳۶٪ آرای ماخوذه و ۸٫۲۶٪ از واجدین شرایط پس از حسن روحانی و محمدباقر قالیباف سوم شد. برخی اصولگرایان میگویند اگر او، محسن رضایی و علیاکبر ولایتی در فرآیند انتخابات حاضر نمیشدند، محمدباقر قالیباف شانس بیشتری برای پیروزی داشت.
جلیلی در انتخابات سال ۹۲ نشان داد پتانسیل بالایی برای تکروی دارد. همین موضوع ترس اصولگرایان را در پی داشته است. با وجود این که برخی از آنها همچون محمدرضا باهنر معتقدند که اگر او در این انتخابات مستقل کاندیدا شود، رایش به یک میلیون هم نمیرسد اما مصباحیمقدم میگوید: «آقای روحانی با ۲۵۰ هزار رأی بالای حدنصاب آرا رئیسجمهور شد، پس معلوم میشود ۶۰۰ هزار رأی هم کم نیست. سر جای خود ۳۰۰ هزار رأی هم میتواند در نتیجه انتخابات اثرگذار باشد.»
اما صادق زیباکلام معتقد است سعید جلیلی به دنبال کسب اجماعی کامل از اصولگرایان است. او میگوید: «نشست روز پنجشنبه اصولگرایان نمایندگی همه این جریان را به همراه نداشت. سعید جلیلی با عدم حضور در این نشست میخواست نشان دهد به دنبال اجماع گستردهتری است.»
به اعتقاد زیباکلام، جلیلی میخواهد در این میدان جانب احتیاط را رعایت کند و بی گدار به آب نزند. او هم به دنبال جلب نظر جمناست و هم به دنبال جذب برخی از حامیان احمدینژاد و طرفداران آیتالله مصباح یزدی است. به گفته زیباکلام جبهه مردمی نیروهای انقلاب چارهای جز حرکت به سمت نامزدی سعید جلیلی ندارد. به اعتقاد او محمدباقر قالیباف جدیدترین رقیب درونی جلیلی است که با بحران محبوبیت حتی در میان اصولگرایان روبهروست.
زیباکلام به این موضوع اشاره میکند که جلیلی منتظر است تا جریان اصولگرا برای نامزدی درانتخابات به او برسد. در این بین برخی اخبار نیز از این حکایت دارد که جلیلی به دنبال کشف نظر رهبر معظم انقلاب برای کاندیداتوری در انتخابات است. رهبر انقلاب تاکنون بارها تاکید کردهاند در انتخاباتها از هیچ نامزدی حمایت نمیکنند.
شواهد نشان میدهد سعید جلیلی نیز همچون دیگر چهرههای اصولگرا برای نامزدی در انتخابات به شدت دچار تردید است. شاید این سیاستمدار میانسال اصولگرا از آن ترس دارد که به سرنوشت دیگر سیاستمداران شکست خورده این جریان (محسن رضایی و محمدباقر قالیباف) دچار شود. با وجود این که تردید در رفتارهای سیاسی سعید جلیلی پیداست اما برخی رسانهها در روزهای گذشته مانور تبلیغاتی وسیعی را روی او آغاز کردهاند. سایت رجانیوز روزانه تعداد زیادی خبر از او منتشر میکند. امروز (یکشنبه) نیز یادداشتی در این سایت منتشر شده که در آن جلیلی با «سید حسن نصرالله» مقایسه شده است. رجانیوز ارگان غیر رسمی جبهه پایداری است.
سعید جلیلی متولد سال ۱۳۴۴ در مشهد و فارغالتحصیل دانشگاه امام صادق است. او سالهاست که به عنوان نماینده رهبر معظم انقلاب در شورای عالی امنیت ملی فعالیت میکند. او از سال ۱۳۸۶ به عنوان دبیر شورای عالی امنیت ملی، عهدهدار مذاکرات هستهای ایران و غرب بود؛ مذاکراتی که در زمان او به نتیجهای ختم نشد. جلیلی پس از روی کار آمدن حسن روحانی به عنوان رییسجمهوری از دبیری شورای عالی امنیت ملی کنار رفت اما به عنوان نماینده رهبری در شورا باقی ماند. او در زمان ریاستجمهوری سیدمحمد خاتمی مدتی معاون اداره اول امور آمریکا در وزارت امور خارجه بوده که یکی از حساسترین بخشهای وزارت امور خارجه ایران به حساب میآید.
جلیلی تا انتخابات سال ۹۲ که به عنوان نامزد در آن حضور داشت، از چهرههای ساکت و کمحرف سیاست ایران بود. او کمتر در مورد مسائل جای کشور سخن میگفت. پس از انتخابات و شکست در آن با وجود این که همچنان به عنوان یک سیاستمدار با مسئولیت امنیتی در کشور فعالیت دارد، اما فعالیتهای سیاسیاش را افزایش داد. سفرها و سخنرانیهای پیاپی و نقدهای فراوان به عملکرد دولت توجهها و حساسیتها نسبت به او را برانگیخته است.
سعید جلیلی در سه ماه اخیر به بسیاری از شهرهای ایران سفر کرده است و به نقد اقدامات و عملکرد دولت از سیاست خارجی تا مقابله با ریزگردها و آلودگی هوا پرداخته است.
بسیاری معتقد بودند که سعید جلیلی پدیده سیاسی آینده ایران است اما انتخابات ۹۲ و همچنین عملکرد سیاسی او در ۴ سال اخیر نشان داد که او قابلیت بالایی برای پدیده شدن ندارد. بسیاری از رفتارهای سیاسی او به رفتارهای محمود احمدینژاد شباهت دارد. او مدعی مبارزه با فساد است و خود نیز سعی میکند سادهزیستی را به نمایش بگذارد. جلیلی با اتوموبیل پراید در مجامع عمومی ظاهر میشود.»
انتهای پیام