علی اکبر قربانلو در گفتوگو با خبرنگار ایسنا، اظهار کرد: با کاهش علوفههای طبیعی در منطقه بیش از 36 تن علوفه در زیستگاه توران و بیش از پنج تن نیز در خوشییلاق توزیع شد.
وی با بیان اینکه حفظ حیاتوحش از اهمیت فوقالعادهای برای محیطزیست برخوردار است خاطرنشان کرد: امسال با وجود اینکه با محدودیتهای اعتباری روبرو بودیم اما با توجه به نیاز منطقه افزون بر 40 تن علوفه خریداری و توزیع شده است.
سرپرست محیطزیست شهرستان شاهرود از تلاشهای محیطزیست برای تامین و بهسازی منابع آبی حیاتوحش خبر داد و گفت: در مناطقی که نیاز بوده علاوه بر بهسازی منابع آبی، تانکرهای آبی نیز ایجاد شده و خوشبختانه در حال حاضر مشکلی از این نظر در سطح زیستگاههای شهرستان وجود ندارد.
وی از زیستگاههای شاهرود بهعنوان زیستگاههایی مهم در کشور نام برد و افزود: وجود گونههای با ارزش و مهمی همچون یوز، گورخر ایرانی و بسیاری از گربهسانان و از جمله گربه پالاس، پلنگ و ... و علفخوران بزرگجثهای مثل آهو، مرال، کل، قوچ، میش، شوکا و...سبب شده که همه زیستگاههای شهرستان و از جمله توران و خوشییلاق از اهمیت بالایی برخوردار باشند.
قربانلو در پاسخ به این پرسش خبرنگار ایسنا که آیا توجه بیش از حد نسبت به گونه مهمی مثل یوزپلنگ آسیایی که البته به درستی صورت میگیرد آیا سبب نشده که توجه به دیگر گونههای مهمی مثل گور ایرانی تحت شعاع قرار گیرد گفت: بیتردید توجه به گونه باارزش یوز به دلیل اهمیت ویژه و خطری که آن را تهدید میکند امری ضروری است اما به موازات این توجه، گونههای دیگر و از جمله گورخر ایرانی نیز مورد حمایت بوده است.
وی از توزیع ویژه علوفه برای گورخرهای خارتوران خبر داد و افزود: آرامش و امنیتی که در زیستگاه وجود دارد سبب شده که در حال حاضر بسیاری از گورها در حال حاضر در بیشتر مواقع به محدوده پاسگاه محیطبانی آمده و از علوفهای که تهیه شده استفاده میکنند.
مدیر پارک توران شاهرود با اشاره به بارش های اخیر برف در شهرستان اظهار کرد: در روزهای برفی با توجه به شرایط زیستگاه و نبود علوفه و موادغذایی توزیع علوفه به میزان بیشتری انجام می شد.
انتهای پیام