به گزارش ایسنا، حجتالاسلام سیدمحمود علوی، وزیر اطلاعات هدف از تالیف چنین کتابهایی را انتقال تجارب و آموزههای دینی و انقلابی برای نسل جوان به منظور حفظ آرمانها و ارزشهای نسل پیشین توصیف کرد.
وی با حضور در این مراسم، گفت: ما آنگونه که باید و شاید نسبت به انتقال فرهنگ و خاطرات تاریخی انقلاب به نسل بعدی جدی نبودهایم، اگرچه کارهای بسیاری شده است اما آنگونه که باید باشد نبوده و هنوز جاهای خالی بسیار هستند. حرکت موزه عبرت در این زمینه این خلاءها را تا حدودی پر خواهد کرد.
علوی افزود: هدف از چنین اقدامی انتقال تجارب و آموزهها برای هموار کردن دیدگاه نسل جوان امروز است. چون اگر این آموزهها نباشندریال همراهی و همکاری صورت نخواهد گرفت و آنان که بخشی از زندگی خود را به مبارزه و با سختیها گذراندهاند، نمیتوانند آموزههای خود را به نسل جوانِ امروز منتقل کنند و این باعث جدایی خواهد شد. این خاطرات نباید فراموش شوند، بلکه باید با زبانی دلنشین برای تجربهآموزی نسل فعلی حفظ شوند، همانگونه که قرآن به واسطه قصص خود داستانهایی همچون داستان یوسف و ابراهیم و...را مطرح میکند.
وزیر اطلاعات تاکید کرد: طبیعتا هدف از انتقال چنین آموزههای انقلابی، قهرمانپروری ساختگی نیست. ما قهرمانان واقعی زیادی داریم که میتوانیم با اتکا به آنها داستانهای خوبی بیافرینیم، نه همچون ویکتور هوگو که مجبور بود برای خلق آثارش به قهرمانآفرینی بپردازد. چه بسیار رویدادهای پندآموز بوده و هستند و چه کم کسانی هستند که از این وقایع عبرت میگیرند. اگر از مسائل عبرتآموز عبرتگیری شود، جامعه در برابر لغزشها بیمه میشود و کسانی که از آنچه در گذشته اتفاق افتاده عبرت بیاموزند، در برابر لغزشهای موارد مشابه حفظ میشوند و میتوانند مسائل انقلابی را و اینکه چرا و ضرورت داوم انقلاب چه بوده را به نسل آینده منتقل کنند. امید است چنین حرکتهایی بتواند به تداوم انقلاب بینجامد تا این انقلاب به دست صاحب اصلیاش برسد.
در بخش دیگری از این مراسم سیدرضا صالحی امیری، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی بر لزوم همکاری در زمینه ایجاد مکانی برای موزه عبرت ملی و بینالمللی تاکید کرد.
وی گفت: امروز زبان ارتباط با نسل جوان تغییر کرده است. اگر کسانی که در چنین فضاهایی مورد شکنجه قرار گرفتهاند بتوانند با زبانی جذاب آنچه را رژیم پهلوی بر آنان روا داشته منتقل کنند، بدون شک جوانان امروز آنها را میپذیرند؛ به همین دلیل شاید بهتر آن باشد که مکانی چون زندان اوین در همکاری با شهرداری به موزه عبرت ملی و بینالمللی تبدیل شود.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با تاکید بر اینکه امروز باید حرکتهای جدیدی را آغاز کرد و محلی بزرگتر را برای موزه عبرت به منظور انتقال خباثتهای رژیم پهلوی به ایرانیان و جهانیان اختصاص داد تاکید کرد: تاریخ رژیم پهلوی در سه قالب تبیین شده است. «تاریخ شفاهی پهلوی» که طی یک دهه با حضور ۵۷ نفر از رجال پهلوی تنظیم و نوشته شده، «مجموعه تاریخ و مطالعات تاریخی وزارت اطلاعات» و «تاریخ شفاهی پهلوی از زبان زندانیان دوره پهلوی». هر سه این منابع باید در کنار همدیگر قرار بگیرند و در قالب رمانها، سریالها، فیلمها، انیمیشینها و ... به نسل جوان منتقل شده و در فضای مجازی قابل دسترسی برای این نسل باشند.
صالحی امیری گفت: هر انسان باشرافتی باید بداند چه کسانی و در چه شرایطی سختترین شکنجهها را تحمل کردهاند، مثلا خانم دباغ در اینجا به وحشیانهترین شکل مورد شکنجه قرار گرفت و یا عزتشاهی در همین مکان به مدت شش ماه بر روی تختی بسته شده بود و مورد اذیت و آزار قرار میگرفت. خداوند را شاکرم که نعمت جمهوری اسلامی، امام (ره) و مقام معظم رهبری را به ما داده است تا بتوانیم با اسلام و تشیّع آشنایی بیشتری پیدا کنیم.
وی در سخنان خود تصریح کرد: امروز نسل جوان ما بیش از هر زمان دیگری نیازمند آن است تا بداند رژیم پهلوی چه خباثتهایی را در حق این ملت کرده و از این روست که این مکان امروز سکاندار حرکت تازهای با تالیف کتابهایی تازه شده است. واقعیت این است که رژیم پهلوی در اولین حرکت خود درصدد استحاله دینی و دیانت بود. همچنین این رژیم تلاش میکرد فرهنگ ایرانی را غربی کند و انتخاب جشنهای ۲۵۰۰ ساله، خود موید استحاله فرهنگی از ارزشهای دینی بود و بالاخره قدسیگرایی برای سلطنت با ترویج این دیدگاه که شاه سایه خدا بر زمین است.
در ابتدای این مراسم رییس هیاتمدیره موزه عبرت ضمن خوشامدگویی به حاضران به تشریح گزارش عملکرد این موزه در دوره جدید پرداخت و گفت: افزایش تعداد بازدیدکنندگان به ویژه جوانان، سرعت ثبت خاطرات زندانیان سیاسی تلاش برای گسترش موزه به سرتاسر کشور و ثبت خاطرات دستگیرشدگان رژیم پهلوی با شعار نوشتن برای خوانده شدن در قالب رمانها و زندگینامههای داستانی از فعالیتهای اخیر موزه است. در گام اول ما ۸۰ پروژه را در این زمینه تعریف کردیم و امروز چهار نسخه از این کتابها رونمایی میشوند. هدف از نگارش چنین کتابهایی آشکار کردن جنایات رژیم پهلوی و رنج گذشتگان، بزرگان و شهدایی است که در راه آرمانهای انقلاب جانفشانی کردهاند.
در این مراسم از «شب ناسور» ابراهیم حسنبیگی، «من پسر شاه نیستم» اصغر فکوری، «لتاک» محمدحسین نیکنامیان و «از سکوت تا فریاد» پروین کاشانیزاده با حضور نویسندگان آنها رونمایی شد.
انتهای پیام