به گزارش ایسنا و به نقل از روابط عمومی استانداری خراسان رضوی علیرضا رشیدیان در نخستین همایش علمی کاربردی ساخت و ساز و رونق اقتصادی کشور با تاکید بر اینکه یکی از رویکردهای اصلی دولت یازدهم توسعه متوازن کشور همراه با تحقق عدالت اجتماعی است، اظهار کرد: دولت تدبیر و امید مسیر حرکت خود را مبتنی بر اهداف سند چشمانداز و اسناد آمایش سرزمینی و توسعه قرار داده است.
وی افزود: در این راستا اقدامات گستردهای طی سه سال گذشته صورت گرفته و توسعه همه جانبه روستاها به عنوان کانونهای تولید، با هدف رفع مشکل حاشیهنشینی با جدیت دنبال شده است.
استاندار خراسان رضوی کاهش نرخ سود تسهیلات از 27 به 18 درصد و تنزل این رقم در ساخت و سازهای روستایی به 4 درصد را از دیگر اقدامات شاخص دولت یازدهم دانست.
رشیدیان تاکید کرد: یکی از نمادهای پیشرفت کشور سازههای شهری، روستایی، جادهای و خدماتی است و مسکن و ساختمان به عنوان یک عنصر تاثیزپذیر و ویژه در این فرآیند به شمار میآید. به همین جهت برای داشتن توفیق در این حوزه، باید علاوه بر حمایتهای دستگاههای دولتی از ظرفیت بخشهای خصوصی، عمومی و مردمی استفاده کنیم.
وی با بیان اینکه آرامش، آسایش، حفظ محیط زیست، رعایت ارزشهای فرهنگی، دینی و... در امر ساخت و سازهای جدید باید مد نظر باشد، خاطرنشان کرد: میبایست شرایط اقتصادی و درآمدی مردم در پروژهها هم لحاظ شود که متاسفانه در برخی موارد اینگونه نبوده است.
رشیدیان توجه به سبک معماری ایرانی و اسلامی با توجه به سابقه غنی تاریخی و فرهنگی را مورد تاکید قرار داد و عنوان کرد: اگر به این موضوع عنایت ویژهای نشود، دچار سردرگمی و سرگشتگی خواهیم شد.
استاندار خراسان رضوی تصریح کرد: توجه به این مهم با توجه به انتخاب مشهد به عنوان پایتخت فرهنگی جهان اسلام از اهمیت بالاتری برخوردار است.
وی تاکید کرد: نرخ تسهیلات مسکن در حوزه انبوهسازی باید کاهش یابد. موضوعی که مورد تاکید وزیر راه و شهرسازی است؛ چراکه با نرخ کنونی نمیتوان موفق بود. باید زمینه برای سرمایهگذاری در ساخت و سازهای خارجی نیز فراهم شود.
رشیدیان با اشاره به اینکه کشور و استان ما بر روی گسل قرار دارد و شاهد بروز حوادث غیرمترقبهای از قبیل سیل، طوفان و زلزله هستیم، بر لزوم رعایت اصول ایمنی در ساخت و سازها، توجه به مقررات ملی ساختمان، اجباری کردن استفاده از کالاها و مصالح استاندارد تاکید کرد.
وی افزود: بروز حوادثی از قبیل آتشسوزی مانند رخداد ساختمان پلاسکو در تهران و یکی از برجهای مشهد هشداری برای متولیان و دستاندرکاران این حوزه است تا با رعایت استانداردها از وقوع چنین حوادثی جلوگیری کنند.
رشیدیان ایجاد و تقویت ارتباط بین صنعت ساختمان با مراکز دانشگاهی را به منظور بومیسازی این صنعت و ساخت تولیداتی متناسب با نیاز و شرایط جغرافیایی کشور را خاطرنشان کرد و گفت: تولید کالاهایی با استاندارد بالا علاوه بر بهرهوری در مصرف انرژی، باعث کاهش هزینهها و توان رقابت در بازارهای بینالمللی را فراهم میکند.
استاندار خراسان رضوی افزود: با به سرانجام رسیدن برجام و امکان حضور موثرتر در بازارهای جهانی، باید از ظرفیت صدور خدمات فنی و مهندسی برای تولید ثروت استفاده کنیم. این مذاکرات راهکار همکاری ایران با دیگر کشورها را فراهم کرد و تولیدکنندگان ایرانی صادرات محصولات تولیدی خود را به دیگر کشورها دارند. به این فرصت میتوان به عنوان یکی از راهکارهای کسب درآمد نیز نگاه کرد.
رشیدیان با اشاره به سفر خود به کشور سوریه و پیشنهاد مسئولان این کشور برای راهاندازی پروژه ساخت یک شهرک در دمشق توسط ایران اشاره کرد و گفت: فعالان ساخت و ساز خراسان رضوی آماده همکاری در این رابطه هستند. باید با همفکری دو بخش دولتی و خصوصی به رشد کشور در عرصه فراملی و بینالمللی بپردازیم؛ چراکه معتقدیم ریسک و خطرپذیری لازمه رسیدن به بازارهای جدید است.
استاندار خراسان رضوی افزود: نظام مهندسی خراسان رضوی با دارا بودن 35 هزار عضو، امکان بسیار مناسبی دارد تا بتواند برای اجرای پروژههای مختلف در کشورهای همسایه و حوزه خلیج فارس حضوری جدیتر داشته باشد.
رشیدیان با بیان اینکه در توسعه شهری باید نیاز تمام قشرها و گروههای جامعه مد نظر باشد، گفت: کهنسالان، جانبازان، معلولان و... میبایست در توسعه مد نظر باشند.
انتهای پیام