به گزارش ایسنا، نمایشگاه عکس اصفهان، نگارگری ایرانی، خوشنویسی، معرق کاری، صنایع دستی و اجرای موسیقی بخشهای این رویداد فرهنگی مهم در این شهر با حضور «زرا دویمویچ»، وزیر فرهنگ فدراسیون بوسنی و هرزگوین، «میرواد کوریچ»، وزیر فرهنگ کانتون سارایوو، «مرا بابیچ»، شهردار ویسوکو، «محمود حیدری،» سفیر و «علی اصغر عامری»، رایزن فرهنگی جمهوری اسلامی ایران، اعضای انجمن دوستی بوسنی و ایران و جمعی از شخصیتهای سیاسی، علمی و فرهنگی، دیپلماتهای مقیم و علاقمندان فرهنگ و هنر ایران در محل ساختمان "ویچنیتسا" برگزار شد.
در این مراسم سفیر جمهوری اسلامی ایران در بوسنی و هرزگوین با ابراز خرسندی از اینکه یک رویداد فرهنگی با موضوع ایران موجب گردآمدن جمع بزرگی از فرهیختگان و شخصیتهای فرهنگی و اجتماعی بوسنی و هرزگوین شده، به اهمیت ارتباطات فرهنگی به عنوان مهمترین راه شناخت دو ملت از یکدیگر اشاره کرد و گفت: دو ملت بوسنی و ایران اشتراکات فرهنگی متعددی دارند که خداباوری، آداب و رسوم مشابه اجتماعی و علاقمندی به شعر و ادبیات فارسی از جمله این اشتراکات است.
وی افزود: برقراری روابط رسمی فرهنگی بین ایران و بوسنی به نخستین روزهای تشکیل این کشور بازمیگردد و همکاری و حمایت نهادهای عالیرتبه سیاسی و فرهنگی بوسنی در کنار استقبال صمیمی و گرم مردم و فرهیختگان این شهر، نشان از اراده جدی دو طرف برای گسترش همکاریهای فرهنگی و برگزاری رویدادهایی نظیر روزهای فرهنگی ایران در این کشور است.
هفتههای فرهنگی، نخستین اقدام پس از عقد خواهرخواندگی بین تهران و سارایوو
در ادامه علی اصغر عامری، رایزن فرهنگی ایران نیز در سخنانی بیان کرد: انقلاب اسلامی ایران در 38 سال گذشته مشکلات و سختیهای متعددی را پشت سر گذاشته و اکنون سرفرازتر از همیشه در مسیر خود که همان طریق آزادی و استقلال، عدالت طلبی، مقابله با سلطهطلبی، خودباوری، وحدت و حمایت از مظلومان است استوارانه گام برمیدارد.
او افزود: افتخار داریم که این برنامه با مشارکت و همکاری نهادهای مختلف بوسنی و هرزگوین از جمله وزارت فرهنگ فدراسیون و شهرداری محترم سارایوو انجام میپذیرد و میتوان آن را نخستین اقدام مشترک فرهنگی متعاقب عقد پیمان خواهر خواندگی بین دو شهر تهران و سارایوو و به افتخار این رخداد قلمداد کرد.
وی با تشکر از شهرداری اصفهان به عنوان مشارکت کننده اصلی این برنامه فرهنگی و هنرمندان ین شهر اظهار امیدواری کرد بازدید از این نمایشگاه که مانند پنجرهای به گلشن پر راز و رمز هنر ایرانی است، لحظات روحپرور و اندیشهنوازی را برای بینندگان به همراه داشته باشد.
امیدوارم رفتار ایرانیان الگوی ما باشد
در ادامه «زرا دویموویچ»، وزیر فرهنگ فدراسیون بوسنی و هرزگوین در ابتدای صحبت خود ضمن تشکر از رایزنی فرهنگی جمهوری اسلامی ایران اظهار کرد: در کمال احترام به تمام هنرمندان ایرانی که برای ارائه آثار هنری و نیز معرفی فرهنگ خود در این چند روز میهمان شهر سارایوو هستند، آثار ارزشمند این هنرمندان را میتوان ذرهای کوچک از گنجینه غنی فرهنگ ملت ایران دانست.
او ادامه داد: امیدوارم فرهنگ غنی کشور ایران در این دوران نیز همچون گذشته بر فرهنگ ما تاثیرگذار باشد. بسیار علاقمندم که نگاه و رفتاری که ایرانیان نسبت به فرهنگ خود دارند به نوعی الگوی ما باشد تا ما نیز چنین احساس و نگرشی به فرهنگ خودمان داشته باشیم. ایران کشور بزرگی است. این کشور گهواره تمدن و فرهنگ و هنر است و ارزش دست آوردهای خود را در این زمینه چه از زمان های قدیم و چه در دوره کنونی و مدرن می داند و خود را نسبت به حفظ و توسعه آن مسئول می داند.
وی با درخواست از رسانههای کشورش برای اینکه درباره فرهنگ و موضوعات فرهنگی بیشتر بنویسند و بدین وسیله جایگاه فرهنگ را در جامعه گسترش داده و تعالی ببخشند، افزود: امیدوارم این نمایشگاه مخاطبین و بازدیدکنندگان هرچه بیشتری را داشته باشد و همکاری و ارتباطات فرهنگی بین دو کشور بوسنی و ایران روز به روز بهتر و گستردهتر شود.
براساس این گزارش، در ادامه برنامه گروه موسیقی آوای خورشید اصفهان به اجرای قطعاتی از موسیقی سنتی پرداخت و سپس نمایشگاه روزهای فرهنگی ایران در سارایوو با حضور مقامات حاضر به طور رسمی گشایش یافت.
برنامههای متنوع این رویداد فرهنگی و هنری شامل اجرای موسیقی سنتی، نمایشگاه خوشنویسی، مینیاتور، معرق، نمایشگاه عکس اصفهان، نمایشگاه صنایع دستی و اکران فیلمهای مستند از جاذبههای فرهنگی و گردشگری ایران است.
در این نمایشگاه علاوه بر ۳۰ تابلو خوشنویس برجسته ایرانی استاد محسن سلیمانی، آثار نگارگری استاد محمود لاهیجانیان به نمایش گذارده شده و چند قطعه از آثار معرق کاری استاد اکبر شاهمندی نیز در معرض دید علاقمندان قرار دارد. تصاویری از جاذبههای فرهنگی و گردشگری اصفهان از دیگر بخشهای این نمایشگاه است که تا روز جمعه ۲۹ بهمن ماه ۹۵ در سارایوو ادامه خواهد داشت.
انتهای پیام