به گزارش ایسنا، منابع مخالف آگاه سوری در مصاحبه با روزنامه فرامنطقهای الشرق الاوسط اعلام کردند که در جریان این اصلاحات، تصمیم بر آن شد که تعداد اعضای هیئت به ۲۲ تن افزایش یابد و یک کرسی برای جمال سلیمان، از گروه مخالفان سوری که در قاهره هستند، در نظر گرفته شود.
منابع افزودند که همچنین براساس این اصلاحات به جای نماینده صقور الشام، محمد علوش نماینده جیش الاسلام در نشست ژنو شرکت میکند.
در ترکیب قبلی نمایندگانی از گروههای با نفوذ چون جیش الاسلام حضور نداشتند.
در همین حال، قدری جمیل، رئیس (گروه مسکو) گروه مخالفان سوری مستقر در مسکو این مساله را تکذیب کرد که تفاهمی با گروه ریاض پیرامون هیئت مخالفان در ژنو حاصل شده باشد.
وی گفت که اطلاعی به گروه مسکو و گروه قاهره از سوی گروه هیئت عالی مذاکرات در مورد حجم مشارکتشان در هیئتی واحد داده نشد.
قدری جمیل تصریح کرد: ما تردیدی نسبت به شرکت در کنفرانس نداریم اما اصرار داریم که روند تشکیل هیئت نتیجه بررسیهای مشترک باشد به ویژه اینکه ما با ذهنیت حزب رهبر که مدتهاست از آن رنج بردهایم، مخالف هستیم.
قدری جمیل با این مساله مخالفت کرد که هیئت عالی مذاکرات بیشترین اعضا را در هیئت مذاکرات در ژنو داشته باشد.
وی "گروه ریاض" را به کارشکنی در روند صلح متهم کرده و خواهان تعیین نمایندگان به صورت عادلانه و متوازن شد.
وی تاکید کرد که باید هیئت مخالفان یکپارچه باشد چراکه این امر به منزله آغاز مذاکرات مستقیم با نظام است و به معنای آغاز مرحله پایان بحران است و متعدد بودن هیئتهای مخالف به معنای مذاکرات غیرمستقیم و در نتیجه ناکام ماندن ژنو ۴ است.
از سوی دیگر، جهاد مقدسی، عضو (گروه قاهره) مخالفان سوری مستقر در قاهره با ترکیب هیئت مذاکره کننده در ژنو که توسط هیئت عالی مذاکرات وابسته به ائتلاف مخالفان اعلام شده است، مخالفت کرد.
مقدسی گفت: ما با پیشنهاد گروه ریاض پیرامون ترکیب هیئت موافق نیستیم و مخالفت خود را به آنها ابلاغ کردهایم، ما نمیخواهیم که عنصر تماشاچی در هیئت آنها باشیم. ما خواهان تشکیل هیئتی متعادل از نمایندگان سه گروه هستیم و ترکیب اعلام شده توسط گروه ریاض به معنای مخالفت با این پیشنهاد است.
وی تصریح کرد که گروه قاهره نماینده رسمی در هیئت عالی مذاکرات ندارد.
ائتلاف مخالفان سوریه روز یکشنبه فهرستی از اسامی ۲۱ عضو هیئت شرکت کننده در ژنو منتشر کرد که ریاست آن را نصر الحریری برعهده دارد و مذاکره کننده ارشد آن محمد صبراست.
نیمی از فهرست ائتلاف مخالفان نمایندگانی از گروههای مسلح از جمله "فیلق الرحمن" و "لواء السلطان مراد" مورد حمایت ترکیه هستند.
قدری جمیل و جهاد مقدسی این مساله را تکذیب کردند که از آنها در این خصوص مشورت گرفته شده باشد.
این در حالی است که المیادین امروز (سهشنبه) گزارش داد، سازمان ملل تنها گروه ریاض را از زمان مذاکره مطلع ساخته است.
اطلاعات رسیده به المیادین حکایت از این دارد که سازمان ملل هیچ دعوتنامه رسمی به هیئت عالی مورد حمایت ریاض برای حضور در مذاکرات ۲۳ فوریه جاری در ژنو ارسال نکرده است.
دیدار الجربا و بوگدانف
از سوی دیگر، احمد الجربا، رئیس جریان مخالف "الغد" در دیدار با میخائیل بوگدانف، معاون وزیر خارجه روسیه بر پایبندی این جریان به توافق آتش بس و روند سیاسی در سوریه تاکید کرد.
الجربا در این دیدار بر لزوم مشارکت طیف گستردهای از گروههای مخالف در مذاکرات سیاسی از جمله جریانهای ملی دموکرات که به راه حل سیاسی ایمان دارند، تاکید کرد.
انتهای پیام