به گزارش ایسنا به نقل از مدیکال نیوز تودی، پژوهشهای متعدد نشان دادهاند که استفاده از تنباکو و نیکوتین بر رشد سالم جنین تاثیر گذاشته و همچنین باعث تولد نوزاد نارس و یا حتی مرگ نوزاد میشود.
نواقص هنگام تولد، سندرم مرگ ناگهانی نوزاد و وزن کم در هنگام تولد، همگی با مصرف دخانیات، سیگارهای الکترونیکی و درمانهای جایگزین نیکوتین در ارتباط است.
متاسفانه با وجود اثبات اثرات مضر سیگار کشیدن، مراکز کنترل و پیشگیری بیماری (CDC) گزارش میدهند که 10 درصد از زنان هنوز هم در 3 ماه پایانی بارداری سیگار میکشند.
اغلب افراد بر این باورند که سیگار الکترونیکی ایمنتر بوده و حاوی دخانیات و مواد شیمیایی مضر نیست. با این حال، مراکز کنترل و پیشگیری از بیماریها CDC هشدار میدهد که سیگارهای الکترونیکی نیز برای نوزادان مضر هستند، چرا که آنها حاوی نیکوتین هستند که میتواند بر رشد مغز و ریه نوزاد تاثیر بگذارد.
یک پژوهش جدید که توسط محققان آلمانی انجام شده نشان دهنده اثرات منفی بیشتری است که نیکوتین میتواند بر جنین و نوزاد تازه متولد شده بگذارد.
این پژوهش به طور خاص بر رشد شنوایی در موشها متمرکز شده است.
این محققان مقادیری از نیکوتین که هم اندازه با سطوح نیکوتین مصرفی یک فرد سیگاری پر مصرف است را به آب آشامیدنی موشهای باردار اضافه کردند.
نوزادان این موشها پس از تولد باز هم به مدت سه هفته از طریق شیر مادر در معرض نیکوتین قرار گرفتند که سه هفتگی موشها معادل با سن ابتدایی در انسان است.
محققان فعالیت مغز موشهای جوان( شدت سیگنالینگ بین سلولهای عصبی) را مورد بررسی قرار دادند.
این تیم همچنین نتایج به دست آمده از این گروه را با گروه کنترل شدهای که در معرض نیکوتین قرار نداشتند مقایسه کردند.
آنها دریافتند موشهایی که در معرض نیکوتین قرار داشتند دچار اختلال در اندام شنوایی حسی و سیگنالینگ بین سلولهای عصبی هستند.
به طور معمول عصب شنوایی سیگنالهای الکتریکی را به مغز رسانده که پس از رمزگشایی به صدا تبدیل میشوند.
این امر در مورد موشهایی که در معرض نیکوتین قرار داشتند صدق نکرده و سیگنالینگ ضعیف سبب آسیب در برنامه نویسی الگوهای صدا میشود.
این اتفاق در انسانها نیز به همین شکل بوده و نوزادانی که مادران سیگاری دارند دچار مشکلات در پردازش شنیداری میشوند.
اختلال شنوایی میتواند به نوبه خود، منجر به ضعف مهارتهای ارتباطاتی، تضعیف پیشرفت تحصیلی و انزوای اجتماعی شود.
یافتههای این پژوهش در The Journal of Physiology به چاپ رسیده است.
انتهای پیام