«علیمحمد حلمی»، رئیس پیشین مرکز بینالمللی گفتوگوی ادیان و تمدنهای سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامیدر گفتوگو با ایسنا، درباره اقدامات و هجمههای ترامپ به مسلمانان دنیا با بیان اینکه اتفاقا این اقدام به دلیل فاش شدن چهره سیاستمداران افراطگرا در جامعه آمریکا که همیشه خود را الگوی دموکراسی لیبرال معرفی کرده و حتی دیگر کشورهای غربی را هم به پیروی از خود میخوانده، برای جهانیان بسیار مهم است، اظهار کرد: در این رابطه بهترین شاهد برای ما، جمهوری اسلامی است که سالها با این طیف که متحدین صهیونیست هستند در گیر بوده و همیشه قربانیِ تندرویهای آنها و گروههای تروریستی که تحت حمایت اینها بوده هستیم.
وی ادامه داد: از طرف دیگر بیداری مردم آمریکا و موضعگیری بیش از انتظار برخی مسئولین آمریکا و نیز دهها هزار نفر از مردم آمریکا فرصتی است برای اهداف فرهنگی ما و همبستگی با مخالفان ترامپ؛ هماینک حرفهای ما برای شنیدن جذابتَر است البته اگر زیادهروی نشود و به حاشیه نرود.
او در ادامه در پاسخ به این سوال که به دنبال مواضع عجیب رییس جمهور جدید آمریکا حتی شاهد واکنش پاپ نسبت به برخی تصمیمات اتخاذ شده بودیم، عمده تدابیر مطرح شده تصمیماتی علیه کشورهای اسلامی است، به نظر شما برای توجیه این اقدام سیاسی توسل به دین چه دلایلی میتواند داشته باشد؟ گفت: مواضع ترامپ نه تنها دوستداران صلح و همزیستی پیروان ادیان را نگران کرده، بلکه مردم آمریکا نیز احساس تحقیر شدن دارند و نگران تیره شدن آینده کشورشان هستند، به این معنا که سلطه سرمایهداری بیرحم و روشهای ناعادلانه که همیشه به نفع سرمایهداران بوده بیش از گذشته اختلاف طبقاتی، ناامنی اجتماعی و دیکتاتوری را گسترش دهد.
رئیس پیشین مرکز بینالمللی گفتوگوی ادیان و تمدنهای سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی تاکید کرد: همچنین این نگرانی نیز وجود دارد که گروهها و سیاستمداران افراطی و جنگ طلب در دیگر کشورهای اروپایی به قدرت برسند و فضای سنگین ناشی از بحرانهای اقتصادی و امنیتی را بیشتر کنند. البته در مقابل، این نگرانیها و شوکی که ترامپ ایجاد کرده است، باعث بیداری بیشتر ملت آمریکا و دیگر ملتهای غربی خواهد شد تا از این حالت بیخیالی و بی توجهی به بحرانهایی که تاکنون آمریکا و متحدیناش در منطقه خاورمیانه و دیگر نقاط جهان ایجاد کرده است خارج شوند و به فکر چارهای برای حکومتهای خود باشند.
وی در پاسخ به این سوال که تمام گفتوگوهای دینی بر این اصل صحه میگذارند که تمام ادیان توحیدی در جهان خواستار استقرار صلح و حفظ کرامت انسانی هستند، این مواضع سیاستزده عدهای که تازه دنیای سیاست را تجربه میکنند چه تاثیرات در عرصه بیناالمللی خواهد داشت؟ ادامه داد: تمام پیامبران و ادیان الهی به اجرای عدالت، مقابله با ظالمین و ستمگران و متکبران مردم را دعوت کردهاند و در کتب مقدس همه ادیان این دستورات آمده است. اما به دلیل فاصله گرفتن مردم از آموزههای دینی و تسلط نظامها و حکومتهای لاییک و زیادهخواه، روز به روز این ارزشها کمرنگتر شده، به ویژه در آمریکا و کشورهای غربی و جای آنها را احزاب سیاسی با هدف رسیدن به قدرت و ثروت بیشتر گرفته است و این تهدیدی جدی برای همه جوامع بشری است. همانگونه که استفاده از پوشش و لفاظیها به نام دین و برای اهداف غیر خدایی و غیر دینی منفور و زیانبار است، دوری از آموزهها و ارزشهای دینی و اخلاقی به همین میزان خطرناک است.
رایزن فرهنگی ایران در یونان در پاسخ به سوال دیگر ایسنا مبنی بر اینکه اقدامات ترامپ علیه کشورهای اسلامی نشات گرفته از چه تفکری است و آیا این اقدامات بیشتر از آن که شخصی باشند ایده تحمیلی هستند یا خیر؟ تاکید کرد: ترامپ و تیم او از همان دسته سرمایهداران بیرحماند که همهچیز را برای منافع و اهداف شیطانی و دنیایی خود قربانی میکنند، برای آنها اسلام و مسیحیت ارزشی ندارد، آزادی و اخلاق مهم نیست، بلکه قدرت بیشتر و ثروت بیشتر هدف اصلی آنهاست و در این تصمیم اخیر که ورود اتباع هفت کشور اسلامی را به آمریکا تا مدتی ممنوع کرده به وضوح پیدا است که دولتهایی که در ترور و کشتار مردم مسلمان و مظلوم خاورمیانه همدست آمریکا بودهاند را جزو دوستان و آدمهای خوب قلمداد کرده و دولتهایی که در برابر توطئهها و گروههای تروریستی مقاومت کرده و با آنها میجنگند را دشمن آمریکا اعلام کرده است و این نشان دهنده عمق تباهی و سیاسی نیات پلید و شیطانی ترامپ و دولت جدید آمریکا است که با هیچ یک از ارزشهای نه تنها ادیان، بلکه انسانی سازگار نیست و مطمئنا مخالفت رهبران ادیان و فرهیختگان و آزاد اندیشان جهان را در پی خواهد داشت.
انتهای پیام