به گزارش ایسنا، دکتر «محمد فرج واجاری» رئیس اداره بهداشت و مدیریت بیماریهای دامی دامپزشکی استان گیلان گفت: در 10 ماهه امسال 8272 قلاده سگ نگهبان و گله توسط اکیپهای عملیاتی بخش دولتی و دفاتر مایهکوبی بخش خصوصی در قالب قراردادهای طرح توسعه بهداشتی دامهای روستایی و عشایری واکسینه و دارای شناسنامه شدند.
وی افزود: بیماری هاری یک بیماری ویروسی بسیار خطرناک و مشترک بین انسان و دام است که صددرصد کشنده بوده، در صورتیکه براحتی قابل پیشگیری است. این بیماری یکی از معضلات مهم بهداشتی در کشور است که سگ مهمترین ناقل این بیماری بوده و 90 درصد گزیدگیها در انسان از سوی سگهای ولگرد صورت میگیرد.
واجاری خاطرنشان کرد: عمدهترین راه انتقال بیماری(ویروس)از طریق گزش و یا خراش توسط حیوانات آلوده و مبتلا بوده که بهواسطه حضور ویروس در بزاق این جانداران، به ابتلاء انسان یا حیوان مورد گزش منجر خواهد شد.
وی خاطرنشان کرد: اساس مبارزه با هاری بر سه اصل کنترل هاری در حیات وحش، کنترل جمعیت حیوانات گوشتخوار بدون مالک، بهویژه سگهای بدون صاحب کنترل و پیشگیری از بیماری در جمعیت سگهای صاحبدار استوار است.
رئیس اداره بهداشت و مدیریت بیماریهای دامی دامپزشکی استان گیلان تصریح کرد: بند سوم از طریق دامپزشکی انجام میشود، اما در خصوص اجرای بند یک و دو، سازمان حفاظت محیطزیست و سایر ارگانهای ذیربط مسئول بوده و سازمان دامپزشکی آمادگی خود را برای هر گونه همکاری فنی اعلام کرده است.
انتهای پیام