واعظی اعلام کرد

افتتاح فاز دوم شبکه ملی اطلاعات 18 بهمن ماه

وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات از افتتاح فاز دوم شبکه ملی اطلاعات در روز دوشنبه ۱۸ بهمن ماه خبر داد.

به گزارش ایسنا، محمود واعظی در مراسم راهاندازی پروژه تلاش ۳ با بیان اینکه شبکه ملی اطلاعات تنها محصول بخشهای دولتی وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات نیست، بلکه مجموعه بزرگی از بخش خصوصی برای این کار تلاش کردند، گفت: هماهنگیها بین بخش خصوصی و دولتی انجام شده و امروز ما میتوانیم به شبکه ملی اطلاعات افتخار کنیم و این شبکه تاثیرات زیادی در پاکسازی فضای مجازی و رونق کسب و کار خواهد داشت. همچنین فاز دوم شبکه ملی اطلاعات در روز دوشنبه بهرهبرداری میشود.

وی با اشاره به فعالیت شرکت ارتباطات زیرساخت برای پروژههای انجام شده اظهار کرد: زیرساختیها، اجرای پروژههای مختلفی را آغاز کردند و در حال حاضر شبکه انتقال در فاز سوم آن اجرا میشود. در ابتدای دولت هر آنچه در شبکه انتقال داشتیم، نزدیک به ۱۰۰۰ گیگابیت در ثانیه بود که در دو سال به ۴۰۰۰ گیگابیت رسید و امروز با افتتاح پروژه تلاش ۳ به ۱۰ هزار گیگابیت در ثانیه میرسد که نشان از یک تحول بزرگ است و امیدواریم در همه بخشها چنین تحولی داشته باشیم.

وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات با اشاره به کاستیهای انجام شده در مسیر تحولات و توسعه زیرساختی ICT در کشور گفت: ما کار بزرگی نکردیم و باید انتقاد کرد از افرادی که باید این کار را قبلا انجام میدادند، زیرا توسعه ICT سه سال سال گذشته در دنیا رخ نداده است، بلکه از ۱۰ سال پیش در گوشه و کنار دنیا توسعه ICT به عنوان زیرساخت توسعه قرار گرفته بود و کشورها تصمیم گرفتند برای رفاه مردم ارگانهای مختلف دولتی و غیردولتی را هوشمند کنند که بستر این موضوع در کشور ما فراهم نبود.

مدیریت ترافیک با شبکه ملی اطلاعات

واعظی با بیان اینکه با پروژه تلاش ۳ به یکی از شاخص‌های شبکه ملی اطلاعات رسیدیم، افزود: بر خلاف ادعاهایی که می‌شد، ما در شبکه ملی اطلاعات هیچ گاه دنبال محدود کردن نبودیم بلکه به دنبال مدیریت ترافیک بودیم و اینکه بتوانیم هزینه‌های مردم را کاهش دهیم. به همین خاطر تصمیم گرفتیم هزینه آنچه مردم تا پیش از این پرداخت می‌کردند، امروز برای ترافیک داخل و شبکه ملی اطلاعات نصف شود.

وی در ادامه با بیان اینکه سرمایه‌گذاری ما که در کوتاه‌مدت نیز از نظر مالی بازدهی نخواهد داشت، باید دو بازدهی داشته باشد گفت: اول اینکه مردم هزینه کمتری بپردازند و مسئله ICC در سبد خانوار فشار کمتری داشته باشد زیرا در حال حاضر اینترنت و استفاده از فضای مجازی به بخشی از زندگی مردم تبدیل شده است.

او ادامه داد: هدف دیگر نیز افزایش کیفیت و سرعت است و شاهدیم که در چند ماه گذشته تحولی در توسعه زیرساخت به وجود آمده و شرکت‌ها نیز می‌گویند شرایط اختلال به صورت قابل توجهی کاهش یافته و سرعت و کیفیت افزایش یافته است.

وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات با اشاره به توسعه فیبر نوری به عنوان بحثی جدی در شهرهای مختلف گفت: پروژه نور یک ایجاد ۱۰ هزار کیلومتر فیبر بود که انجام شد و پروژه نور ۲، ۱۳ هزار و ۵۰۰ کیلومتر که صد در صد آن آماده شده است و به دنبال این هستیم فیبر مورد نیاز استان‌ها و شهرها به سرعت تامین شود.

بهره‌برداری پروژه IT در فروردین‌ماه

واعظی با اشاره به پروژه IT به عنوان برنامه دیگر وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات اظهار کرد: در مسئله IT که پروژه بسیار بزرگی مشابه افزایش شبکه انتقال است در حال تلاشیم تا اواخر فروردین به بهره‌برداری برسد و در آن صورت گشایش زیادی در خدمت شبکه ملی اطلاعات ایجاد می‌شود.

وی با اشاره به موقعیت ژئواستراتژیک ایران در منطقه گفت: در تلاشیم ایران یک مسیر اصلی برای حضور دیتا شود. در ابتدای دولت این عدد حدود ۱۱۶  گیگابیت بر ثانیه بود که امروز به حدود ۵۸۰ رسیده و نزدیک به ۴ برابر شده است و هدف‌گذاری‌های بزرگی نیز در شرکت ارتباطات زیرساخت انجام شده است. همچنین حتی اگر بودجه زیرساخت در توسعه شبکه ملی اطلاعات کم باشد، از بودجه وزارتخانه به آنها کمک می‌کنیم.

بازار ایران با بخش خصوصی بزرگ می‌شود

وی خاطرنشان کرد: امیدواریم بخش خصوصی که در حال حاضر نیز تعدادشان در حال افزایش است، فعالیت بیشتری داشته باشند. آنچه که آرزو داشتیم مبنی بر این که کار و تصدی‌گری از دولت تا حد ممکن کم شود و در اختیار بخش خصوصی قرار گیرد، بسترش در جامعه فراهم شده است.

وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات با بیان اینکه می‌توان توسعه زیرساختی هر استان را به یک شرکت واگذار کرد، افزود: بدین ترتیب شرکت‌ها می‌توانند با استاندار این استان‌ها آشنا شده و کمک زیرساخت هم می‌تواند با هدف خاص به شرکت‌ها داده شود. در این صورت استان‌ها با سرعت بیشتری رشد خواهند کرد. البته این کار نیازمند ارتباطی بین شرکت مخابرات و شرکت زیرساخت است و آنها باید از بخش خصوصی سیاست حمایتی داشته باشند.

واعظی با بیان اینکه ظرفیت بازار ICT کشور از وضعیت کنونی بیشتر است، گفت: بازار ایران با بخش خصوصی بزرگ می‌شود و بخش دولتی باید وظیفه سازماندهی و رگولاتوری را برعهده بگیرد و فضای لازم را ایجاد کند. همان‌طور که شاهدیم رویکرد مردم به فضای مجازی بسیار بالاست و با بزرگ شدن بخش خصوصی بازار رشد خواهد کرد.

انتهای پیام

  • شنبه/ ۱۶ بهمن ۱۳۹۵ / ۱۲:۴۱
  • دسته‌بندی: ارتباطات و فناوری اطلاعات
  • کد خبر: 95111610726
  • خبرنگار : 71541