به گزارش ایسنا، به نقل از نیویورک تایمز، جینا هسپل روز پنجشنبه به عنوان گزینه دولت ترامپ برای معاونت مدیر سازمان اطلاعات مرکزی آمریکا (سیا) معرفی شد.
این ارتقای مقام خانم هسپل که به عنوان یک کهنه کار مورد احترام همکارانش قرار دارد نشان میدهد که چطور دولت ترامپ قصد دارد سازمان سیا را دست مقامهایی بدهد که از نظر آنها شاید شکنجه ایراد چندانی نداشته باشد.
طی هشت سال گذشته رهبران سیا اقدام به دفاع از دهها تن از پرسنل این سازمان که در برنامه شکنجه مظنونان تروریستی شرکت داشتند، کردهاند. هرچند که آنها تعهد دادهاند این شکنجهها دیگر از سر گرفته نخواهد شد.
با این حال دونالد ترامپ، رئیسجمهور آمریکا بارها گفته که از نظر او شکنجه منعی نخواهد داشت.
همچنین مایک پامپئو، رئیس جدید سازمان سیا در دولت ترامپ نیز گفته که تکنیک غرق مصنوعی و شکنجههای دیگر برای بازجویی نه تنها در سطح شکنجه نیستند بلکه عاملان آنها یکسری افراد وطن پرست بودهاند.
جینا هسپل که بیشتر عمر حرفهای خود را به عنوان مامور مخفی فعالیت کرده مطمئنا با توصیفهای پامپئو منطبق است. او نقش مستقیمی در برنامه بازداشت و شکنجه ویژه سازمان سیا در سالها قبل ایفا کرده که در جریان آن مظنونان تروریستی و شبهنظامیان در اختیار دولتهای خارجی قرار گرفته و تاسیساتی مخفیانه نگهداری میشدند و ازسوی پرسنل سازمان سیا مورد شکنجه قرار میگرفتند.
براساس این گزارشها اولین بازداشتگاه مخفی سازمان سیا در این برنامه در تایلند بوده که از سوی خانم هسپل مدیریت میشده و وی بر بازجویی بیرحمانه از دو مظنون به نامهای "ابوزبیده" و "عبدالرحیم النشیری" نظارت داشته است.
ابوزبیده گفته که در آن زمان تنها در یک ماه ۸۳ بار قربانی شکنجه غرق مصنوعی شد و بازجویان چندین بار سر او را به دیوار کوبیدند و شکنجههای بی رحمانه دیگری را علیه او اعمال کردهاند اما در نهایت بازجویان به این نتیجه رسیدند که اطلاعات مفیدی ندارند.
نوارهای ضبط شده از این جلسات بازجویی در گاوصندوقی در مقر سیا در تایلند تا سال ۲۰۰۵ نگهداری میشود اما در آن سال دستور به نابودسازی این نوارها داده شد و چون هسپل در آن زمان در این مقر کار میکرد نقش مستقیمی در نابود ساختن این نوارها داشته است.
سازمان سیا اعلام کرده که تصمیم برای نابود کردن این نوارها از سوی خوزه رودریگز، رئیس هسپل در آن زمان گرفته شد.
انتهای پیام