به گزارش ایسنا، محمدرضا عارف طی سخنانی در نشست زنان انقلاب اسلامی و مدیریت سیاسی که در محل بنیاد امید ایرانیان برگزار شد، ضمن تبریک دهه فجر، با اشاره به نقش زنان در جامعه اظهار کرد: اگر بیاییم حضور و نقش مستقیم و غیر مستقیم زن را در توسعه علمی و فرهنگی کشور و در ارتقاء شاخصهای سلامت در نظر بگیریم مطمئنا بیش از ۵۰ درصد است.
وی افزود: این وضعیتی است که با آن روبرو هستیم، اما از آنجایی که استفاده نکردهایم وقتی به شاخصهای کمی نگاه میکنیم، وضعیت نگران کنندهای است. البته شاخصهای غربی بعضا با پیش فرضهایی تعریف می شود که با شرایط ما ممکن است ناسازگار باشد.
رئیس فراکسیون امید مجلس با بیان اینکه «جهت گیری همه شاخصها باید اتکا به منابع انسانی باشد» گفت: فکر میکنم باید از بحث های کلان عبور کنیم و بپذیریم مسیر درستی را در پیش گرفتهایم که برای اولین بار در انتخابات ریاست جمهوری آینده بحث رجل سیاسی در مورد حضور خانمها نیز در نظر گرفته شده است.
نماینده مردم تهران در مجلس با اشاره به مصوبه مجلس در برنامه ششم مبنی بر بازنشستگی زنان با سابقه ۲۰ سال خدمات گفت: همکاران ما در فراکسیون زنان در این زمینه مشورت کرده و چنین پیشنهادی را در مجلس مطرح کردهاند. البته بنده رای منفی دادم و به نظر خودم مصر هستم، زیرا ما از یک طرف می گوییم حضور زنان را باید در جامعه، تصمیم گیریها و تصمیم سازیها بیشتر کنیم و از طرف دیگر فردی که ۲۰ سال خدمت کرده و اکنون تجربیات او میتواند خروجی داشته باشد را می خواهیم بازنشست کنیم.
وی تصریح کرد: البته فراکسیونی در این باره مخالفتی نداشتهایم و بنده از خانمها هم خواهش میکنم که از این مصوبه به عنوان یک اختیار استفاده کنند.
رئیس بنیاد امید ایرانیان در ادامه اظهار کرد: از شورای زنان بنیاد امید ایرانیان درخواست دارم که یک برنامه راهبردی ۱۰ – ۱۵ ساله را تهیه کنند که در آن مساله عدالت جنسیتی هم مطرح باشد. البته لازم است برنامه ریزی کنیم و شعار ندهیم. حرکت برنامهای باید برای همه کل کشور وجود داشته باشد، ما این مساله را حداقل برای جریان اصلاحات مبنا قرار می دهیم و مطمئنا گروه های دیگر هم از آن استفاده میکنند.
وی با بیان اینکه «ما نیاز به برنامه راهبردی داریم» گفت: اعلام آمادگی زنان در مورد موضوعات مختلف مهمترین مساله است. البته مشکل اینجاست که آنها اعلام آمادگی نمیکنند. کارشناسان خوبی هستند، اما دلایل منطقی و معقولی هم دارند.
عارف همچنین بر توانمندسازی زنان تاکید کرد و گفت: در این زمینه متاسفانه آن اندازه که مطلوب باشد پیش نرفتهایم. وقتی نوبت به خانمها میرسد کارنامه کاریشان سفید است و انتخابات شوراهای اسلامی شهر و روستا میتواند فرصتی برای توانمند سازی و حضور خانمها در پارلمانهای محلی باشد. حتی نقش زنان در این گونه موارد میتواند بیش از مردها باشد و ضرورتهایی در اداره شهرها داریم که به نظرم زنها بهتر از مردها میتوانند عمل کنند.
نماینده مردم تهران در مجلس با بیان اینکه «جریانات هم باید سهم بالایی را به زنان دهند» گفت: مردها هم باید با اولویت به خانم ها رای دهند، زیرا حضور در محافلی مانند شوراها محلی برای توانمندسازی است و ما باید تشویق کنیم تا خانم ها حضور جدی داشته باشند.
وی با اشاره به انتخابات اخیر مجلس گفت: در آن زمان عملکرد خیلی خوب بود، نمی گوییم مطلوب بوده زیرا تا رسیدن به شرایط مطلوب فاصله داریم، در مورد دولت هم باید جدیتر از گذشته خانم ها مطالبات خود را برای حضور در دولت اعلام کنند. ما هم این موضوع را در شورای سیاست گذاری دنبال می کنیم.
رئیس شورای عالی سیاست گذاری اصلاح طلبان در ادامه اظهار کرد: بارها گفته ایم مسیری را که در سال ۹۲ داشتیم ادامه می دهیم و همان درست است. گفتمانی که ریشه در انقلاب و ارزش ها دارد بر این باور است که اکثریت مردم هم آن را می پذیرند. توجه به ارزش ها و شعارهای انقلاب و اصول قانون اساسی و تاکید بر آنها حائز اهمیت است و در انتخابات کاندیدای واحد خواهیم داشت. البته امیدواریم که آقای روحانی بار دیگر هم در این عرصه حضور داشته باشند، این تصمیم شورایی نیست بنده نظر شخصی ام را می گویم.
عارف با تاکید بر اینکه «مطالبات زنان در دولت دوازدهم باید به طور جدی مطرح شود» اظهار کرد: اینجا باید بحث مدیریت ارشد به میان آید، وعده سر خرمن به خانم ها داده نشود. کاندیداها هم در صحبت هایشان این وعده را بدهند.
نماینده مردم تهران در مجلس اظهار کرد: اگر مقایسه ای به ظرفیت دانشجویان دختر قبل و بعد از انقلاب داشته باشیم مشاهده می کنیم هیچ گونه منعی برای حضور آنان وجود نداشته است. البته در مراحلی در برخی رشته ها مانند مهندسی کشاورزی ملاحظاتی وجود داشت که بعدها هم اصلاح شد.
رئیس فراکسیون امید مجلس خاطرنشان کرد: برداشتم از مجلس فعلی این است که همراه است و خوشبختانه فراکسیون زنان در مجلس فعال هستند و همسو با فراکسیون امید فعالیت دارند. اگر نیاز به طرح یا لایحه ای هم باشد ما می توانیم دنبال کرده و پیگیری ها را انجام دهیم.
وی درباره درصد حضور زنان در لیست انتخابات شوراهای شهر و روستا گفت: طی دو سه جلسه ای که مباحثی مطرح شد فقط روی شاخص ها بحث کردیم و فکر می کنم جهت گیری ها به سمتی باشد که حداقل در لیست ۳۰ درصد خانم ها و ۳۰ درصد جوان ها باشند. البته هنوز بررسی ها نهایی نشده و طی یکی دو هفته آینده امیدواریم که نهایی شود.
عارف در پایان یادآور شد: صحنه ای را نمی توانیم در انقلاب و دستاوردهای بعد از انقلاب سراغ داشته باشیم که نقش زن مهم و برجسته نباشد، البته ما هنوز در یک تشکیلات مردسالار کار می کنیم چون مبنا نقش مستقیم است نقش مردها پر رنگ دیده می شود، در حالی که به طور غیر مستقیم نقش زنان هم حائز اهمیت می باشد.
انتهای پیام