به گزارش ایسنا، به نقل از خبرگزاری رسمی اردن، مذاکرات در این دو نشست به تحولات منطقهای به ویژه روند صلح خاورمیانه، بحران سوریه، تلاشها برای مقابله با تروریسم و روابط دوجانبه متمرکز بود.
عبدالله دوم، پادشاه اردن بر مسائل منطقهای به عنوان اولویتهایی برای تضمین ثبات و حل درگیریها و بحرانها تاکید کرد.
وی درخصوص مساله فلسطین خواستار اجتناب از هرگونه سیاستی شد که ممکن است به افزایش ناامیدیها در بین مردم فلسطین به خاطر توقف تلاشهای صلح دامن بزند.
وی درخصوص انتقال سفارت آمریکا به بیت المقدس تاکید کرد: باید پیامدهای چنین تصمیم و خشمی که در بین فلسطینیها، عربها و مسلمانان به وجود میآورد را درنظر بگیریم. این تصمیم همچنین ممکن است راهحل دو کشوری را به خطر بیندازد و از سوی تروریستها مورد سوءاستفاده قرار گیرد.
پادشاه اردن درخصوص تهدید تروریسم گفت: این تهدید به منطقه عرب محدود نمیشود. تروریسم در خاورمیانه به حملات و فعالیتهای تروریستی در سراسر جهان مرتبط است. تنها راه مقابله با چالش ترور تقویت همکاریهای بینالمللی و تبادل اطلاعات است.
وی همچنین افزود: تروریسم به ملیتهای خاص یا یک حزب خارجی ویژه محدود نمیشود بلکه اغلب از کشورها و مناطق هدف گرفته شده به ویژه آنهایی که اقلیتها یا گروهها در آنها احساس انزوا یا به حاشیه رانده شدن میکنند، نشات میگیرد. مسلمانان قربانیان تروریسم هستند و کاری که تروریستها انجام میدهند به هیچ عنوان بیانگر اسلام نیست.
عبدالله دوم همچنین بر اهمیت همکاری برای حل مسائل منطقه به ویژه مساله فلسطین و بحران سوریه، مقابله با تلاشهای تروریستها برای صادر کردن ترور به سراسر جهان و نشان دادن ترور به عنوان جنگی میان مسلمانان و غرب تاکید کرد.
وی درخصوص مساله سوریه گفت: حفظ آتشبس تضمین کننده امنیت مردم سوریه و آغاز روند صلح است. اردن از تلاشهایی چون کنفرانس آستانه حمایت میکند. همکاری میان آمریکا، روسیه و جامعه بینالملل برای حفظ آتشبس به منظور دستیابی به یک راهحل سیاسی در ژنو بسیار حائز اهمیت است.
عبدالله دوم همچنین به چالشهای کشورش به خاطر بحرانهای منطقه و میزبانی از پناهجویان در کنار وضعیت اقتصادی بغرنج و یک برنامه ترمیمی مالی که نیازمند کمک بیشتر جامعه بینالملل است اشاره کرد.
در همین حال قانونگذاران آمریکایی گفتند: تصور منطقه بدون نقش کلیدی اردن و رهبریاش که سیاستهای خردمندانهای را برای حفظ امنیت و ثبات خاورمیانه ارائه میدهد، بسیار دشوار است.
لیندزی گراهام، رئیس کمیته فرعی سنا برای تخصیص بودجه وزارت خارجه گفت: پادشاه اردن در بین دموکراتها و جمهوریخواهان مورد احترام قرار دارد. پادشاهی اردن یکی از کشورهایی است که آمریکا متعهد کمک به آن شده است. اردن دروازهای است برای حل مسائل خاورمیانه.
وی افزود: آمریکا باید سرمایه گذاری بیشتری در اردن انجام دهد و من خواستار افزایش کمک به پادشاهی اردن در زمینههای اقتصادی و نظامی هستم.
باب کورکر، رئیس کمیته روابط خارجه سنا گفت: با وجود مسائلی که اردن با آنها دست و پنجه نرم میکند از جمله بحران آوارگان سوریه، کسری بودجه و کاهش رونق صنعت توریسم عبدالله دوم همچنان رهبری است که مقامات آمریکایی میخواهند از او درخصوص مسائل منطقهای مشورت بگیرند. اردن یک دوست ارزشمند آمریکاست.
شبکه الجزیره نیز گزارش داد، ملک عبدالله دوم امروز با دونالد ترامپ دیدار خواهد داشت. او به عنوان اولین رهبر عربی است که بعد از انتصاب ترامپ با او ملاقات خواهد کرد.
انتهای پیام