به گزارش ایسنا، رئیس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری در مراسم تجلیل از هنرمندان صنایع دستی در نخستین جشنواره صنایع دستی و هنرهای سنتی فجر، اظهار کرد: حضور من در کنار شما هنرمندان سعادتی است، اما بهدلیل سفر به مشهد، قرار است این جلسه را زود ترک کنم. قرار است امروز موزه سنگ در خراسان افتتاح شود و با برخی هنرمندان صنایع دستی این استان دیدار داشته باشم.
زهرا احمدیپور ادامه داد: مطمئنم سال آینده جشنواره صنایع دستی فجر بیشتر از یک مرکز خواهد داشت، زیرا با توجه به تنوع صنایع دستی که در کشور ما وجود دارد، باید فضای بیشتری را به آن اختصاص داد. اگر میخواهیم از شرایط سیاسی و بحرانی گذر کنیم، باید به صنایع دستی رجوع کنیم، زیرا این هنر، دوستدار محیط زیست است و امکان سرمایهگذاری کمی برایش وجود دارد. ما باید این هنر را به عرصه زندگی وارد کنیم و بهواسطه ورود آن، به حفظ هویت خود کمک کنیم.
معاون رئیسجمهور بیان کرد: عزمی که در دولت در حوزه صنایع دستی وجود دارد و تلاشی که صنعتگران ما انجام میدهند تا راه بازارهای خارجی را برای صادرات پیدا کنند، نویدبخش حضور پررنگ صنایع دستی است. راهاندازی خانههای صنایع دستی و حفظ کردن کاربری این خانهها نشاندهنده عزمی است که در بدنه سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری وجود دارد. ما درصددیم مشکلات صنایع دستی را مرتفع کنیم. مشکلاتی مثل بیمه هنرمندان و برخی دیگر به موضوعات خارج از اراده سازمان برمیگردد، اما با این حال در حال پیگیری و رفع آنها هستیم.
او همچنین گفت: یکی از بستههای تعریفشده برای اقتصاد مقاومتی، تقویت صنایع دستی، راهاندازی فروشگاههای زنجیرهای در استانها و تقویت خانههای صنایع دستی است که بدون همکاری نهادهای دیگر میسر نمیشود. ممکن است در برخی موارد با جابهجایی صنعتگران مواجه بوده باشیم، اما این موضوع بهصورت فوریت در دستور کار سازمان است تا این هنرمندان به خانه اصلی خودشان بازگردند و صدمهای به فعالیت صنایع دستی وارد نشود.
احمدیپور با بیان اینکه مشکلات برخی خانههای صنایع دستی با پیگیری استانها در حال حل شدن است، افزود: ما در حال پیگیری بازارچههایی هستیم که برای صادرات صنایع دستی پیشبینی کرده بودیم. در تلاشیم پایانههای اختصاصی صادرات صنایع دستی را در مناطق آزاد راهاندازی کنیم و در سفری که به منطقه آزاد اروند داشتم، در این زمینه مذاکراتی انجام دادم.
رئیس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری در بخش دیگری از صحبتهایش، به ورود کالاهای نامرغوب صنایع دستی به بازار اشاره کرد و گفت: برخی از این کالاها بهعنوان رقیب جدی وارد بازار شدهاند که ما با هماهنگی گمرک در حال جلوگیری از این موضوع هستیم. اگر صنایع دستی بخواهد در بازار مصرف باقی بماند، حتما باید روزآمد باشد و بستهبندی مناسبی داشته باشد.
در ادامه این مراسم که در خانه هنرمندان ایران برگزار شد، مجید رجبیمعمار - مدیرعامل خانه هنرمندان - نیز بیان کرد: ما آمادگی داریم تا انجمن صنایع دستی شبیه خانه سینما یا موسیقی برای هنرمندان صنایع دستی و هنرهای صنعتی شکل بگیرد. امیدوارم دومین جشنواره صنایع دستی در فضای وسیعتری برای هنرمندان صنایع دستی برگزار شود.
علی حاجی شیزری - مدیرکل دفتر توسعه و ترویج سازمان میراث فرهنگی - نیز بیان کرد: از حدود ۶۰۰ اثر، در نهایت ۱۷۰ اثر به جشنواره صنایع دستی راه پیدا کرد که این آثار از ۱۱ تا ۱۵ بهمنماه در خانه هنرمندان بهنمایش گذاشته میشود. همچنین از ۱۸ هنرمند شاخص که ۱۰ هنرمند نشان بینالمللی مرغوبیت صنایع دستی دریافت کردهاند و هشت هنرمندی که به نمایندگی از سایر شرکتکنندگان انتخاب شدهاند، تقدیر میشود.
سخنران بعدی این مراسم، محمدحسین ایمانی خوشخو - رییس کمیسیون هنر و معماری شورای عالی انقلاب فرهنگی - بود که گفت: ما در کمیسیون هنر و معماری و در حیطه هنرهای سنتی شاهد جشنوارههای صنایع دستی هستیم. ممکن است این اتفاق برای برخی سوال بهوجود آورد که چه لزومی دارد ما جشنوارههای زیاد اینچنینی داشته باشیم؟ باید بگویم ایده طرح جشنواره هنرهای تجسمی فجر در سال ۱۳۸۴ مطرح شد و در سال ۱۳۸۶ موفق شدیم اولین جشنواره هنرهای تجسمی را به جشنوارههای هنری فجر اضافه کنیم و میبینیم که امروز به یک رویداد مهم کشور تبدیل شده است.
رییس دانشگاه علم و فرهنگ اظهار کرد: امروز در دنیا فستیوالهای هنری جایگاه خود را دارند و از رویدادهای مختلف استفادههای متفاوتی میکنند. نخستین جشنواره صنایع دستی فجر قطعا کاملترین رویداد نخواهد بود، اما به نظر میرسد در سالهای نهچندان دور، این رویداد را میتوان در یک الگوی جهانی ببینیم.
او همچنین به راهاندازی دانشگاه هنرهای سنتی استاد فرشچیان اشاره کرد و افزود: امیدوارم سال آینده یکی از مکانهایی که جشنواره صنایع دستی فجر در آن برگزار میشود، دانشگاه استاد فرشچیان باشد.
انتهای پیام