به گزارش ایسنا، نمانیدگان مجلس در بررسی طرح اصلاح موادی از قانون تشکیلات، وظایف و انتخابات شوراهای اسلامی کشور و انتخاب شهرداران مقرر کردند که معاونان و مشاوران رئیس مجلس شورای اسلامی، رئیس و اعضای هیات مدیره سازمان نظام مهندسی کشور و روسای مجامع صنفی، مدیران خود و سرپرستان ادارات کل سپاهی مجلس شورای اسلامی، روسای دانشگاههای دولتی و غیر دولتی و روسای شعب آنها، رئیس و اعضای هیات مدیره سازمان نظام پزشکی و رئیس و اعضای هیات مدیره اصناف، رئیس و اعضای هیات مدیره نظام پرستاری، رئیس و اعضای هیات مدیره نظام کشاورزی و رئیس و اعضای هیات مدیره کانون وکلای دادگستری به واسطه مقام و شغل خود از داوطلب شدن برای شوراهای اسلامی محروم شوند، مگر آنکه قبل از ثبت نام از سمت خود استعفا کرده و به هیچ وجه در آن پست شاغل نباشد.
همچنین نمایندگان مجلس شورای اسلامی مصوب کردند که اعضای شوراهای اسلامی موضوع این قانون در طول مدت عضویت نمیتوانند در سمت های مذکور در این ماده مشغول به کار شوند و یا از شاغلان در شهرداری و موسسات و شرکت های وابسته و همچنین دهیاران و شاغلان در دهیاری باشند.
این اصلاحیه مربوط به اصلاح قانون فعلی است که در این ماده مسئولان دیگر نیز پیش از این برای داوطلب شدن برای انتخابات شوراها محروم شده اند.
نمایندگان مجلس در مصوبه ای دیگر ماده 47 قانون فعلی تشکیلات، وظایف و انتخابات شوراهای اسلامی و انتخاب شهرداران را اصلاح کردند که به موجب آن هیات های اجرایی بعد از دریافت نتیجه استعلامات موظفند ظرف مدت 14 روز به صلاحیت داوطلبان رسیدگی و نتیجه را به صورت کتبی و رسمی به همراه پرونده کامل داوطلبان به هیات های نظارت متناظر اعلام کند.
همچنین ماده 48 قانون را اینگونه اصلاح کردند که نظر هیأتهای اجرائی بخش و شهرستان، مبنی بر تأیید صلاحیت داوطلبان با تأیید هیأتهای نظارت شهرستان و بخش معتبر است و چنانچه ظرف14 روز از تاریخ دریافت نتیجه رسیدگی صلاحیت داوطلبان، هیأت نظارت مربوط درباره داوطلب یا داوطلبان نظر خود را اعلام نکند، نظر هیأت اجرائی ملاک عمل خواهد بود.
همچنین تبصره یک ماده 50 نیز اصلاح و به تصویب رسید که به موجب آن داوطلبان شرکت در انتخابات شوراهای اسلامی روستا و شهر که صلاحیت آنان در هیأت اجرائی و نظارت بخش و روستا رد شده است میتوانند ظرف مدت چهار روز از تاریخ اعلام اسامی نامزدهای انتخاباتی شکایت خود را به ترتیب داوطلبان شورای اسلامی روستا به هیأت نظارت شهرستان و داوطلبان شورای اسلامی شهر به هیأت نظارت استان تسلیم نمایند.
اصلاح ماده 55 نیز به تصویب رسید که به موجب آن تأیید صحت انتخابات شوراهای روستا و بخش با هیأت نظارت بخش و اعلام آن توسط بخشدار انجام میگیرد. در این خصوص چنانچه کسی شکایت داشته باشد ظرف مدت دو روز پس از اعلام نتیجه انتخابات به هیأت نظارت شهرستان ارسال و هیأت مذکور ظرف مدت 15روز نظر نهایی خود را اعلام خواهد نمود.
ماده 56 نیز اصلاح و تصویب شد که براساس آن تأیید صحت انتخابات شوراهای شهر با هیأت نظارت شهرستان است و اعلام آن توسط فرماندار انجام میگیرد. در این خصوص چنانچه کسی شکایتی داشته باشد ظرف مدت دو روز پس از اعلام نتیجه انتخابات به هیأت نظارت استان ارسال و هیأت مذکور ظرف مدت 15 روز نظر نهایی خود را اعلام خواهد نمود.
از دیگر مصوبات مجلس اصلاح ماده 58 بود که براساس آن در انتخابات شوراهای شهر توقف یا ادامه انتخابات در یک یا چند شعبه اخذ رای و یا حوزه انتخابیه به پیشنهاد هیات نظارت استان و تایید هیات مرکزی نظارت خواهد بود.
ماده 60 این قانون نیز اصلاح شد و یک تبصره به آن الحاق گردید که به موجب آن جلسات هیات مرکزی نظارت و هیات های نظارت شهرستان با حضور حداقل دو سوم اعضا و جلسات هیات های نظارت استان و بخش با حضور کلی اعضا تشکیل و مصوبات آنها با رای اکثریت مطلق معتبر خواهد بود.
براساس تبصره الحاقی در صورت عدم حضور هر یک از اعضای هیات های نظارت در دو جلسه متوالی و یا چهار جلسه غیر متوالی و یا استنکاف از امضای صورت جلسات، اقدام لازم جهت معرفی جایگزین توسط هیات نظارت مربوط صورت خواهد گرفت.
انتهای پیام