انتقاد از «دعوت‌نامه» در کاخ رسانه جشنواره فجر

مهرداد فرید کارگردان فیلم «دعوت‌نامه» که در نشست رسانه‌ای با انتقاد بسیاری مواجه شد، گفت: دوستان صمیمی من قبل از آنکه این فیلم ساخته شود گفتند آن‌ را نساز، شاید به شکل یک عملیات انتحاری باشد و دلیل آن‌ را هم جامعه دین‌زده عنوان کردند.

به گزارش ایسنا، کارگردان فیلم «دعوت‌نامه» شامگاه11 بهمن ماه در برج میلاد بیان کرد: خودم فکر می‌کردم فیلم‌سازی که با بک‌گراند مذهبی فیلم می‌سازد با واکنش منفی تماشاگران مواجه می‌شود. به عبارتی این کار  قدم‌زدن روی لبه تیغ بود و از پیش می‌دانستم برخی از بخش‌ها شرایط نرمالی ندارد و قربانی چنین سوژه‌ای بشویم اما تلاش کردیم از لبه تیغ عبور کنیم. بنابراین امیدوارم در اکران عمومی مخاطب عام از آن لذت ببرد و آنچه را که می‌خواستیم منتقل کنیم.

او در پاسخ به پرسش یکی از خبرنگاران مبنی بر اینکه شما ریاست شورای تهیه‌کنندگان را بر عهده دارید و می‌دانید که بسیاری از فیلم‌های قابل توجه امسال بیرون از جشنواره مانده‌اند، اگر رویکرد فعلی جشنواره آنچه که می‌بینیم نبود آیا باز هم فکر می‌کردید فیلم شما در جشنواره حضور پیدا کند؟ گفت: صمیمانه می‌گویم جشنواره فیلم فجر بیش از آن چیزی که هست، مهم شده. جشنواره فجر فقط بهانه‌ای است که ما دور هم جمع شویم و تبادل نظر کنیم. این جشنواره برای من بیش از این کارکردی ندارد.

وی گفت: اگر از همین مجموعه سوال شود بهترین فیلم سه سال گذشته جشنواره چه بوده است، قطعا کسی آن‌ را به یاد نخواهد آورد. این موضوع نشان می‌دهد که جشنواره فربه‌تر از آن چیزی که هست، نشان داده شده است. آنچه که باقی می‌ماند رویکردی است که در تاریخ ته‌نشین می‌شود. دوست دارم که تاریخ درباره فیلم من قضاوت کند.

این کارگردان در بخش دیگری از اظهاراتش با اشاره به دشواری‌های ساخت فیلم در حرم رضوی بیان کرد: فیلم‌سازانی که می‌خواهند وارد حرم رضوی شوند و فیلم بسازند با درهای بسته مواجه می‌شوند. در این فیلم نیز ما مجبور شدیم سکانس‌هایی را با گوشی موبایل فیلم‌برداری کنیم یا از قسمت‌هایی که شبیه حرم امام رضا (ع) است فیلم بگیریم. حتی به ما اجازه نمی‌دادند در سنگ‌فرش‌های اطراف حرم کار کنیم. بنابراین ما در لحظه تولید با شرایط نرمالی مواجه نبودیم اگرچه من از خروجی کار راضی‌ام و فکر می‌کنم کار قابل دفاعی است.

فرید همچنین درباره فروش فیلمش گفت: فکر می‌کنم با فروش متوسط به سرمایه اولیه بازگردم و مردم عادی نیز با فیلم ارتباط خوبی بگیرند.

شقایق فراهانی بازیگر این فیلم نیز در پاسخ به پرسش یکی از خبرنگاران مبنی بر اینکه به نظر می‌رسد شما در جشنواره امسال پرکارترین بازیگر زن هستید، بیان کرد: من سه سال است که بازیگر پرکار سینما هستم. سه سال پیش بحران بدی را پشت سر گذاشتم که این بحران را به لحاظ روحی با کار جلو بردم. از طرفی من در خانواده‌ای بزرگ شدم که از بازی در نقش مکمل یا اصلی ترسی ندارم. امسال نیز در جشنواره در نقش‌های اصلی حضور دارم. به طور کل من بازیگر کارگردان‌محوری هستم.

در نشست فیلم دعوت‌نامه، آتش‌ تقی‌پور و بهزاد فراهانی نیز حضور داشتند.

سحر کریمی، بهزاد جعفری، سامان صفاری، غزل فرید و شهاب شادابی از دیگر عوامل فیلم دعوت‌نامه نیز در نشست رسانه‌ای حضور داشتند.

دعوتنامه یک درام اجتماعی است که فیلمنامه آن را مهرداد فرید و حمید چمنی نوشته‌اند. این فیلم داستان زندگی یک جیب‌بر را روایت می‌کند که با جیب‌بری زائران حرم امام رضا (ع) امور خود را می‌گذراند اما بعد از گذشت زمان با اتفاقاتی از کار خود پشیمان می‌شود و مسیر زندگی‌اش به طور کامل تغییر می‌کند.

این فیلم در زمان نمایش در برج میلاد با خنده، دست و سوت بسیاری همراه بود و بسیاری از مخاطبان در حین نمایش فیلم، سالن را ترک کردند.

انتهای پیام

  • سه‌شنبه/ ۱۲ بهمن ۱۳۹۵ / ۰۱:۱۶
  • دسته‌بندی: سینما و تئاتر
  • کد خبر: 95111207906
  • خبرنگار : 71503