به گزارش ایسنا، پیشنشست تخصصی دومین کنفرانس بینالمللی «گردشگری و معنویت» با حضور استاندار خراسان رضوی، مدیران میراث فرهنگی و گردشگری این استان، اعضای شورای شهر مشهد، اساتید دانشگاه علم و فرهنگ و جمعی از اساتید و پژوهشگران در مجتمع فرهنگی توریستی آبادگران مشهد برگزار شد.
حسین زارع صفت ـ مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری خراسان رضوی ـ در این نشست اظهار کرد: مشهد قطب معنوی کشور و قبله دلهاست، به طوری که قلب ایران اسلامی و بشریت محسوب میشود.
وی ادامه داد: موضوع گردشگری در جهان اسلام و توسعه آن ابعاد مختلفی را در بر میگیرد که در حوزههای علم و اندیشه کمتر به آن پرداخته شده است.
زارع صفت با تاکید به این که گردشگری یکی از نیازهای بشر امروز است، گفت: جهانگردی از ابتدا همزاد بشر تا به امروز بوده و صرف نظر از ابعاد مهم اقتصادی آن به عنوان یک امر فرهنگی، دنیای امروز را تحت تاثیر قرار داده است.
غلامحیدر ابراهیمبای سلامی ـ عضو شورای عالی میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری کشور ـ در ادامه اظهار کرد: مطابق با تحلیل و بررسی های صورت گرفته، موضوع معنویت در گردشگری از موضوعاتی است که نخستین بار از سوی دانشگاه علم و فرهنگ و ریاست دکتر ایمانی خوشخو ارائه شد که با توجه به برگزاری موفقیت آمیز دوره نخست آن در سال گذشته در دانشگاه علم و فرهنگ، مقالات بسیار خوبی به عنوان دستاورد کنفرانس در سال گذشته ارائه و به چاپ رسید که دریچه جدیدی را به مطالعات گردشگری باز کرد و امید است در ۲۶ و ۲۷ بهمن ماه دوره دوم کنفرانس نیز با موفقیت همچون سال گذشته در دانشگاه علم و فرهنگ برگزار شود.
ابراهیمبای سلامی با اشاره به اهمیت اقتصادی صنعت گردشگری، گفت: امروز گردشگری نه تنها یک صنعت، شغل آفرینی، کارآفرینی، درآمدزایی، عدالت گستری، پایداری و حفظ محیط زیست است بلکه در تعهدات نظام اجتماعی در ابعاد فرهنگی، سیاسی، اجتماعی و اقتصادی تاثیرات شگرفی در جوامع دارد.
وی در ادامه بیان کرد: با وجود اینکه همه جا از ارزش و اهمیت اقتصادی گردشگری صحبت می شود باید اقدامات و فعالیت ها هم در تقاضا و هم در عرضه برای پیشبرد اقتصادی گردشگری صورت پذیرد تا بتوانیم شاهد توسعه همه جانبه گردشگری باشیم.
در ادامه علیرضا رشیدیان ـ استاندار خراسان رضوی ـ با ابراز خرسندی از نامگذاری شهر مشهد به عنوان پایتخت فرهنگی جهان اسلام در سال ۲۰۱۷، یادآور شد: مشهد ۲۰۱۷ فرصت مغتنمی است که باید از این ظرفیت در راستای دیپلماسی دینی و فراتر از ارتباطات دولتی بهره مند شد. گروه های اجتماعی در این رابطه رسالت و ماموریتی دارند که باید بدرستی آن را انجام دهند.
وی با اشاره به اهمیت موصوع ارتباطات در گردشگری، خاطرنشان کرد: مشهد به دلیل وجود مقدس بارگاه ملکوتی ثامن الحجج علیه السلام، قطب و پایتخت معنوی کشور است به همین سبب بزرگترین کلان شهر زیارتی دنیای امروز به شمار می رود که در جوار مضجع شریف حضرت رضا علیه السلام دارای ظرفیت های بالای فرهنگی، گردشگری و اقامتی است.
رشیدیان همچنین در سخنانش با تبریک سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی که در آستانه آن قرار داریم، حماسه ملت ایران در انقلاب اسلامی را حماسه ای تمدن ساز نامید که این حماسه همیشه پویا و زنده بوده که در درون ابعاد و پر نفوذ منطقی و بین المللی به فعالیت می پردازد.
علی یوسفی ـ معاون فرهنگی دانشگاه فردوسی مشهد ـ در ادامه مراسم با اشاره به سفرهای زیارتی به عنوان امری مقدس، گفت: زیارت اساسا یک امر دینی، معنوی و عرفانی است که مطابق با معرفت دینی تعریف می شود. زیارت همواره محدود به یک مکان مقدس بوده که جنبه بارگاهی دارد، تقدس مکان در تعریف زیارت می تواند بسیار مهم باشد.
در ادامه مهدیه شهرابی فراهانی ـ دانشجوی دکترای مدیریت گردشگری دانشگاه علم و فرهنگ ـ با ارائه گزارشی از برگزاری کنفرانس بین المللی گردشگری و به نمایندگی از دکتر محمدحسین ایمانی خوشخو ـ رییس دانشگاه علم و فرهنگ و رییس دومین کنفرانس بین المللی گردشگری و معنویت ـ گزارشی از برگزاری دو دوره کنفرانس بین المللی گردشگری و معنویت نیز ارائه کرد.
وی با بیان این که دوره نخست کنفرانس با حضور اساتید برجسته بین المللی در بهمن ماه سال گذشته برگزار شد، یادآور شد: دوره دوم کنفرانس با استقبال گسترده اساتید خارجی کشورهای استرالیا، انگلستان، آمریکا، مالزی، هنگ کنگ، یونان و فرانسه در ۲۶ و ۲۷ بهمن ماه در دانشگاه علم و فرهنگ برگزار می شود.
شهرابی فراهانی با اشاره به محورهای دومین دوره کنفرانس، مفهوم معنویت را موضوع بسیار جدید در مطالعات گردشگری دانست و افزود: ایران و دانشگاه علم و فرهنگ مفتخر است که در این اقدام مهم علمی پیشگام بوده است. معنویت یک مفهوم بسیار گسترده است که در مطالعات فلسفه، دین، ادبیات و روانشناسی به آن ها توجه شده است.
وی با اشاره به این که مفهوم معنویت در مطالعات و ادبیات داخلی بسیار غنی و ژرف ارائه شده است، گفت: در مطالعات بین المللی به یک وجه مشترک در ادبیات نظری معنویت دست یافته ایم و آن بُعد غیر مادی وجود انسانی است که در مطالعات گردشگری مورد توجه قرار گرفته است.
این دکتری مدیریت گردشگری در ادامه با اشاره به موضوع ادراک و اهمیت آن در گردشگری، معنویت را اصل جداناپذیر از شناخت و درک انسان که به مضامین روحانی و بعد غیر مادی انسان معطوف می شود، ذکر کرد.
دومین کنفرانس بین المللی گردشگری و معنویت ۲۶ و ۲۷ بهمن ماه امسال در دانشگاه علم و فرهنگ برگزار می شود که قبل از اجرا، تا کنون سه پیش نشست در قم، تبریز و مشهد برگزار شده است.
انتهای پیام