به گزارش ایسنا، به نوشته روزنامه واشنگتن تایمز، راینس پریبس، رئیس دفتر کاخ سفید گفت، کشورهای عربستان، پاکستان، افغانستان و مصر نیز احتمالا در فهرست قرار میگیرند و احتمالا کشورهای دیگری هم در آینده به این فهرست اضافه شوند.
وی ادامه داد، براساس دستور اجرایی امضا شده توسط ترامپ، هفت کشور ایران، عراق، سوریه، سومالی، سودان، لیبی و یمن در فهرست قرار گرفتهاند و شهروندان این کشورها از ورود به آمریکا تا زمان اعلام شده منع شدهاند. اینها همگی برای "حفاظت" از مردم آمریکا انجام میشود! ترامپ نمیخواهد از این مساله سوء برداشت شود.
رئیس کارکنان کاخ سفید همچنین گفت، شهروندان آمریکایی که به لیبی میروند و بازمیگردند، هم احتمالا در فرودگاه هدف بازجوییهای بعدی قرار گیرند.
تحقق و اجرایی شدن این دستور از سوی ترامپ باعث به راه افتادن تظاهراتی گسترده در چند فرودگاه بین المللی در آمریکا شد چون از ورود برخی افراد از کشورهای نام برده حتی با داشتن ویزای معتبر و گرین کارت به داخل آمریکا امتناع به عمل آمد.
روز شنبه "آن دانلی"، قاضی منطقهای آمریکا در نیویورک در حکمی اعلام کرد که به صورت موقتی برخی از مفاد این دستور اجرایی از سوی ترامپ به حالت تعلیق در آمده است. این حکم پس از آن صادر شد که وکلا از اتحادیه آزادیهای مدنی آمریکا در شکایتی به دادگاه از این دستور شکایت کردند و گفتند که این ممنوعیت سفر خلاف قانون اساسی آمریکا است.
پریبس همچنین در جریان بیانیه مربوط به روز بین المللی یادآوری هولوکاست اشارهای به یهودیان نکرد اما گفت، در حالیکه اهمیت این روز را میداند اما واژهها برایش مهم نیستند.
وی ادامه داد: من میدانم که هولوکاست درباره چه بوده است. بر این حقیقت تاکید دارم که هولوکاست نسل کشی میلیونها یهودی است. این یک رخداد وحشتناک است. یک لحظه تیره و شوم که ما در اینجا در کاخ سفید آن را به یاد میآوریم و هرگز یهودیانی را که در خلال جنگ دوم جهانی آسیب و لطمه دیدند، از یاد نمیبریم. داماد ترامپ یک یهودی است و دخترش ایوانکا هم به این مذهب گرویده است. هیچ آسیب یا سوءنیتی نسبت به این افراد وجود ندارد. همه در هولوکاست شامل تمامی مردم یهود آسیب دیدهاند و این نسل کشی شوم که اتفاق افتاده بسیار ناراحت کننده است و چیزی است که هرگز فراموش نمی شود.
کمی پس از این صحبت ها، تیم کین، سناتور اهل ویرجینا این صحبت ها از سوی پیریبس را نقض آشکار هولوکاست دانست.
انتهای پیام