به گزارش ایسنا، به نقل از ایندیپندنت، برخی گزارشها حکایت از تفتیش فیسبوک افرادی دارد که گرین کارت آمریکا دارند و پس از صدور فرمان جنجالبرانگیز دونالد ترامپ، رئیسجمهور آمریکا، قصد ورود به این کشور را داشتهاند.
مسئولان مرزی آمریکا در فرودگاهها صفحات فیسبوک افراد را برای آگاهی از مواضع سیاسیشان در هنگام ورود تفتیش میکنند. مانا یگانی، یک وکیل امور مهاجرت در آمریکا، به ایندیپندنت گفت که شاهد بوده است که چندین نفر به رغم داشتن گرین کارت و اجازه اقامت و کار در ایالات متحده در بدو ورود بازداشت شدهاند.
خانم یگانی از اعضای انجمن وکلای مهاجرت آمریکا است که به اختصار آلیا خوانده میشود. آلیا نیز میگوید که مقامات مرزی ایالات متحده حسابهای کاربری افراد بازداشت شده در شبکههای اجتماعی را بررسی کردهاند و از آنها درباره مواضع سیاسیشان پیش از اجازه ورود آنها به داخل خاک آمریکا سوال کردهاند.
یگانی به ایندیپندنت گفته است که "این افراد همگی به صورت قانونی به آمریکا آمدهاند." آنها اینجا شغل دارند و دارای امکانات زندگی هستند. "حالا تنها به خاطر امضای ترامپ در ساعت شش بعد از ظهر جمعه، همه چیز دارد به طور درهمشکنندهای متوقف میشود."
او این وضعیت را ترسناک خوانده است. چندین سازمان فعال در امور مهاجرت در آمریکا و اتحادیه آزادیهای مدنی آمریکا (ACLA) بر اساس شکایت دو فرد عراقی که هر دو اقامت آمریکا را دارند، علیه ترامپ طرح دعوی کردهاند. یکی از این دو مرد عراقی خود از کارکنان دولت است و دیگری همسر یک پیمانکار امنیتی سابق در آمریکا است. با اینهمه پس از دستور ترامپ هر دو در فرودگاه جان اف کندی نیویورک بازداشت شدهاند.
به گزارش دویچه وله، برخی مسافران نیز در شبکههای اجتماعی با پخش اخباری مبنی بر تفتیش گوشیهای همراه کسانی که قصد ورود به خاک آمریکا را داشتهاند، دستورالعملی را پخش کردهاند. در بخشی از آن خطاب به افرادی که گرین کارت دارند و در حال بازگشت به آمریکا هستند آمده است که اپلیکیشنهای فیسبوک و توییتر خود را از روی گوشیهایشان حذف کنند چرا که گوشیهایشان تفتیش خواهد شد.
دونالد ترامپ، رئیسجمهوری آمریکا روز جمعه (۲۷ ژانویه/۸ بهمن) فرمانی را امضا کرد که طبق آن صدور ویزا برای شهروندان هفت کشور ایران، عراق، یمن، لیبی، سومالی، سودان و سوریه موقتا متوقف میشود.
در حکم ترامپ همچنین قید شده است که تا اطلاع ثانوی هیچ پناهجویی از سوریه پذیرفته نخواهد شد و پذیرش پناهجویان از سایر کشورها نیز به مدت ۱۲۰ روز معلق میشود. در این مدت وزرات امنیت داخلی و سازمانهای امنیتی موظفند، اقدامات امنیتی برای ورود خارجیان به آمریکا را شدت بخشند.
انتهای پیام