به گزارش ایسنا، به نقل از نیویورک دیلی نیوز، انتقادهای وارد شده به دونالد ترامپ، رئیسجمهوری جدید آمریکا پس از امضای دستورهای اجرایی جنجالی بالا گرفت. طبق دستوراتی که جمعه گذشته به امضای او رسید، مهاجران و پناهجویان سوری به صورت نامحدود از ورود به آمریکا منع میشوند و علاوه بر این، اسکان مجدد تمام مهاجران به مدت چهار ماه به حالت تعلیق در میآید. طبق دستور فوق همچنین، ورود افرادی از هفت کشور مسلمان شامل عراق، ایران، اردن، سودان، سومالی، لیبی و یمن به مدت 90 روز متوقف میشود.
واضح است که ترامپ با هیچ یک از کشورهای ذکر شده در لیست، منافع اقتصادی و تجاری ندارد اما در ادامه به نام کشورهایی اشاره میکنیم که ارتباط عمیقی با تروریسم دارند اما نامشان در آن لیست نیامده است. طبق آمار موسسه کاتو وابسته به محافظهکاران، بین سالهای 1975 و 2015، حتی یک آمریکایی هم در خاک ایالات متحده به دست شهروندانی از آن کشورها کشته نشده است.
با این حال همین آمارها نشان میدهند که حدود 3000 آمریکایی در همین بازه زمانی به دست شهروندانی از عربستان سعودی، امارات و مصر کشته شدهاند که عمدتا از قربانیان حملات 11 سپتامبر هستند. با تمام اینها، آمریکا هنوز از شهروندان آن سه کشور استقبال میکند و آنها میتوانند درخواست ویزای آمریکا بدهند و اجازه سفر بگیرند.
امپراتوری تجاری ترامپ میلیونها دلار قرارداد با آن کشورهای مستثنی دارد که نگرانیهایی درباره احتمال تضاد منافع هم به وجود آورده است. همچنین سوالاتی مطرح است درباره اینکه چه عوامل پشت پردهای در راس دستور اجرایی جمعه گذشته وجود داشته است.
عربستان جزو کشورهایی است که اطلاعات چندانی درباره ارتباط ترامپ با آن وجود ندارد. با این حال همان اطلاعات اندک هم سوالات زیادی ایجاد میکند. طبق گزارش واشنگتن پست، ترامپ اندکی پس از راهاندازی کارزار انتخاباتیاش در اوت 2015 هشت شرکت وابسته به منافع هتلداریاش را در عربستان ثبت کرد. ترامپ همچنین در طول کمپین ریاست جمهوری، سال گذشته در ایالت آلاباما سعودیها را مورد ستایش قرار داد. او گفت: "آنها برای من آپارتمان میخرند. آنها 40 میلیون، 50 میلیون دلار خرج میکنند. آیا من باید از آنها بدم بیاید؟ من آنها را خیلی دوست دارم!"
اینگونه اظهارات مایه تعجب است چرا که اکثر عاملان مهاجم در حملات تروریستی 11 سپتامبر عربستانی بودند. علاوه بر این، یک گزارش اطلاعاتی آمریکا نشان داد که دولت عربستان و شهروندان متمول آن در آستانه این حملات تروریستی، به صورت فعالی مسلمانان رادیکال را از طریق مساجد و خیریهها در آمریکا تامین مالی میکردند. در مجموع شهروندان عربستانی بین سالهای 1975 تا 2015 جان 2369 شهروند آمریکایی را گرفتند.
کسب و کار تجاری ترامپ در مصر کلا مبهم است. کمیسیون انتخاباتی فدرال اخیر او دو شرکت را در آن کشور نام بردند که هر دوی آنها به احتمال قوی به یک سرمایهگذاری توسعه مرتبط هستند. شهروندان مصری بین سالهای 1975 و 2015 در مجموع 162 آمریکایی را کشتند.
سازمان ترامپ در دوبی امارات متحده عربی یک قرارداد اجاره و مدیریت برای دو زمین گلف و نیز یک محله کامل از ویلاهای لوکس در حال ساخت دارد. دومین زمین گلف طراحی تایگر وودز، گلفباز حرفهای اهل آمریکاست.
ترامپ به همراه دخترش ایوانکا مرتبا به این کشور خاورمیانهای سفر میکرد و طی سالهای اخیر عکسهای بسیاری از آنها در حال گلف بازی با شیخهای متمول اماراتی منتشر شده است. گرچه امارات جزو شش کشور ثروتمند جهان است اما طبق گزارش وزارت خارجه آمریکا، حضور گسترده گروههای مرتبط با داعش و القاعده در آنجا تهدیدی جدی علیه امنیت شهروندان آمریکایی است.
طبق آمار موسسه کاتو، بین سالهای 1975 و 2015 مجموعا 314 آمریکایی به دست شهروندان اماراتی کشته شدند.
کشور بعدی که میتوانست نامش در لیست سیاه ترامپ بیاید، ترکیه است. نام ترامپ اکنون روی دو برج لوکس استانبول است. براساس افشاگریهای مالی اخیر ترامپ، او سال گذشته حدود پنج میلیون دلار از قراردادهایش دریافت کرد. علاوه بر این، ترکیه یکی از کشورهای مستعد برای فعالیتهای تروریستی است و وزارت خارجه آمریکا هم به شهروندانش نسبت به سفر به این کشور هشدار میدهد.
علاوه بر عربستان، ترکیه، مصر و امارات، ترامپ منافع اقتصادی در کشورهای دیگر مسلمان مانند اندونزی و جمهوری آذربایجان دارد. اسنادی از ارتباط این دو کشور با تروریسم افراطی وجود دارد اما نام هیچکدام در لیست ترامپ جای نگرفتهاند.
کاخ سفید هنوز به این گزارشها واکنشی نشان نداده است.
انتهای پیام