به گزارش ایسنا به نقل از روزنامه ایندیپندنت، ندیم زهاوی نماینده پارلمان انگلیس که در دهه ۱۹۷۰ از عراق به عنوان پناهجوی کرد به همراه خانوادهاش به انگلیس آمده است، تایید کرد که توسط یک وکیل مهاجرت به آمریکا به وی اعلام شده است که او و همسرش نمیتوانند وارد آمریکا شوند.
این نماینده پارلمان که خود شهروندی انگلیس را دارد به دلیل اینکه در عراق متولد شده است، مشمول این قانون میشود.
وی در پیامی در توئیتر اعلام کرد که امروز روز ناراحتکنندهای برای آمریکا است و او احساس یک "شهروند درجه دو" را دارد.
در واکنش به این مساله دولت انگلیس صبح امروز (یکشنبه) اعلام کرد، ترزا می با ممنوعیتی که دونالد ترامپ درباره سفر اتباع هفت کشور اسلامی به آمریکا اجرا کرده موافق نیست و در صورتیکه این محدودیتها شامل شهروندان انگلیسی شود مداخله خواهد کرد.
سخنگوی ترزا می گفت: سیاست مهاجرت آمریکا مسالهای داخلی و مربوط به دولت آمریکاست همانطور که سیاست مهاجرت در کشور ما به گونهای دیگر است و باید دولت این مساله را مشخص کند. اما ما موافق چنین محدودیتی در قبال شهروندانمان نیستیم و اگر تدابیر ترامپ به شهروندان انگلیس نیز برسد ما با دولت آمریکا وارد مذاکره خواهیم شد.
ترزا می نخستوزیر انگلیس روز جمعه در حالی به واشنگتن سفر کرد که یک روز قبل این فرمان از سوی دونالد ترامپ رئیسجمهور جدید آمریکا امضا شده بود.
روز گذشته وی در کنفرانس خبری مشترک با رجب طیب اردوغان رئیس جمهور ترکیه در آنکارا با خودداری از انتقاد از این سیاست دونالد ترامپ، گفت: آمریکا مسئول سیاست این کشور در قبال پناهجویان بوده و انگلیس نیز مسئول سیاستهای خود درباره پناهجویان است.
با این حال برخی از چهرههای حزب کارگر انگلیس از جمله جرمی کوربین رهبر این حزب و اد میلیبند رهبر سابق، این حکم جدید آمریکا را محکوم کردند.
بر اساس فرمان مهاجرتی جنجال آمیز دونالد ترامپ شهروندان هفت کشور از جمله عراق، ایران، سوریه، سومالی، سودان، یمن و لیبی نمیتوانند وارد آمریکا شوند.
انتهای پیام