رئیس انجمن انبوه‌سازان تهران:

ضرورت مقاوم‌سازی بناها/ شناسنامه فنی ملک هنوز اجرا نمی‌شود

رئیس انجمن انبوه‌سازان استان تهران با تأکید بر ضرورت افزایش کیفیت بناها گفت: سامانه پایش کیفیت ابنیه کار مشترکی است که با کمک دانشگاه‌ها در دستور کار خود قرار داده‌ایم.

به گزارش ایسنا، رئیس انجمن انبوه‌سازان استان تهران در «سومین کنفرانس و نمایشگاه انبوه‌سازان مسکن و ساختمان» استان تهران اظهار کرد: سامانه پایش کیفیت ابنیه کار مشترکی است که با دانشگاه خواجه‌نصیرالدین طوسی با هدف ارتقاء کیفیت ساخت و ساز در دستور کار انجمن و دانشگاه قرار دارد و مراحل نهایی خود را طی می‌کند. در این پروژه هزینه‌ها صرفا خدمات کارشناسی است و هیچ تأثیری در افزایش قیمت نهایی مسکن ندارد.

حسن محتشم افزود: بیمه تضمین کیفیت چند سالی است که در وزارت راه و شهرسازی مطرح است. در بیمه ۱۰ ساله پیش‌بینی شده بود که بهره‌برداران در طول بهره‌برداری بیمه هزینه‌ها را بپردازند. ما پیشنهاد دیگری داریم و آن این است که کار به عهده تولیدکننده یا انبوه‌ساز قرار گیرد و آن‌ها خدمات پس از فروش و تضمین کیفیت را عهده‌دار شوند.

پیشنهاد واگذاری شناسنامه فنی ملک به انبوه‌سازی

وی با بیان اینکه بحث شناسنامه فنی ملک هنوز اجرایی نشده گفت: این مبحث دارای اشکالاتی است که اگر به انبوه‌سازان واگذار شود بهتر می‌توانند آن را اجرا کنند.

محتشم خاطر نشان کرد: هشت سال از شروع پروژه مسکن مهر می‌گذرد و همچنان ادامه دارد. علیرغم عدم انعقاد قرارداد جدید توسط دولت یازدهم هنوز جامعه درگیر آن است و هر روز قیمت‌های جدیدی اعلام می‌شود.

رئیس انجمن انبوه‌سازان استان تهران به بحث افزایش وام اشاره کرد و گفت:‌اگر به این مسئله توجه نشود تا پایان سال بعد هم شاهد اتمام پروژه مسکن مهر نخواهیم بود. وزارتخانه باید درباره کمک‌های واقعی و تمام شده این پروژه‌ها به خصوص بلندمرتبه‌ها تعیین تکلیف کند تا انبوه‌سازان زیان نبینند.

وی اظهار کرد: علیرغم کنترل تورم که طی این چند سال مطرح شده، بسیاری از اقلام ساختمانی مثل سیمان و فولاد با افزایش قیمت مواجه شده‌اند. بالا رفتن قیمت ارز هم در افزایش قیمت مسکن بی‌تأثیر نیست.

محتشم همچنین با اشاره به نیاز سالیانه کشور به یک میلیون واحد مسکونی در سال گفت: طبق برآورد کارشناسان اگر سالیانه یک میلیون واحد در کل کشور بسازیم در سال ۱۴۰۴ عرضه و تقاضا برابر می‌شود اما هم اکنون در بهترین حالت بیش از ۴۰۰ هزار واحد مسکونی تولید نمی‌کنیم. این انباشت تقاضا می‌تواند در آینده به افزایش قیمت مسکن منجر شود.

در ادامه محمدحسین مقیمی قائم مقام وزیر کشور با تأکید بر جدی گرفتن بحث ایمنی در ساختمان‌ها اظهار کرد: طرح‌های جامعه و تفصیلی شهرها باید متناسب با هر پدیده‌ای پاسخگو باشد. در این زمینه زیرساخت‌های شهری باید با اصول فنی منطبق باشد. همچنین بارگذاری شهری متناسب با امکانات صورت گیرد.

وی با بیان اینکه باید به شهر به عنوان یک موجود زنده نگاه کنیم، تصریح کرد: فضای شهری و کالبدی شهرها باید برگرفته از معماری ایرانی-اسلامی باشد اما سال‌هاست در این خصوص صحبت می‌شود و مبنا و دستاورد علمی در این زمینه کمتر می‌بینیم.

مقیمی بر حفظ و نگهداری بافت‌های تاریخی تأکید کرد و گفت: بافت‌های تاریخی باقابلیت، امروز در معرض هجوم قرار گرفته است که باید از آن‌ها صیانت کنیم. همچنین توانمندسازی در بافت‌های غیررسمی به خصوص در کلان‌شهرها از جمله شهر مشهد باید مورد توجه قرار گیرد. بحث محیط زیست نیز که در سال‌های اخیر به دلیل توسعه سریع شهرها مورد غفلت قرار گرفت موضوع حساسی است که لازم است به صورت جدی به آن بپردازیم.

قائم مقام وزیر کشور توجه به فضای سبز، مبلمان شهری، ایمنی ساختمان‌ها، شریان‌های حیاتی و مدیریت پسماند را از جمله مباحث سکونت‌پذیر کردن شهرها عنوان کرد و گفت: کشور ما حوادث طبیعی و غیرطبیعی بسیاری را پشت سر گذاشته است، زلزله، سیل، خشکسالی و آتش‌سوزی طبیعی در جنگل‌ها از جمله مخاطراتی است که همواره با آن مواجه بودیم. در زلزله رودبار ۱۴-۱۵ هزار نفر به این دلیل که در ساخت‌وسازها اصول ایمنی رعایت نشده بود جان خود را از دست دادند.

زلزله بم بعد از آیین‌نامه ۲۸۰۰ اتفاق افتاد

وی همچنین به زلزله بم اشاره و خاطر نشان کرد: ۳۴ هزار کشته در زلزله بم داشتیم و این در حالی بود که قبل از آن آیین‌نامه ۲۸۰۰ که بر مقاوم‌سازی و کیفیت بناها تأکید می‌کند ارائه شده بود، با این وجود دیدیم بسیاری از ساختمان‌ها در برابر زلزله مقاومت نکردند. البته در این خصوص از نظر تئوریک، نظری، قوانین و دستورالعمل‌های روی کاغذ وضعیت خوبی داریم. از نیروی متخصص دانشگاهی زبده‌ای هم برخورداریم. اما وقتی مشکلات پیش می‌آید نگرانی‌ها خود را نشان می‌دهد و شاهد از دست رفتن عزیزانمان در حوادث هستیم.

یک کپسول آتش‌نشانی می‌تواند جلوی بسیاری حوادث را بگیرد

مقیمی همچنین به مقاوم‌سازی ساختمان‌ها در برابر آتش اشاره کرد و گفت: اگر در یک واحد مسکونی یا تجاری کپسول آتش‌نشانی نباشد یک جرقه کافی است تا یک تینر آتش‌ بگیرد و فراگیر شود، بعد ساختمان فرو می‌ریزد.

قائم مقام وزیر کشور حادثه فرو ریختن حادثه پلاسکو را تأسف‌بار دانست و برای شهدای این فاجعه طلب آمرزش کرد.

عنصر شفافیت یکی از پنج عامل خروج از رکود است

همچنین محمدحسین رفعت‌نژاد مدیرعامل وب‌سایت IHome با اشاره به رکود چهارونیم ساله حاکم بر بخش مسکن  اظهار کرد: طبق تحقیقات، عنصر مقاومت و کاهش ریسک‌پذیری یکی از پنج عامل اصلی در خروج از رکود است. در این خصوص وب‌سایت‌های آنلاین در صورتی که با سیاست‌گذاری درست حرکت کنند و بحث اطلاع‌رسانی دقیق را سرلوحه کار خود قرار دهند می‌توانند به شفافیت بازار کمک کنند.

وی افزود: ما دیتاهای زیادی از املاکی که آگهی می‌شود در اختیار داریم. طبق بررسی‌هایی که انجام دادیم متوجه شدیم یک شکاف قیمتی بین رقمی که آگهی دهنده ثبت می‌کند و قیمت معامله شده وجود دارد که رقمی بین ۳۰۰ تا ۵۰۰ هزار تومان است.

رفعت‌نژاد بیان کرد: این شکاف قیمتی باعث می‌شود اولا کسی که می‌خواهد ملک را بفروشد این نگرانی را دارد که نکند ملک را ارزان بفروشد و به همین دلیل قیمت را بالا تعیین می‌کند، از سوی دیگر خریدار شاید تصور می‌کند این قیمت نادرست است و به همین علت ما با ارائه شاخص‌های قیمتی، شکاف بین قیمت عرضه و تقاضا را پر می‌کنیم تا متعاملین اطمینان یابند ملک را به قیمت می‌خرند.

مدیرعامل IHome همچنین با اشاره به خدماتی که املاک مجازی ارائه می‌کنند، گفت: ارائه اطلاعات و مشخصات ملک و نیز اماکن و موقعیت خدمات آموزشی، درمانی، رفاهی و سایر مراکز در وب‌سایت‌ها باعث کاهش حمل و نقل و کاهش ترافیک می‌شود. عنصر اضافه کردن عکس، فیلم و تورهای مجازی ۳۶۰ درجه باعث می‌شود فرد با آگاهی کامل از قیمت ملک، میانگین قیمت منطقه، نقاط اطراف، بیرون و داخل منزل مسکونی را ببیند و با اطلاعات کامل اقدام به عقد قرارداد کند.

وی ایجاد زمینه‌های مدون برای اخذ مجوز سایت‌های مجازی را ضروری دانست و گفت:‌ قانون‌گذار باید شفاف عنوان کند که وب‌سایت‌ها به چه صورت می‌توانند مجوز بگیرند و از سوی دیگر وب‌سایت‌ها دقت کنند که خط قرمزهای صنوف رعایت شوند.

انتهای پیام

  • پنجشنبه/ ۷ بهمن ۱۳۹۵ / ۱۵:۰۵
  • دسته‌بندی: عمران و اشتغال
  • کد خبر: 95110704886
  • خبرنگار : 80001

برچسب‌ها