مجید کیانپور در گفتوگو با ایسنا، با تاکید بر اجرای ضعیف دستورالعملها و استانداردهای ایمنی در حین و پس از ساختوساز، ساختمانهای بلندمرتبه و مجتمعهای تجاری مشابه پلاسکو در تهران و سایر شهرهای کشور را فراوان دانست و افزود: به دلیل تجمع کالا در ساختمانهای تجاری و رفت و آمد زیاد مردم به ساختمانهای اداری، بیمارستانی، تجاری و آموزشی که نوعا بلندمرتبه و پهنعرصه هستند، بسیار ضروری است تا استانداردها و نکات فنی مهندسی و ایمنی ویژهای در این ساختمانها به اجرا گذاشته شود و نظارتها و سرویسهای دورهای مستمری در این ساختمانها به اجرا درآید.
نماینده مردم دورود و ازنا در مجلس تاکید کرد: دستگاههای مسئول و ناظران شهری باید به ضرورت بازسازی یا حتی بازطراحی ساختمانها و مجتمعهای عمومی برسند و رعایت این استانداردها را از مالکان و بهرهبرداران این ساختمانها بخواهند. بدون اندیشیدن به چنین تدابیری هرگز ساختمانهای فرسوده و فاقد تجهیزات ایمنی، ایمن نمیشود.
وی ادامه داد: روز حادثه در پلاسکو نیز بعد از چند ساعت درگیری، ماموران آتشنشان بر آتش غلبه کردند و در حال لکهگیری بودند که به دلیل انفجار کپسول گاز مایع کوچک در طبقه یازدهم و ایجاد فشار شدید به ستونهای ساختمان موجب فرو ریختن آن شد. اگر این ساختمان از گاز شهری بهرهمند بود و استانداردهای ایمنی مربوطه را رعایت میکرد، قطعا سرنوشت پلاسکو چنین سیاه نمیشد.
وی ادامه داد: فقدان سیستم گرمایش مرکزی عامل استفاده کسبه و کارگران پلاسکو از کپسولهای گاز مایع کوچک در طبقات شد و ماموران آتشنشانی تاوان بیتوجهی به نیازها و استانداردهای پلاسکو را دادند.
این عضو کمیسیون عمران مجلس با تاکید بر اینکه «دستگاههای مسئول نباید برای شانه خالی کردن از بار مسئولیتها تقصیر را به گردن دیگران بیندازند» گفت: در آسیبشناسی و واکاوی علل حادثه پلاسکو، در مرحله اول باید ضعفهای قانونی و اجرایی دستگاههای مسئول را استخراج و سهم هر یک را تعیین کرد بعد از آن باید با اصلاح رویههای اجرایی، فنی، ایمنی و نظارتی از تکرار حوادث مشابه در سایر ساختمانهای عمومی پرازدحام کشور جلوگیری شود.
کیانپور با تقدیر از جانفشانی ماموران آتشنشانی در حادثه پلاسکو، گفت: فداکاری آتشنشانان در معرکههای اینچنینی زبانزد عام و خاص است. زمانی که مردم در حال فرار از حادثه بودند این ماموران جان بر کف سازمان آتشنشانی بودند که با پای خود به داخل ساختمان ناایمن و شعلهور پلاسکو رفتند و از بروز فاجعهای بزرگتر جلوگیری کردند.
نماینده مردم دورود و ازنا در مجلس تاکید کرد: بهروزرسانی دستورالعملها و روزآمد کردن تجهیزات ایمنی در ساختمانهای بلندمرتبه قطعا با همکاری همه دستگاهها از جمله ستاد حوادث غیرمترقبه و سازمان مدیریت بحران قابل تحقق است. در کنار این کار باید درصدد مقاومسازی و ایمن کردن ساختمانهای فرسوده بود. اگر درصد فرسودگی از استانداردها خارج بود باید با پلمپ آنها اجازه تردد مردم به این ساختمانها را نداد.
وی متذکر شد: استاندارد 2800 ساختمان از سال 1371 چهار بار اصلاح شده است. این مسئله نشان از لزوم اصلاح مستمر قوانین و آییننامههای ساخت و ساز با هدف جلوگیری از خسارات جانی و مالی دارد و ساختمانهای عمومی باید مطابق آخرین استانداردهای ایمنی ساخته شوند.
انتهای پیام