به گزارش ایسنا، به نقل از روابط عمومی پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری، بهرام آجرلو، سرپرست هیأت کاوش در ارگ علیشاه تبریز با اعلام این خبر گفت: علاوه بر قطعاتی از سفالینههای دوران اسلامی و پیش از اسلام در این کاوش، کشفیات به دست آمده نشان میدهد که در جریان گودبرداریهای غیرمجاز، متاسفانه لایههای تاریخی دچار تغییر شکل (مضطرب) شدهاند.
این دانشیار باستانشناسی دانشگاه هنر اسلامی تبریز هدف اصلی این کاوشها را نجاتبخشی آثار باستانی قرار گرفته در محدوده گودبرداری غیرمجاز حریم شمالی «ارگ علیشاه» و محوطه جنوبی عمارت تاریخی «فتح الله یِف» دانست و افزود: بنیاد مصلی تبریز در آبانماه سال جاری بدون کسب مجوز از ادارهکل میراث فرهنگی آذربایجان شرقی نسبت به آن اقدام کرده بود.
او افزود: کاوشهای باستانشناختی محدوده آثار ملی «ارگ علیشاه» تبریز و عمارت تاریخی «فتحالله یف» تبریز با تیمی 20 نفره شامل متخصصان باستانشناسی، باستانسنجی و مرمت آثار تاریخی دانشگاه هنر اسلامی تبریز و پژوهشکده باستان شناسی پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری و اداره کل میراث فرهنگی و صنایع دستی و گردشگری آذربایجان شرقی در حال انجام است .
به گفته آجرلو، در صورت تامین بودجه و اعتبارات کافی و تجهیز کارگاه کاوش، این کاوش ها تا نوروز 96 ادامه خواهد داشت.
براساس این گزارش، کاوشهای باستانشناسی در محدوده ارگ علیشاه و عمارت فتحالله یف تبریز با مجوز ریاست پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری در حال انجام است .
بر اساس بند «ج» ماده ۱۱۴ قانون برنامه ۵ ساله چهارم، همه وزارتخانهها، سازمانها و موسسات دولتی موظفاند قبل از اجرای پروژههای بزرگ عمرانی و در مرحله امکانسنجی و مکانیابی، نسبت به انجام مطالعات فرهنگی – تاریخی «میراث فرهنگی» اقدام و در طراحی و مکانیابی پروژههای یاد شده نتایج مطالعات را رعایت کنند.
انتهای پیام