به گزارش ایسنا، روزنامه واشنگتن پست و شبکه خبری سی.ان.ان گزارش دادند، دونالد ترامپ قرار است امروز در جمع کارمندان وزارت امنیت داخلی که مسئول رسیدگی به حوزه مهاجرت است سخنرانی و دستورات اجرایی را درخصوص پناهجویان و امنیت ملی امضا کند.
ترامپ اواخر روز سهشنبه در توئیتر نوشت: فردا روز بزرگی برای "امنیت ملی" است. در بین مسائل مختلف، ساخت دیوار معروف نیز قرار دارد.
ترامپ کمپین انتخابات ریاست جمهوریاش را با وعده ساخت دیواری در مرز آمریکا با مکزیک آغاز کرد.
وی همچنین درخواست کرده تا زمانی که مقامات بتوانند نظارت، کنترل و بررسی بهتری بر افرادی که وارد آمریکا میشوند، داشته باشند، ورود مسلمانان به این کشور به طور کامل متوقف شود.
اما هنوز مشخص نیست که جان کلی، وزیر امنیت داخلی آمریکا چطور این دستورات را اجرا خواهد کرد چراکه در جلسه تاییدش اعلام کرد که این دیوار مرزی به زودی ساخته نخواهد شد.
انتظار میرود ترامپ روز پنجشنبه دستورات اجرایی را نیز درخصوص مهاجرت و شهرهای "حفاظت شده" امضا کند، شهرهایی که در آنها مقامات محلی از همکاری با مقامات دولت فدرال درخصوص مسائلی چون رسیدگی به مهاجران غیرقانونی برای اخراج از کشور امتناع میکنند.
براساس گزارش روزنامه واشنگتن پست این دستورات مهاجرت و دسترسی به آمریکا را برای پناهجویان و دارندگان ویزا از "کشورهای خطرناک مسلمان" عراق، ایران، لیبی، سومالی، سودان، سوریه و یمن محدود میکند. شهروندان بسیاری از این کشورها در حال حاضر با موانع بزرگی در به دست آوردن ویزای آمریکا مواجه شدهاند. در لیست کشورهایی که به این بهانه از سوی ترامپ تهیه شده نام عربستان که اتباع این کشور در حملات ۱۱ سپتامبر دست داشتند، یا پاکستان و افغانستان دیده نمیشود!
کارشناسان مهاجرت به این روزنامه گفتند: این دستورات پذیرش کل پناهجویان از جمله افرادی که از جنگ داخلی سوریه فرار کرده و به دنبال پناهگاه هستند را به مدت ۱۲۰ روز و صدور ویزای مهاجرت و غیرمهاجرت را برای افرادی که از کشورهای با اکثریت مسلمان میآیند به مدت ۳۰ روز متوقف خواهد کرد.
روزنامه واشنگتن پست به نقل از مقامات مطلع نوشت: استیو بانون، استراتژیست ارشد ترامپ، جف سشنز، دادستان کل آمریکا و دیگر مشاوران ارشد رئیسجمهور به شدت در تصمیمگیریها درخصوص این دستورات دخالت داشتهاند.
باراک اوباما، رئیس جمهور قبلی آمریکا استدلال میکرد که چنین اقداماتی به احساسات ضدآمریکایی دامن میزند، بهانهای برای جذب نیرو به تروریستها میدهد و بعضی کشورهای خاورمیانه را که آمریکا برای مبارزه با افراطگرایی خشن به آنها نیاز دارد، خواهد رنجاند.
با این حال در دسامبر سال ۲۰۱۵ قانونی در کنگره آمریکا وضع شد و به امضای باراک اوباما رسید که محدودیتهایی برای ورود به آمریکا را برای شهروندان ۳۸ کشور اعمال میکرد.
اگر شهروندان این ۳۸ کشور در پنج سال گذشته به سوریه، عراق یا "کشورهای حامی تروریسم" از نظر وزارت خارجه آمریکا (ایران، سودان و سوریه) سفر کرده باشند، نمیتوانند مانند گذشته بدون ویزا وارد آمریکا شوند.
به علاوه کسانی که تابعیت دوگانه این کشورها را هم دارند، از جمله ایرانیهایی که شهروند کشورهای معاف از ویزا مانند انگلیس، استرالیا یا فرانسه هستند، باید با اجرای قانون تازه برای سفر به آمریکا درخواست ویزا کنند.
انتهای پیام