باستان‌شناسان بالاخره به «ارگ تبریز» رفتند

مدیرکل میراث فرهنگی و گردشگری آذربایجان شرقی از آغاز کاوش‌های باستان شناسی محوطه «ارگ علیشاه تبریز» خبر داد.

به گزارش ایسنا،  مرتضی آبدار اعلام کرد: تیم متخصص ۲۰ نفره متشکل از باستان شناسان اداره کل، پژوهشگاه میراث فرهنگی کشور و دانشکده باستان شناسی دانشگاه هنر اسلامی تبریز عملیات بررسی و کاوش‌های باستان شناسی و باستان‌سنجی خود را به منظور ادامه روند نقشه برداری ژئوفیزیک و گمانه‌زنی درباره وجود آثار باستانی در محوطه ارگ آغاز کرده‌اند.

آبدار گفت: سعی می‌کنیم تا این عملیات در صورت حاکم بودن شرایط جوی مناسب قبل از پایان سال جاری در محدوده ارگ علیشاه تبریز به پایان برسد.

مدیرکل میراث فرهنگی و گردشگری آذربایجان شرقی توضیح داد: هرگونه آثار تاریخی کشف شده از این محوطه پس از بررسی‌های علمی با نتایج بدست آمده از سازهای رویت شده در مرحله نقشه‌برداری ژئوفیزیکی مطابقت داده شده و نظر نهایی از سوی سازمان میراث فرهنگی اعلام خواهد شد.

براساس این گزارش، دو دهه قبل زمانی که تصمیم به ساخت مصلایی برای اقامه‌ نماز جمعه در حریم بنای تاریخی ارگ علیشاه تبریز گرفته شد، آغاز عملیات خاک‌برداری با هدف احداث یک پارکینگ برای میهمانان مصلی در حدود دو ماه گذشته بار دیگر داستانِ این بنای تاریخی را بر سر زبان‌ها انداخت.

این اتفاق در حالی رخ‌ داد که محوطه تاریخی ارگ علیشاه به‌طور کامل کاوش نشده، وجودِ آثار تاریخی در لایه‌های زیرین خاک محتمل بود.

از سوی دیگر احداث پارکینگ علاوه بر اینکه در حریم درجه یک ارگ تاریخی بود، در عرصه‌ی یک بنای تاریخی دیگر به نام «خانه‌ی فتح‌اله یِف» قرار داشت؛ مسئله‌ای که شروعش واکنش‌های بسیاری را به همراه داشت.

حالا پس از انجام نقشه‌برداری‌های ژئوفیزیکی از آن محوطه، میراث فرهنگی انجام هرگونه عملیات خاک‌برداری در این منطقه را در شرایط کنونی غیرممکن می‌داند، تا زمانی‌که انجام مطالعات باستان‌شناسی در این منطقه تکمیل و نتیجه‌ی بررسی‌های نهایی اعلام شود.

اوایل دی ماه امسال محمدحسن طالبیان، معاون میراث فرهنگی سازمان میراث فرهنگی و گردشگری؛ به ایسنا اعلام کرد: براساس مطالعات ژئوفیزیک، احتمال دارد آثاری در منطقه وجود داشته باشد و باید هرچه زودتر کارِ باستان‌شناسی در محوطه‌ی تاریخی انجام شود.

در همان زمان نیز حمیده چوبک، رئیس پژوهشکده باستان‌شناسی به ایسنا با تاکید بر این‌که هفته‌ی گذشته مجوز کاوش در محوطه‌ی «ارگ علیشاه» تبریز صادر شده است، گفت: احتمالا باید در این روزها کار بررسی و مطالعه در این منطقه آغاز شده باشد.

انتهای پیام

  • یکشنبه/ ۳ بهمن ۱۳۹۵ / ۱۷:۳۹
  • دسته‌بندی: گردشگری و میراث
  • کد خبر: 95110302090
  • خبرنگار : 71191