یک کارشناس مسایل بین‌الملل: ترامپ بر روی اسلام‌هراسی متمرکز می‌شود

یک استاد دانشگاه با اشاره به تأکید ترامپ و تروریسم اسلامی، خاطرنشان کرد که تمرکز آمریکا در منطقه در آینده زیادتر خواهد شد.

جهانبخش ایزدی، کارشناس مسائل بین‌الملل در گفت‌وگو با ایسنا، با اشاره به سخنرانی ترامپ در مراسم تحلیف درباره مبارزه با تروریسم اسلامی با بیان اینکه مواضعی که ترامپ معمولاً اتخاذ می‌کند معنایابی نمی‌شود و بخشی از مواضعش در ابهام است، اظهار کرد: البته شاید این نوع موضع‌گیری یک استراتژی باشد که با ابهام معنایی مطرح می‌شود و دست ترامپ را برای ابتکار عمل و بهره‌گیری از ابزارها و استفاده از شرایط باز می‌گذارد. شاید خیلی زود باشد که بگوییم این رویکرد ترامپ استراتژی اوست نه برگرفته از شخصیت پوپولیستی وی، اما آنچه می‌توانیم از رفتار و سخنان او بدانیم این است که صحبت‌هایش معنایابی نشده است.

وی ادامه داد: اگر به مواضع وزرا و مشاوران تعیین شده وی از جمله وزیر دفاع، مشاور امنیت ملی، رئیس سیا نگاه کنیم می‌بینیم که مواضع ترامپ به مواضع این افراد نزدیک است که معمولاً اسلام هراسی در تفکرشان وجود دارد. به عنوان مثال وزیر دفاع ترامپ معتقد است "ترس از اسلام منطقی است" این دیدگاه اسلام را به اسلام سیاسی،‌ رادیکال و... تقسیم نمی‌کند و اساساً ترس از اسلام را منطقی می‌داند. از این زاویه اظهارات ترامپ موضوعیت می‌یابد.

ایزدی ادامه داد: بر اساس مواضعی که ترامپ در دوران انتخابات اتخاذ کرد و با توجه به سخنانش در مراسم تحلیف پیش‌بینی می‌شود بخشی از تمرکز دولت آینده آمریکا در سیاست خارجی و در سطح منطقه بر روی اسلام هراسی باشد. بنابراین تمرکز ترامپ در منطقه با تکیه بر مقوله اسلام هراسی زیادتر خواهد شد.

این استاد دانشگاه تصریح کرد: با تمرکز ترامپ بر تروریسم اسلامی بستر تعامل با برخی کشورها و تقابل با برخی دیگر فراهم می‌شود. در این چارچوب متحدان سنتی آمریکا در حوزه تعامل قرار می‌گیرند و کشوری مثل ایران که از سوی آمریکا حامی تروریسم محسوب می‌شود در حوزه تقابل.

این کارشناس مسائل بین‌الملل در ادامه درباره اظهارات ترامپ مبنی بر اینکه آمریکا باید کشور اول دنیا باشد و بسیاری از کشورهای اروپایی از این موضع وی ابراز نگرانی کرده‌اند، اظهار کرد: تکرار مواضع ترامپ پس از ریاست جمهوری درباره ناتو، تعامل و دوستی با روسیه و مبارزه با مهاجران غیرقانونی موضوعاتی نیستند که خاستگاه سیاسی، اجتماعی و اقتصادی در آمریکا نداشته باشند و صرفاً در خلاء مطرح شده باشند بلکه اینها مخاطبانی آشنا در آمریکا و حتی در دنیا دارند.

وی ادامه داد: موضع ترامپ در بحث اروپا و ناتو در ادامه مواضع اوباما است چرا که رئیس جمهور قبلی آمریکا هم در اظهاراتش مطرح می‌کرد اروپایی‌ها باید هزینه تأمین امنیتشان را بپردازند و اکنون ترامپ می‌گوید ما می‌خواهیم اروپایی‌ها و حتی متحدان سنتی دیگر مثل عربستان هزینه بیشتری بپردازند و این چیز تازه‌ای نیست. ترامپ صرفاً هزینه بیشتری را نسبت به اوباما درخواست کرده است.

ایزدی گفت: اروپایی‌ها هم نگران هزینه‌هایی هستند که آمریکا در آینده مطالبه می‌کند. بخشی از نگرانی اروپایی‌ها این است که احساس می‌کنند روسیه و آمریکا در حال نزدیک شدن به یکدیگر هستند و آنها مثل علف‌های زیر پای دو فیل که در حال دعوا هستند زیر پا له خواهند شد. این در حالی است که مواضع ترامپ درباره ناتو در بخش‌های زیادی لفاظی برای امتیاز گرفتن است چرا که ناتو سازمانی نیست که با مواضع ترامپ بالا و پایین شود.

وی گفت: تفکری که امروز در کاخ سفید مستقر شده است اساساً روسیه‌ هراس و موافق ناتو است.

انتهای پیام

  • یکشنبه/ ۳ بهمن ۱۳۹۵ / ۱۲:۵۶
  • دسته‌بندی: سیاست خارجی
  • کد خبر: 95110301780
  • خبرنگار : 71049