ثبت پرنده کمیاب ایرانی در کمیته ملی ثبت پرندگان ایران

پرنده کمیاب ایرانی با نام "مونیای هندی" توسط محقق واحد علوم و تحقیقات پس از یک سال و نیم تحقیق و مطالعه در زیستگاه‌های جنوب کشور مشاهده و در کمیته ملی پرندگان ایران ثبت شد.

به گزارش ایسنا، امیر فرح نسب دانشجوی دکتری تخصصی علوم محیط زیست- تنوع زیستی واحد علوم تحقیقات دانشگاه آزاد در رابطه با این  گونه پرنده کمیاب ایرانی گفت: این پرنده کمیاب با نام فارسی مونیای هندی (سهره ریز) و نام انگلیسی "Indian Silverbill" و نام علمی "Lonchura malabarica" شناخته می‌شود.

وی با بیان اینکه این پرنده 11 سانتیمتر طول دارد و نر و ماده آن شبیه به یکدیگر هستند، ادامه داد: مونیای هندی، پرنده‌ای است کوچک با پر و بال قهوه‌ای رنگ از راسته گنجشک سانان و از تیره استریلدیده که منقاری نسبتا بزرگ و مخروطی شکل و دمی دراز و نوک تیز دارد. معمولا در گروه‌های کوچک دیده شده و به صورت دسته جمعی زندگی می‌کنند.

فرح نسب با بیان اینکه تارک و سطح پشتی این پرنده به رنگ قهوه‌ای و پشت گردنش کمی کمرنگ‌تر است، افزود: صورت این پرنده خاکستری رنگ است و نوار کوتاه ناواضح نخودی رنگی در بالای چشم و حد فاصل منقار تا چشمانش دیده می‌شود.

به گفته وی، شاه‌پرهای بال‌های این گونه سیاه است و دمی بلند و نوک تیز، به رنگ قهوه‌ای مایل به سیاه دارد که پرهای وسطی دمش بلندتر هستند.

این محقق اضافه کرد: این پرنده  منقاری مخروطی شکل و به رنگ خاکستری مایل به آبی دارد که نیمه پایینی آن کمی کمرنگ‌تر و بیشتر متمایل به آبی است. چشمانش سیاه و پاهایش به رنگ صورتی گوشتی است.

فرح نسب در مورد زیستگاه این پرنده گفت: مونیای هندی عمدتا در دشت ها یافت می‌شود، اگرچه گاهی در نزدیکی آب نیز مشاهده شده است. در زیستگاه‌های خشک و فضای باز با درختان پراکنده، کشتزارها، علفزارهای خشک، انگورکاری‌ها، درختان خرما و در میان بوته‌های خاردار زیست می‌کند. لانه‌اش را بیضی شکل و به صورت آویزان در روی شاخه‌های بیرونی درختان یا میان بوته‌ها می‌سازد.

انتهای پیام

  • شنبه/ ۲ بهمن ۱۳۹۵ / ۱۰:۳۵
  • دسته‌بندی: علم
  • کد خبر: 95110200681
  • خبرنگار : 30057