صابر پیربرناش در گفتوگو با ایسنا، با بیان اینکه این ساختمان در سال ۱۳۴۱ ساخته و سازمان نظام مهندسی فعالیت خود را از سال ۱۳۷۴ آغاز کرده است، اظهار کرد: بنابر این در آن زمان سازمان نظام مهندسی وجود نداشت که بخواهد نظارتی بر ساخت این ساختمان داشته باشد.
به گفته وی در حال حاضر باید منتظر بمانیم تا مسئولان شهرداری و آتشنشانی در مورد بحثهای مقاوم سازی و نگهداری ساختمان نظرات خود را بیان کنند، اما نمیتوان قدیمی بودن این ساختمان را انکار کرد.
وی تصریح کرد: زمانی که عمر یک ساختمان بیش از ۵۰ سال میشود باید مقاوم سازی صورت بگیرد. به گونهای که باید بهسازی و بازسازی برای ساختمانهایی با عمر بالا در نظر گرفته شود تا بتوان نیازهای جدید ساختمان را مطابقت داد.
وی ضمن انتقاد به نبود سیستم اطفا حریق در ساختمان پلاسکو تاکید کرد: این مسئله یکی از مهمترین مسائلی بود که اگر به موقع به آن توجه میشد میزان حادثه کمتر بود.
پیربرناش با بیان اینکه در حال حاضر سازمان نظام مهندسی تنها در جایگاه یک کارشناس میتواند در این مورد اظهار نظر کند عنوان کرد: بحث نگهداری از ساختمان یکی از موارد مهم و اساسی است به طوریکه میتوان گفت ۲۰ درصد کار معطوف به ساخت و مابقی مربوط به نگهداری از ساختمان میشود.
وی ادامه داد: در همین راستا وزارت راه و شهرسازی مشغول تدوین مقررات جدید برای نگهداری ساختمان است که بیشک میتواند تاثیرات مثبتی را به جای بگذارد.
انتهای پیام