به گزارش ایسنا، زهرا احمدیپور در جریان سفر به استان مرکزی از بیت تاریخی امام راحل در خمین بازدید کرد.
وی در حاشیه این بازدید در جمع خبرنگاران در خصوص هدف از سفر به استان مرکزی گفت: در سفرهایی که به استانها انجام میشود، به دنبال آشنایی با زیرساختهای استانها هستم. آشنایی با این زیرساختها و ظرفیتها در برنامهریزیها تاثیرگذار خواهد بود.
احمدیپور با اشاره به وجود بیت تاریخی امام راحل در خمین گفت: در خمین ظرفیتی را داریم که به عنوان بخشی از گردشگری انقلاب تعریف میشود به همین دلیل در سفر به استان مرکزی این شهر را برای بازدید انتخاب کردم تا در جریان این بازدید بتوانیم با این ظرفیت از نزدیک آشنا شده و با دید مناسبتتری در خصوص برنامههای این بخش تلاش کنیم.
وی استان مرکزی را قطب مفاخر معاصر ایران دانست و افزود: این ویژگی میتواند ظرفیت جدی برای توسعه گردشگری استان باشد.
احمدیپور با بیان اینکه قابلیتهای صنعتی، خدماتی و کشاورزی این استان شاید باعث شده است که به ظرفیت آن در حوزه مفاخر توجهی ویژهای صورت نگیرد، افزود: این در حالیست که این ظرفیت میتواند در کنار سایر پتانسیلهای استان مرکزی به توسعه اقتصاد استان کمک کند.
وی با اشاره به اراده دولت در خصوص رونق صنعت گردشگری و جذب گردشگران بیشتر به ایران بویژه با استفاده از فضای پس از برجام، گفت: براین اساس در حال شناسایی ظرفیتهای استانها هستیم تا هر استان را با یک ظرفیت ویژه معرفی کنیم و سفر به استانها با این رویکرد صورت میگیرد.
احمدیپور با بیان اینکه استان مرکزی را میتوان به قطب گردشگری در حوزه مفاخر ملی تبدیل کرد، گفت: این سرمایه عظیم، استان مرکزی را به مقصد گردشگری در این حوزه تبدیل میکند و شاهبیت تمام این اماکن گردشگری در این حوزه بیت تاریخی حضرت امام است.
وی اظهار کرد: بیت امام را به عنوان بخشی از گردشگری میراث فرهنگی خمین در نظر داریم. البته در حوزه گردشگری انقلاب اسلامی علاوهبر این مجموعه، بخشهای دیگری نیز در قم، نجف، جماران و در نهایت مرقد امام راحل وجود دارند که در قالب یک مجموعه دیده شده و انقلاب اسلامی در این مجموعه محور قرار میگیرد. توجه به بیت امام راحل در این مجموعه دیده شده و علاوه بر آن به صورت مجزا نیز برنامههایی در خصوص آن در حال تهیه است.
احمدیپور با بیان اینکه بررسی پروندهها در حال انجام است و از آنجا که اینگونه بررسیها زمانبر است در حال حاضر نمیتوان به برنامهای اشاره کرد، افزود: با اینهمه بیت امام راحل به صورت جدی در سازمان مورد توجه است. جلسات مربوط به راهاندازی موزهای در مرقد امام راحل نیز که بخشی از آثار آن متعلق به خمین خواهد بود، با اولویت برگزار میشود و برنامهریزیهای مربوط به آن صورت گرفته است.
وی افزود: پیشبینی میشود که ظرف ۵ تا ۶ ماه آینده احتمالا در خردادماه، شرایط مناسبی را برای راهاندازی بخشی از این موزه داشته باشیم.
وی در خصوص تخصیص اعتبارات مرمت آثار تاریخی، این مهم را متاثر از بودجه اختصاص یافته سال ۹۵ دانست و افزود: بخشی از بودجه تخصیص یافته و تامین اعتبار شده و تخصیص بخش باقیمانده نیز تا پایان سال اخذ خواهد شد.
احمدیپور با بیان اینکه تخصیص اعتبار خصوصا در حوزه مرمت آثار تاریخی به خوبی در حال انجام است و چندان از پیشبینی برنامه در این حوزه عقب نیستیم، افزود: مرمت آثار تاریخی امری زمانبر است، به همین دلیل اینگونه پروژهها از بودجه پایداری برخوردارند که باید طی سال تزریق شود و این تداوم در تامین بودجه را در برنامه داریم. در خصوص پروژههای دارای پیشرفت ۷۰ تا ۸۰ درصدی نیز سال پایانی را به تکمیل پروژه اختصاص میدهیم. در استان مرکزی نیز مرمت ۵ تا ۶ پروژه امسال به پایان میرسد.
به گزارش ایسنا، نشستی کوتاه با مسئولان شهرستان خمین و متولیان بیت امام راحل، امضای دفتر یادبود، شرکت در مراسم قالیبران و بازدید از قلعه تاریخی میشیجان از دیگر برنامههای معاون رییس جمهور در سفر به خمین بود.
در این سفر کتاب سنگنگارههای تیمره به معاون رییس جمهور اهدا شد.
وی پس از بازدید از خمین برای شرکت در جلسه شورای اداری استان مرکزی راهی اراک میشود.
انتهای پیام