به گزارش ایسنا، از ابتدای شروع به کار مسکن مهر در سال ۱۳۸۶ قرار بود ۲ میلیون و ۳۰۰ هزار واحد در سراسر کشور ساخته شود که با خروج ۸۰ هزار واحد آن تعداد کل واحدها به ۲ میلیون و ۲۲۰ هزار واحد رسید. از آن زمان تا کنون یک میلیون ۷۷۴ هزار و ۷۶۱ واحد افتتاح شده که سهم دولت یازدهم از این تعداد ۷۶۴ هزار و ۵۶۰ واحد شامل ۴۳ درصد کل واحدها است. البته تعداد مسکن مهر تحویل شده به متقاضیان در دولت یازدهم ۸۲۱ هزار و ۹۸۷ واحد بوده که ۵۴ درصد از مجموع یک میلیون و ۵۱۱ هزار و ۹۰ واحد مسکن مهر تحویل داده شده را شامل میشود.
در دولت یازدهم، به منظور تأمین منابع برای پروژههای نیمهتمام مسکن مهر، پرداخت بدهی بانک مسکن به بانک مرکزی بابت خط اعتباری مسکن مهر سه سال استمهال شد و به اصطلاح سه سال تنفس داده شد تا در این مدت از محل وصولی اقساط جهت تکمیل واحدها به پروژههای نیمهتمام تزریق شود که در حال حاضر مهلت سه سال به ده سال با اولویت مسکن مهر افزایش یافته است.
همچنین با برگزاری جلسات هفتگی در بانک مسکن و با دعوت از مدیران کل راه و شهرسازی و مدیریت شعب استانها تلاشهایی برای افزایش روند فروش اقساطی و وصول اقساط صورت گرفت که تعداد فروش اقساطی واحد های شهری انجام شده در دولت یازدهم به ۸۰۸ هزار و ۹۸۵ واحد رسید که ۶۳ درصد کل فروش اقساطی مسکن مهر از ابتدا تاکنون بوده است. بدینترتیب عملکرد فروش اقساطی به عدد یک میلیون و ۲۸۷ هزار و ۴۱۷ واحد افزایش یافت.
از ابتدای طرح مسکن مهر تاکنون سند اعیانی یک میلیون و ۹۶ هزار و ۷۰۸ واحد از سازمان ثبت و اسناد اخذ شده که میزان اسناد اخذ شده در دولت تدبیر و امید ۵۲ درصد کل اسناد اخذ شده از شروع مسکن مهر است. به عبارت دیگر ۵۷۲ هزار و ۲۵۵ واحد در این دولت صاحب سند مسکن مهر شدهاند. از کل واحدهای تحویل شده تاکنون ۵۴ درصد آن متعلق به عملکرد دولت یازدهم است.
برابر بررسیهای صورت گرفته در آبانماه ۱۳۹۲ حدود ۳۳۵ هزار واحد راکد و متوقف بوده که در این مدت بیش از ۲۵۰ هزار واحد آنها فعال و تعیینتکلیف شده است و برای مابقی نیز برنامهریزی لازم به عمل آمده تا با استفاده از شیوهنامههای تهیه شده تعیینتکلیف شوند.
اخذ موافقت شورای پول و اعتبار درخصوص افزایش مدت زمان بازپرداخت تسهیلات مسکن از ۱۵ سال به ۲۰ سال در این دوره صورت گرفت و اخذ مصوبه شورای پول و اعتبار نسبت به افزایش سقف تسهیلات فردی از ۲۵ میلیون تومان به ۳۰ میلیون تومان و اخذ موافقت سایر بانکهای عامل برای یکسانسازی نرخ سود تسهیلات مسکن مهر به میزان ۴ درصد، ۷ درصد و ۹ درصد در این دولت (همانند بانک مسکن) از موراد دیگر انجام شده در دولت یازدهم بوده است.
همچنین شواری پول و اعتبار در یکهزار و دویست و بیست و هفتمین جلسه خود در روز سهشنبه ۱۴ دی ماه ۱۳۹۵، با افزایش سقف فردی تسهیلات مسکن مهر از ۳۰۰ میلیون ریال به ۴۰۰ میلیون ریال بهمنظور تسریع در تکمیل پروژههای نیمهتمام طرح یادشده، مشروط به عدم استفاده از منابع جدید بانک مرکزی و با تشخیص و تأیید بانک عامل، موافقت کرد که البته هنوز ضوابط اجرایی آن از بانک مرکزی به بانک مسکن ابلاغ نشده است.
انتهای پیام