رهاسازی 450 میلیون مترمکعب آب سدهای آذربایجان‌غربی به دریاچه ارومیه

مدیر دفتر استانی ستاد احیای دریاچه ارومیه در آذربایجان‌غربی از رهاسازی 450 میلیون مترمکعب آب سدهای آذربایجان‌غربی به دریاچه ارومیه خبر داد.

«فرهاد سرخوش» در گفت‌وگو با خبرنگار ایسنا، افزود: اواخر اسفند ماه 450 میلیون متر مکعب آب ذخیره شده در پشت سدهای حوضه آبریز دریاچه ارومیه به سمت دریاچه ارومیه رهاسازی می شود.

وی از آبگیری سد سیلوه خبر داد و گفت: روزهای آتی اقدامات آبگیری در سد سیلوه انجام می‌شود که بر اساس آن سالانه 190 میلیون متر مکعب آب به دریاچه ارومیه واریز می‌شود.

سرخوش در خصوص انتقال آب از سد کانی سیب اظهار کرد: پروژه انتقال آب از کانی سیب به دریاچه ارومیه ۳۰ درصد پیشرفت فیزیکی دارد و این طرح تا پایان سال ۹۸ به بهره‌برداری می‌رسد.

وی گفت: دریاچه در 20 سال گذشته هر سال 40 سانتی‌متر از تراز آبی خود را از دست می‌داد اما با اقدامات طی سه سال گذشته دریاچه از وضعیت مرگ نجات یافته و احیا خواهد شد و پروژه‌های ستاد احیا دریاچه ارومیه با توجه به نقشه راه ادامه داد.

سرخوش افزود: ۱۷۳ پروژه برای احیای دریاچه ارومیه در نظر گرفته شده که هم‌اکنون بر حسب اولویت 44 پروژه ‌در حال اجراست.

وی در خصوص بودجه امسال احیای دریاچه ارومیه گفت: از کل مبلغ ۱۱۲۰ میلیارد تومان مصوبه دولت برای ستاد احیا، میزان پرداختی سازمان برنامه و بودجه در سال جاری670 میلیارد تومان است که ۳۰۰ میلیارد تومان آن اختصاص داده شد و مقرر شده 370 میلیارد دیگر نیز اسفندماه پرداخت شود.

مدیر دفتر استانی ستاد احیای دریاچه ارومیه در آذربایجان‌غربی با تاکید بر اینکه تخصیص به موقع اعتبار نقش بسزایی در تسریع روند اتمام طرح‌های احیای دریاچه ارومیه دارد، گفت: زمانبندی احیای دریاچه ارومیه طبق برنامه‌ریزی قبلی پیش رفته است و روند قابل قبولی دارد.

وی با بیان این‌که با اجرای طرح‌های مختلف در اراضی کشاورزی زیر حوضه دریاچه ارومیه می‌توان 40 درصد در مصرف آب در بخش کشاورزی صرفه‌جویی کرد، افزود: اصلاح الگوی کشت، تهیه نقشه کاداستر اراضی کشاورزی حوضه آبریز دریاچه ارومیه انجام و مطالعه و اجرای سیستم‌های آبیاری بارانی و قطره‌ای، انتقال آب با لوله و احداث شبکه‌های فرعی آبیاری و زهکشی را از جمله اقدامات انجام شده سازمان جهاد کشاورزی استان در راستای احیای دریاچه ارومیه است.

سرخوش به اقدامات مهم شرکت آب منطقه‌ای در راستای برنامه‌های ستاد احیای دریاچه ارومیه پرداخت و لایروبی تمام رودخانه‌های منتهی به پیکره دریاچه ارومیه، بستن سردهنه همه رودخانه‌های فصلی و فرعی بعد از فصل آبیاری کشاورزی و رهاسازی آب سدها را از جمله این اقدامات مهم برشمرد.

وی ادامه داد: ایجاد و تکمیل تصفیه‌خانه‌های شهرهای حوضه آبریز دریاچه ارومیه از برنامه‌های در حال اجرا برای انتقال پساب تصفیه‌خانه‌های فاضلاب برای احیای این دریاچه است که در حوضه آبریز استان آذربایجان‌غربی در حال پیگیری بوده و پس از اتمام از سال آینده 105 میلیون مترمکعب پساب تصفیه شده به دریاچه ارومیه انتقال داده می‌شود.

انتهای پیام

  • سه‌شنبه/ ۲۸ دی ۱۳۹۵ / ۱۲:۴۵
  • دسته‌بندی: آذربایجان غربی
  • کد خبر: 95102817948
  • خبرنگار :