در مصاحبه با شهردار نسیم شهر عنوان شد

ازمشکلات شهری نسیم‌شهر تامکاتبه شهردار با وزارت کشور برای حل مشکلات شهرهای اطراف پایتخت

شهری درکمتر از20 کیلومتری پایتخت قرار دارد که با وجودنزدیکی به تهران ولی از لحاظ امکانات در سطح بسیار پایینی است.نسیم شهر که تا چندی پیش آن را با نام اکبر آباد می‌شناختند و هنوز هم برخی افراد این شهر را با این عنوان خطاب می‌کنندحدود 200 هزار نفر جمعیت داردو با جداشدن از بخش رباط کریم در سال 89با دستور استاندار وقت به عنوان مرکز شهرستان بهارستان محسوب می‌شود. البته این شهر امروز همچنان درگیر مشکلات مبتلابه خود و بی توجهی مسولان استانی برای رفع مشکلاتش است،به طوریکه شهردار نسیم شهر علارغم بیان پیشرفت‌های چشمگیر این شهر از مکاتبه‌اش با وزارت کشور برای حل مشکلات شهرهای اطراف پایتخت خبر داده است.

به گزارش خبرنگار ایسنا، شهرستان بهارستان از سه بخش نسیم‌شهر، صالحیه و گلستان تشکیل شده و جمعیتی بیش از 600 هزار نفر دارد که اکثریت آنان آذری زبان هستند.

نسیم شهر به عنوان یکی از شهرهای شهرستان‌ بهارستان به عنوان مرکز این شهرستان، طبق آمار نفوس و مسکن در سال 90 نزدیک به 200 هزار نفر جمعیت داشت؛ البته در این شهر که بیشتر ساکنانش به عنوان خوابگاه استفاده می‌کنند و اکثریت در حال تردد به پایتخت هستند امکانات محدودی وجود دارد و تا حدودی جزو شهرک‌های محروم استان تهران محسوب می‌شود به طوری که از داشتن یک بیمارستان و سینما نیز محروم هستند.
 سابقه تاسیس شهرداری در این شهر از 21 سال تجاوز نمی‌کند و از سال 74 شهرداری در این شهر تأسیس شده است.

این شهر طی سال‌های اخیر شهرداران زیادی به خود دیده و در آخرین تصمیم‌گیری‌های اعضای شورای شهر، آقای محمد اسماعیل جانعلی‌زاده به عنوان یازدهین شهردار شهر نسیم شهر انتخاب شده است؛ البته وی دومین بار است که شهردار این شهر می‌شود.

محمد اسماعیل جانعلی‌زاده شهردار نسیم‌شهر در گفت‌وگویی با خبرنگار ایسنا، نسیم شهر را به عنوان شهری که نیازمند کمک دولت است دانست و اظهار کرد: یکی از دغدغه‌های مدیریت شهری حمایت و کمک دولت است.

وی در مورد اقدامات فرهنگی شهردای نسیم‌شهر گفت: همه شهرداران نسیم‌شهر تاکنون دغدغه‌فرهنگی داشته‌اند؛ به طوری که شهرداری ساختمان‌های دادگستری، اداره برق، مصلی، آتش‌نشانی، بهزیستی، کمیته امداد و سپاه شهرستان را تامین کرد. همچنین سند ساختمان اداره ورزش و جوانان شهرستان را به نام خودشان زد و زمینی 8 هکتاری را نیز برای ایجاد ورزشگاه و امکانات ورزشی شهر نسیم‌شهر در اختیارشان قرار داد.

وی در ادامه با یادآوری اینکه شهرداری برای پیشرفت فرهنگی و آموزشی منطقه 6000 متر زمین در اختیار دانشگاه پیام نور قرار داده و حتی پروانه ساخت نیز به صورت رایگان صادر کرده است، گفت: از نظر فرهنگی و آموزشی منطقه پیشرفت کرده و حتی اطراف دانشگاه محوطه سازی شده است که به زودی افتتاح می‌شود.

جانعلی‌زاده از دیگر برنامه‌های فرهنگی و ورزشی در نسیم شهر به استفاده از سوله‌های مدیریت بحران برای ورزش شهروندان و احداث کانون پرورش فکری کودکان اشاره و در ادامه بیان کرد: احداث زمین‌های چمن نیز در راستای افزایش فضای ورزشی شهر صورت گرفته است؛ اما متاسفانه با توجه به تراکم جمعیت در نسیم شهر این امکانات پاسخگو نیست و  هنوز هم تا رسیدن به استاندارد سرانه ورزشی در نسیم‌شهر فاصله طولانی داریم، از نظر ما چون نسیم شهر در بهترین نقطه استان تهران قرار دارد و راه‌های دسترسی خوبی دارد.  انتظار می‌رود به نقطه مطلوب برسیم.

شهردار نسیم شهر در ادامه با اشاره به رونق اجتماعی، اقتصادی و فرهنگی این شهر پس از جدا شدن از رباط کریم، عنوان کرد: با جدا شدن این شهر و تبدیل سه بخش نسیم شهر، گلستان و صالحیه به شهرستان بهارستان سبب شد تا هم ورودی دانش‌آموزان افزایش یابد و هم بسیاری از ادارات مهم و مورد نیاز نیز در این شهرستان از جمله ثبت احوال، تامین اجتماعی و... ایجاد شوند.

جانعلی‌زاده خدمات به شهروندان را بسیار مهم دانست و با بیان اینکه برای آسایش شهروندان، ساختمان اکثر ادارات مورد نیاز مردم تامین شده است، بیان کرد: توجه به اینکه این شهرستان در ابتدا زیر مجموعه شهرستان رباط کریم بود تمام ادارات اصلی در آن مرکز مستقر بود و به همین جهت امکانات کمتری در این شهرستان وجود داشت که امسال در راستای کار جهادی و شعار اقتصاد مقاومتی اکثریت ساختمان‌های ادارات مورد نیاز اهالی این شهرستان تامین شد.

وی ادامه داد: طبق بند (ز) ماده 174 برنامه پنجم توسعه، شهرداری نسیم شهر به جز خدمت به مردم اجازه ندارد برای سازمان و ادارات هزینه‌ای صرف کند؛ اما شهردار می‌تواند طبق مصوبه شورای شهر به عنوان بالاترین مقام عالی شهر  با نگاه به استان و ارائه خدمات بهتر به شهروندان، اقدامات لازم را انجام دهد.

به گفته شهردار نسیم‌شهر، متاسفانه کار اصلی و وظیفه شهرداری با اقدامات خدماتی تحت الشعاع قرار گرفته است.

جانعلی‌زاده در ادامه به اقدامات خدمات شهری و فضای سبز در این شهر نیز اشاره کرد و بیان اینکه با حمایت‌های مسوولان استان، شهرستان، فرماندار و نماینده مجلس از مدیریت شهری نسیم شهر، بالغ بر 32 پارک و دو پارک جنگلی احداث شده و توقع داریم از ظرفیت‌های موجود استفاده بیشتری کرده و امکانات تفریحی و فضای سبز بیشتری ایجاد کنیم، البته با وجود اینکه از سال 90 تاکنون بالغ بر 2 میلیون و 100  هزار متر مربع فضای سبز احداث شده است؛ اما از لحاظ مالی محدودیت داشته و نیازمند بودجه هستیم.

وی گفت: سرانه فضای سبز در نسیم شهر به ازای هر نفر 12 متر مربع است و با وجود کمبود کارهای اساسی صورت گرفته است.

شهردار نسیم شهر بودجه شهرداری را 43 میلیارد و 100 میلیون تومان اعلام کرد و با بیان اینکه با وجود بودجه کم اما برنامه ریزی ما به ‌گونه‌ای بوده است که کسری نداشته‌ایم، اظهار کرد:در مجموع بودجه ما کم است و بودجه این شهر کفاف نیازمندی‌های شهری را نمی‌دهد.

وی  در مورد تعامل شورای شهر نسیم شهر با شهرداری گفت: تعامل شهرداری شهر نسیم شهر با مدیریت شهری خوب است و مطالبات مردمی در قالب طرح و لایحه بررسی و مصوب می‌شود، ضمن اینکه بودجه شهرداری نیز با تعامل شورا با مدیریت شهری با توجه به تعرفه‌ای که باید براساس قوانین شهرداری‌ها به بودجه اضافه شود، افزوده می‌شد.

به گفته شهردار نسیم‌شهر در حال حاضر با وجود بودجه اندک شهرداری برنامه‌ریزی‌ها به گونه‌ای است که مدیریت شهری همه برنامه‌ها را محقق کرده است، هرچند که درآمد شهرداری‌ها از سال 93 تاکنون به دلیل رکود اقتصادی که در کل کشور حاکم است کاهش یافته است.

جانعلی زاده تصریح کرد: متاسفانه شهرداری‌ها تک محصولند و درآمد پایدار ندارند و شهرداری به عنوان یک ارگان غیردولتی است و توافقاتی که می‌کنند و املاکی که می‌گیرند دوباره با واگذاری آن به مردم، خدمات ارائه می‌دهند.

وی در مورد وضعیت ساخت و ساز در نسیم‌شهر و مشکلات مالکان زمین‌ها با شهرداری برای هزینه‌هایشان گفت: برای هرگونه اقدام ساخت و سازی تعرفه تعیین شده و هر ساله براساس ضوابط آیین‌نامه مالی شهرداری‌ها پیش‌بینی می‌شود.

وی ادامه داد: در حال حاضر تمام آرشیوهای شهرداری الکترونیکی است و هر شخصی می‌تواند به عنوان متقاضی پروانه ساخت از داخل منزل با مراجعه به سایت، دفتر عوارضی استان را برای پرداخت عوارض مشاهده کند. بنابراین تعرفه درآمدی شهرداری مشخص است، البته مردم نسیم‌شهر نباید با نگاه به گذشته که زمین ارزان بوده و خریداری کرده‌اند و اکثرا قولنامه‌ای بوده و کل شهر فروخته شده به موضوع ننگرند.

جانعلی‌زاده افزود: بسیاری از اراضی نسیم‌شهر علاوه بر قولنامه‌ای بودن جزو اراضی اوقافی است و همین مساله هم مشکل ایجاد کرده و برای حل آن همکاری که توقع داریم را نمی‌بینیم، اما با وجود مشکلاتی که داریم، باز هم سعی و تلاش ما این است که خدمات به صورت مساوی بین محلات تقسیم شود و تقریبا همه محله‌ها پارک محلی داشته و از نظر نورپردازی هم تا حد امکان تلاش کرده‌ایم.

به گفته شهردار نسیم‌شهر به هیچ عنوان ساخت و ساز غیرقانونی در حال حاضر نداریم و همه کنترل شده است البته شاید ساخت و ساز "مجاز غیرمجاز" داشته باشیم به این معنا که پروانه‌ای به مالک برای ساخت و ساز جهت تعداد معینی از طبقات ارائه شده باشد؛ اما مالک بیشتر از تعداد مجاز، طبقات اضافی ساخته باشد که در آن شرایط نیز طبق رأی کمیسیون ماده 100 یا تخریب شده و یا تراکم می‌فروشند.

شهرداری نسیم‌شهر به هیچ عنوان تراکم‌فروشی ندارد

جانعلی‌زاده در پاسخ به این سوال که چند درصد از هزینه شهرداری از تراکم‌فروشی تامین می‌شود، گفت: شهرداری نسیم‌شهر به هیچ عنوان تراکم‌فروشی در محلات جدیدالاحداث خود ندارد، ضمن اینکه در مقابل با تخلفاتی چون حذف پارکینگ نیز مقابله کرده و در محلات جدیدالاحداث به هیچ عنوان حذف پارکینگ نداریم و حتی مالکانی که اقدام به حذف پارکینگ کرده و یا پارکینگ را به واحد مسکونی تبدیل می‌کنند، جریمه خواهند شد.

شهردار نسیم‌شهر در ادامه با بیان اینکه در این شهر دو نقطه برای احداث پارکینگ عمومی در نظر گرفته شده است، یادآور شد: این شهرداری از دریافت حق پارکینگ‌ها اقدام به احداث پارکینگ عمومی کرده است.

وی در مورد برخی تلخفات ساختمانی از سوی مالکان برای حذف پارکینگ و تبدیل آن به واحد مسکونی نیز اظهارکرد: متاسفانه این تخلفات بیشتر در برخی ساختمان‌هایی که اراضی قولنامه‌ای داشتند صورت گرفته است و حتی پس از تذکر شهرداری نیز از طریق کمیسیون‌ماده 100 برخوردهای لازم انجام شده است اما متاسفانه با توجه به سیر پرونده‌ها، رأی تخریب داده نمی‌شود.

جانعلی‌زاده در ادامه اظهار کرد: شهرداری از نظر سطح اقتصادی در رتبه بسیار پایینی قرار دارد و خرجش کفاف دخلش را نمی‌کند و همچون مستاجری می‌مانیم که کار ندارد و با وجود نداشتن درآمد سر برج هم باید به صاحبخانه‌اش اجاره دهد. در حال حاضر شهرداری درآمد ندارد و ماهانه باید بالغ بر 2 میلیارد تومان تنها برای پرسنل و...  هزینه کند.

وی در ادامه به حمل و نقل عمومی در نسیم‌شهر و امکانات حمل و نقلی آن نیز اشاره کرد و گفت: در این شهر بالغ بر 860 تاکسی تردد می‌کنند و 15 خط تاکسی فعالند. 104 دستگاه اتوبوس نیز در حال جابه‌جایی مسافران هستند اما یک مشکل اساسی که رانندگان وسایل نقلیه عمومی در نسیم‌شهر دارند ساعت‌های بیکاری رانندگان است، چراکه در این شهر خوابگاهی مسافران صبح در ساعت پیک کار رانندگان در حال تردد به سمت پایتخت و اطراف آن بوده و در فاصله زمانی تا برگشت آنان رانندگان بیکارند.

به گفته شهردار نسیم‌شهر از 860 تاکسی موجود این شهر نیز تعداد زیادی نیاز به نوسازی دارند که از دولت درخواست می‌کنیم تا با کمک به شهرستان‌های اطراف تهران این مشکل را حل کنند، این در حالی است که مردم نسیم شهر تاکنون خود اقدام به نوسازی خودروی تاکسی‌شان کرده و یا از اتوبوس‌هایی که به صورت یارانه‌ای از طریق وزارت کشور به بخش خصوصی واگذار شده است به خوبی نگهداری کرده‌اند، این در حالی است که عمر متوسط اتوبوس 5 تا 6 سال بوده و پس از آن باید از رده خارج شوند، اما ما اتوبوس‌هایی داریم که از سال 84 تاکنون هنوز در حال جابه‌جایی مسافران هستند و مالک آن سعی کرده به بهترین نحو از اتوبوس نگهداری کند.

به گفته جانعلی‌زاده شهرداری شهر نسیم‌شهر تا جایی که توانسته برای مردم منشاء خیر بوده است، اما مطالبات زیاد است و گرفتاری‌های زیادی داریم و هزینه‌ها جور در نمی‌آید، البته با استانداری و وزارت کشور مکاتبه کرده‌ایم و در حال پیگیری هستیم تا کمک‌های بیشتری به شهرستان‌های اطراف تهران سرازیر شود.

وی در ادامه در مورد وضعیت پسماندها و زباله‌سوزی در شهر نسیم‌شهر نیز گفت: شهرداری نسیم‌شهر در بحث ساماندهی پسماند مطالعه خوبی انجام داده است و کارشناسان خوبی نیز در این زمینه داشته‌ایم. به طور یکه از سال 90 تاکنون هیچ زباله‌ای در داخل شهر نه دفن و نه نگهداری می‌شود. زباله به 60 کیلومتر خارج از شهر انتقال یافته و تحویل مدیریت پسماند شهرستان‌های رباط کریم، بهارستان و اسلامشهر می‌شود.

جانعلی‌زاده، با تاکید بر اینکه به هیچ عنوان زباله سوزی در شهر نسیم‌شهر صورت نمی‌گیرد، تصریح کرد: زباله‌های شهر سوزانده نمی‌شود مگر اینکه برخی از ضایعاتی‌ها اقدام به سیم‌سوزی یا ضایعات سوزی کنند.

وی در خاتمه به ایجاد برخی سد معبرها که از سوی مغازه‌داران در سطح شهر نسیم‌شهر وجود دارد نیز اشاره کرد و ادامه داد: برخی از مغازه‌داران جلوی مغازه‌های خود را اجاره می‌دهند که درست نیست و باید برخورد شود.

انتهای پیام

  • یکشنبه/ ۱۹ دی ۱۳۹۵ / ۱۴:۰۲
  • دسته‌بندی: جامعه، شهری
  • کد خبر: 95101911895
  • خبرنگار : 71233