مجید جابر در گفتوگو با خبرنگار ایسنا، با بیان اینکه کشاورزان در دو مرحله پاییز اول و پاییز دوم میتوانند غله کاری داشته باشند، اظهار کرد: پاییز اول از اواخر مهر ماه و اوایل آبان ماه شروع و تا اواخر آبان ماه ادامه دارد که بهترین موقع برای کشت پاییزه است.
وی با بیان اینکه بهترین زمان برای آزادسازی آب، پاییزه اول است، افزود: در دو سال گذشته در پاییز اول آب رهاسازی و در شرق اصفهان کشت غله انجام شد، امسال که با بی آبی روبرو شدهایم دو بحث کشت پاییزه دوم و کشت بهاره وجود دارد.
عضو شورای شهر ورزنه ادامه داد: با توجه به وضعیتی که منطقه شرق اصفهان دارد چند سالی است که کشاورزان با کشت بهاره مخالفت میکنند، زیرا بهترین کشتی که میتواند برای آنها موثر باشد کشت پاییزه است.
جابر با بیان اینکه کشت پاییز دوم از اوایل دی ماه شروع و تا اواخر دی ادامه دارد، گفت: کشت پاییزه دوم کیفیت کشت پاییزه اول را ندارد. مردم منطقه ورزنه و بن رود اگر یک آفتابه آب هم باشد آن را دریافت میکنند چون این موضوع جز مطالبات کشاورزان است.
وی اضافه کرد: مسئولان تعهدات داده بودند که اگر در سرشاخهها 350 میلیمتر بارندگی شود آب را برای کشت پاییز دوم آزاد سازی میکنیم، اما به هر جهت آب آزاد سازی نشد و کشاورزان توقع داشتند آب در دهم دی ماه باز شود و تاخیر پیدا نکند.
برای کشت پاییزه دوم هنوز دیر نیست
رییس کمیسیون کشاورزی و عمران شورای اسلامی شهرستان اصفهان با بیان اینکه اگر هم اکنون نیز آب به کشاوزان داده شود برای کشت پاییزه دوم دیر نیست، اظهار کرد: مسئولان باید برای آغاز کشت پاییزه دوم پیشبینی 100 میلیون متر مکعب آب را برای یک دوره 25 روزه داشته باشند تا کشاورزان بتوانند کشت خود را انجام دهند و دوباره در اوایل فرودین ماه آب آزاد سازی شود تا بتوانند محصولات خود را آبیاری کنند.
جابر با بیان اینکه کشت دوم پاییزه شامل غله است، خاطرنشان کرد: کشاورزان باید وضعیت هوا در زمان آزادسازی آب را بررسی کنند تا تصمیم بگیرند با توجه به میزان آبی که به آنها داده میشود، گندم بکارند یا جو.
وی با بیان اینکه بخش بن رود حدود 28 هزار هکتار زمین کشاورزی دارد، تصریح کرد: پیش بینی میکنیم اگر شرق اصفهان آب مناسبی دریافت کند، کشاورزان بتوانند یک چهارم زمینها را کشت کنند، البته بر روی این مساله مشاوران جهاد کشاورزی و آب منطقهای نظر میدهند که کشاورزان با توجه به وضعیت موجود چه مقدار و چه نوع کشتی را داشته باشند تا آب کمتری نیاز داشته باشد تا در زمان مناسبی محصول به دست آید و کشاورزان کشت اضافهای انجام ندهند.
عضو شورای شهر ورزنه با بیان اینکه برای کشت پاییزه دوم باید برنامه ریزی شود تا کشاورزان در ادامه به مشکلی بر نخورند، گفت: در خردادماه و اوایل تیر ماه کشت نیاز به آب بیشتری دارد مثلا اگر کشاورزان گندم بکارند به 8 نوبت و جو به پنج نوبت آبدهی نیاز دارد.
جابر با بیان اینکه اجرای مصوبات مطالبه کشاورزان است، ادامه داد: متاسفانه بندهای مصوباتی که توسط دولت تنظیم شده به فراموشی سپرده میشود و بارگذاریهای جدید در سرشاخهها آسیب زیادی به کشاورزی و زاینده رود خواهد زد، در صورتی که در همان مصوبات 9 گانه بارگذاری جدید بر روی زاینده رود ممنوع شده است. در مصوبات 9 گانه به صندوق خسارات نیز اشاره شده بود که حدود سه سال است خبری از این صندوق نیست و بیمههای کشاورزان نیز به تعهدات خود به صورت کامل عمل نمیکنند
وی مدعی شد: اگر مسئولان تعهدی میدهند به تعهدات خود عمل کنند تا مردم نسبت آنها اعتماد بیشتری داشته باشند به عنوان نمونه قول داده بودند اگر 350 میلیمتر بارندگی شود آب را رهاسازی میکنیم که این اتفاق عملی نشد.
زمینهای کشاورزی کارخانه تولیدی است
رییس کمیسیون کشاورزی و عمران شورای اسلامی شهرستان اصفهان گفت: زمینهای کشاورزی مال کشاورزان نیست که قید آن را بزنند تا بیابان شود بلکه از نسلهای گذشته به دست ما رسیده است و هر متر آن 700 سال است که با زحمت حاصلخیز شده و ما نیز باید به نسل بعدی تحویل دهیم و باید از بیابان شدن آنها جلوگیری کنیم و کارخانه تولیدی به این وسعت را که نیازمند حسابدار و بازرس نیست را حفظ کنیم زیرا از درآمد آن نیز همه به صورت متوازن استفاده میکنند.
جابر تصریح کرد: مدیران و مسئولان باید از بار صنعت بر استان کم کنند و توجه بیشتری به کشاورزی داشته باشند، همچنان که در کشورهای دیگر که صنعتی هستند به این نتیجه رسیدند که کشاورزی مهمتر از صنعت است، اما متاسفانه این امر در ایران جا نیفتاده و صنعت مهمتر از کشاورزی است.
انتهای پیام