قاسم حسنپور در گفتوگو با ایسنا اظهار کرد: به دنبال اظهارنظر ناشیانه خائنی همچون ثابتی که با انتشار کتابهایی درصددند چنین وانمود کنند که تمامی کسانی که در این مکان و در دوره پهلوی شکنجه شدهاند، دارای سوابق مبارزات مسلحانه بودهاند ما بر آن شدیم تا ضمن گفتوگو با آنهایی که در این مکان مورد شکنجه و آزار قرار گرفتهاند خاطرات و زندگینامه آنها را در قالب رمان و زندگینامههای داستانی بلند تنظیم کنیم.
او افزود: تا کنون ۸۴ پروژه در این راستا کلید خورده است و ۱۲۰ نویسنده حرفهای در کنار تعدادی از جوانان نوقلم در این زمینه با ما ابراز همکاری کردهاند و قرار است مجموعهای از این آثار در دهه فجر سال جاری با حضور پدیدآورندگان آنها رونمایی شود. در همین راستامیتوان از آثاری چون «شب ناسور» ابراهیم حسنبیگی و زندگینامههایی مثل «من پسر شاه نیستم» اصغر فکوری، «یاسمن شبهای سکوت» طاهره سجادی، «راستقامتان» دکتر عبدالعلی علیعسکری، «لتاک» حمید حاج عبدالوهاب، «کبوتری در حرم» محمدحسین حرمی و .... یاد کرد که با قدرت قلمی نویسندگان این مجموعه نوشته شدهاند.
مدیر موزه عبرت با اشاره به تلاشهایی که در زمینه ثبت و ضبط خاطرات کسانی که در این مکان مورد آزاد و اذیت قرار گرفتهاند و توسط سایر نهادها و مراکز انجام شده گفت: بعضی از این آثار کاملا موفق بودهاند اما موزه عبرت رسالت اصلی خود را مدتی است بر حفظ میراث غیرملموس خاطرات زندانیان سیاسی قرار داده و با ضبط و ثبت این آثار توانسته است قریب به ۱۰۰۰ مصاحبه را تدوین کند. اگر چه بعضی از این افراد به علت بیماری و کهولت سن به سختی توانستهاند با ما همکاری کنند و برخی از عزیزان همچون آیتالله مهدوی کنی، مرضیه دباغ و خدادادی و... طی این مدت از میان ما رفتهاند.
او گفت: در فاصله سالهای ۵۰ تا ۵۷، ۸۴۴۲ نفر در اینجا بازداشت شدند که بخش پژوهش موزه تلاش کرده است با آنها مصاحبههایی را داشته باشد و این مصاحبه ها را بعد از تایید شورای پژوهش در قالب زندگانینامه وارد بازار کند. اولویت ما در این راستا زندگینامههای داستانی است چون فکر میکنیم کار مستندتر خواهد بود. تعدادی از نویسندگان بنام همراه با گروهی از نویسندگان نوقلم در تالیف این زندگینامهها و رمانها ما را همراهی میکنند و تا کنون ۱۲۰ نویسنده در این زمینه با ما همکاری کردهاند و با ارائه طرحهای خود به شورای پژوهش قرار است دست به قلم شوند.
حسنپور تاکید کرد: ساواک دانشآموخته موساد است و اگرچه سیستم اطلاعاتی هر کشوری می بایستی به نفع کشور خود فعالیت کند اما ساواک که ظاهرا اداره کل امنیت داخلی را بر عهده داشت به نفع آمریکا و موساد عمل میکرد. ما در رمانها و خاطرات خود تلاش میکنیم چهره این دستگاه مخوف را به نسل امروز جوان و نوجوان منتقل کنیم و ضمن برجسته کردن انگیزههای مبارزاتی هر شخصیتی به وضعیت اجتماعی و خاستگاه سیاسی و فرهنگی آنان که در این مکان مورد شکنجه قرار گرفتهاند بپردازیم.
او گفت: موضوع اصلی این موزه در حال حاضر بحث نشر است چرا که افرادی همچون ثابتی که از شکنجهگران این موزه بودهاند در قالب مصاحبهها و کتابهای خود منکر هر شکنجهای در این موزه شده و اظهار کردهاند همه کسانی که راهی این موزه شدهاند دارای سوابق مبارزاتی مسلحانه بودهاند در حالی که به جرئت میتوانم بگویم کمتر از ۱۰ تا ۱۵ درصد این افراد دارای سابقه مسلحانه بوده و بقیه نهایتا در حوزه تبلیغلی و ترویجی اسلام و از طریق پخش اعلامیهها کار میکردند. ما امیدواریم این موزه بتواند به برندی در زمینه اهدافی که ذکر شد بدل شود.
بر اساس این خبر، ۱۰ نفر از نویسندگان این پروژه زیر نظر راضیه تجار دست به قلم هستند و یوسف قوجق به عنوان مشاور ادبی این پروژه با موزه عبرت همکاری دارد.
انتهای پیام