مجید کیهانی در گفتوگو با ایسنا، درباره بیانیه 12 ملیپوش دوومیدانی در انتقاد به شرایط این رشته، اظهار کرد: همه کسانی که در فدراسیون دوومیدانی نشستهاند تلاششان در جهت بهبود کارهاست و فعالیتهایی را انجام میدهند که بتوانند به دوومیدانی ایران کمک کنند. دلیل این فعالیتها نیز تنها یک هدف کلی است و آن هم موفقیت دوومیدانی ایران. این امکان وجود دارد که برخی از برنامههای ما مطابق میل ورزشکاران ما نباشد. با این حال باید این موضوع را در نظر گرفت کسانی که این تصمیمها را میگیرند خودشان از قهرمانان ملی بودهاند و بعد از آسیبشناسی تصمیم به ارائه چنین برنامههایی کردهاند. همین جا میگویم که تصمیم فدراسیون دوومیدانی درباره نحوه برگزاری اردوها و شرایط تیم ملی کاملا قطعی و برگشتناپذیر است، چرا که دوومیدانی ایران نیاز به اصلاحات دارد و این اصلاحات به همین دوومیدانیکارانی کمک میکند که الان این بیانیه را دادهاند. دوومیدانی ایران فقط تیم ملی بزرگسالان نیست، ما باید منابع فدراسیون را درست هزینه کنیم.
او با بیان این که اسناد هزینه فدراسیون قبل از المپیک 2016 ریو موجود است و مقدار پولی که برای هر ورزشکاری خرج شده کاملا مشخص است، گفت: هر ورزشکاری اعتراضی دارد و یا ابهامی درباره هزینه صورت گرفته برای هر ورزشکار وجود دارد، حساب رسمی فدراسیون اسناد هزینهها را میتواند نشان دهد تا همه ببینند که فدراسیون چه برنامهریزی و چه تدارکی برای ورزشکارانش داشته است. بعد از المپیک ما وارد لیگ شدیم و با هدف کسب نتیجه در رقابتهای قهرمانی آسیا برنامهریزی میکنیم. اردوهای تیم ملی از آبانماه یعنی بهترین زمان ممکن آغاز شد و طبق نظر سازمان تیمهای ملی، دوومیدانیکاران 21 هر ماه به اردو می آیند و در اردوهای هدفمندی که برگزار میشود شرکت میکنند. تمامی امکانات در این اردوها وجود دارد و هر کسی که بخواهد تا قهرمانی آسیا تمرین کند، این امکانات در اختیارش قرار دارد.
رییس فدراسیون دوومیدانی ادامه داد: اگر ورزشکاری خودش به اردوها نیاید و یا این که به خاطر شرایط خاصی از سوی سازمان تیمهای ملی برایش استثنا قائل شود، شرایط به گونه دیگری خواهد بود. ما همه نوع امکانات را برای افرادی به مانند حدادی و تفتیان مهیا کردهایم و اگر سازمان تیمهای ملی تشخیص بدهند که آنها باید در جای دیگری تمرین کنند ما این کار را انجام خواهیم داد. این که برخی دوومیدانیکاران به مانند محمد جعفر مرادی اعلام میکند که میخواهد خارج از آفتاب انقلاب تمرین کند را متوجه نمیشوم. ورزشکارانی که به تیم ملی دعوت میشوند باید خودشان را معرفی کنند تا بتوانند از امکانات مهیا شده استفاده کنند. ما کار عجیب و غریبی از ورزشکارانمان نمیخواهیم. آنها عادت کردهاند که در جایی خارج از اردوی تیم ملی تمرین کنند و باید این سوال را از آنها پرسید که با این روال به کجا رسیدهاند؟
رییس فدراسیون دوومیدانی در پاسخ به این سوال که آیا با دوومیدانیکارانی که بیانیه امضا کردهاند صحبتی صورت میگیرد یا خیر؟ گفت: حتما این اتفاق رخ میدهد و با بچهها صحبت میکنیم باید شرایط درست شود، چرا که ما به دنبال نتیجه گرفتن هستیم. آیا آنها تمرین میکنند که فقط تمرین کرده باشند؟ یا این که تمرینشان برای کسب نتیجه و مدال است؟ اگر فقط به خاطر تمرین کردن این کار را انجام میدهند اشکالی ندارد. ما هم دورهمی پول به آنها میدهیم تا همین طور بدون کسب نتیجه و مدال کارمان را ادامه بدهیم. آنها باید بدانند که من مسوولم و باید پاسخگو باشم. این که اردوها مرتب و سر زمان تعیین شده صورت میگیرد کار اشتباهی است؟
او با انتقاد از دوومیدانیکارانی که اعلام میکنند میخواهند به تنهایی و در شهر خودشان تمرین کنند، گفت: در گذشته اصلا مشخص نبود که یک دوومیدانی کار در شهر خود چگونه تمرین میکند و این که آیا برنامههای مربیاش را به خوبی انجام میدهد یا خیر؟ در سالهای گذشته به دلیل همین روال نادرست، دوومیدانی ایران ضربه زیادی خورد. برنامههای ما برای بازیهای آسیایی کاملا مشخص است و ما از تیرماه سال آینده که قهرمانی آسیا است، نفراتمان را برای جاکارتا انتخاب میکنیم تا آنها زیر نظر فدراسیون و نه در هر جایی که دلشان خواست تمرین کنند. ورزشکار باید این شرایط را بپذیرد و تابع فدراسیون باشد. در حال حاضر هیچ یک از ورزشکاران ما بلاتکلیف نیستند. هر کسی هم که به تمرینات نمیآید باید بداند که تصمیم فدراسیون دوومیدانی قطعی است و باید بر اساس آن چه که سازمان تیمهای ملی تعیین کرده است کار کنند. فقط همه باید بدانند که هیچ کس به حال خود رها نمیشود.
کیهانی درباره صحبتهایی که مبنی بر قطع حقوق دوومیدانیکاران صورت گرفته، گفت: ما هیچ حقوقی را قطع نکردهایم، بلکه شیوه پرداختها را تغییر دادهایم. ورزشکاری که به اردوی تیم ملی میآید بر اساس تعداد روزهایی که در اردو بوده پول دریافت میکند. ما دوومیدانیکاران را تقسیمبندی کردهایم و به هر گروهی بر اساس میزان شانسی که برای کسب مدال دارد حقوق میدهیم. برای برخی از آنها حقوق 21 روز حضور در اردو بیش از آن چیزی است که قبلا ماهانه دریافت میکردند. این که بین دوومیدانیکاری که در خانه خوابیده و کسی که در اردوی تیم ملی است، تفاوت قائل شدهایم کار اشتباهی است؟ در این اردوها تمام هزینه با فدراسیون است و دوومیدانیکار هیچ پولی را از جیب خودش خرج نمیکند. برای مثال در اردوهای گذشته محمد ارزنده به تیم ملی نیامده است و از نظر ما هیچ دلیلی وجود ندارد که به او حقوقی پرداخت کنیم.
او ادامه داد: بخش دیگری از منابع مالی ما از طریق شرکت در مسابقات به دوومیدانیکاران پرداخت میشود. نتیجه این موضوع هم این است که ورزشکاران تلاش بیشتری میکنند. برای مثال در رقابتهای دوی صحرانوردی قهرمانی کشور ما به هشت نفر اول جایزه دادیم و نفر اول هشت سکه طلا دریافت کرد. ورزشکار باید زحمت بکشد و در مسابقات مختلف کار کند تا بتواند به پاداش برسد.
رییس فدراسیون دوومیدانی با بیان این که حق فردی که مدال میگیرد بیشتر از نفرات دیگر است و ما میخواهیم بین ورزشکارانمان که مدال میگیرند با آنهایی که نمیگیرند تفاوت قائل شویم، گفت: محمد صمیمی ماهانه حدود 720 تومان حقوق میگرفت اما از زمانی که شیوه پرداختها تغییر کرده او روزی 40 هزار تومان دریافتی دارد که جمعا بسیار بیشتر از حقوق ماهانه گذشته او است. او شانس خوبی برای کسب مدال در قهرمانی آسیا دارد و ما هم برای کسانی که موفق شوند در این رقابتها مدال کسب کنند پاداش تعیین کردهایم. آیا کار فدراسیون برای تعیین پاداش مدال آوران قهرمانی آسیا اشتباه بوده است؟ این که بین دوومیدانی کار مدالآور و کسی که در جایگاه دهم آسیا قرار میگیرد تفاوت قائل میشویم اشتباه است؟ ما باید به کسی که بهتر است بیشتر پرداخت کنیم و امکانات بهتری هم در اختیارش قرار دهیم.
کیهانی درباره این که گفته میشود فدراسیون هیچ اسپانسری را به دوومیدانی نیاورده است، گفت: ماراتن هرمز چگونه برگزار شد؟ هزینه جوایز نفرات برتر از کجا آمد؟ همه باید بدانند که تمام مسابقاتی که فدراسیون برگزار کرده با اسپانسر بوده و اسناد آن هم موجود است. کل بدهیهای فدراسیون در حال حاضر کمتر از 100 میلیون تومان است و این یک اتفاق بسیار خوب مالی برای دوومیدانی ایران است.
رییس فدراسیون دوومیدانی درباره انتقادی که نسبت به شرایط لیگ صورت گرفته گفت: شرایط لیگ مربوط به یک سال و یا دو سال قبل نیست، بلکه 10 سال است که لیگ دوومیدانی ایران این گونه برگزار میشود. ما درباره جذب باشگاهها از وزارت ورزش و جوانان هم کمک خواستهایم، چرا که خود من هم از شرایط لیگ و باشگاهداری راضی نیستم. با این حال همه ما باید برای بهبود شرایط لیگ تلاش کنیم و این گونه نیست که دوومیدانیکار منتظر باشد که فدراسیون شرایط را برایش تغییر بدهد. من هم معتقدم شایستگی دوومیدانیکارانمان بیشتر از این مبلغی است که دریافت میکنند.
او با بیان این که فدراسیون کار پایه و پشتوانهسازی را یکی از اهداف اصلی خود میداند گفت: همان طور که گفتم دوومیدانی فقط تیم ملی بزرگسالان نیست. الان سجاد مرادی از تیم ملی رفته، آیا جایگزینی برای او داریم؟ هادی سپهرزاد که در گذشته مدالهای زیادی را برای دوومیدانی ایران به دست آورده بود بازنشسته شده است، آیا کسی جانشین او شده است؟ اگر به کار در پایه توجه نکنیم مدیریت دوومیدانی نسبت به گذشته تغییری نخواهد کرد. وظیفه ما سر و سامان دادن به کل دوومیدانی ایران است. با کاری که ما در ماههای اخیر انجام دادهایم تیم ملی دوومیدانی برای رقابتهای جهانی جوانان و نوجوانان بسته شده است. از سال 2005 و 2007 به بعد فقط نفراتی مانند قنبرزاده، تفتیان و وظیفهدوست از تیمهای پایه به تیم ملی بزرگسالان نیامدهاند آیا این نشان میدهد که ما به فکر پشتوانهسازی بودهایم؟ اگر الان به کار پایه توجه نکنیم چند سال دیگر شرایط بدتر از آن چیزی است که الان وجود دارد. اگر همان زمان کار استعدادیابی صورت میگرفت الان دوومیدانی ایران به چنین وضعی نمیافتاد.
کیهانی درباره توجه فدراسیون به هیاتهای استانی نیز گفت: آیا هیاتها جزو فدراسیون دوومیدانی نیستند؟ آیا نباید به آنها کمک کرد؟ یکی از کارهایی که در یک سال و نیم گذشته ما انجام دادیم شخصیت دادن به هیاتهای استانی است. تا ماه جاری ما چندین بار به هیاتها پرداختی داشتهایم، چرا که در توافقی که با وزارت ورزش و جوانان داشتیم قول دادیم که به استانها کمک کنیم. الان هم جلوتر از آن چیزی هستیم که به وزارت ورزش و جوانان قول دادهایم.
او با بیان این که ملیپوشان نگران شرایط فعلی دوومیدانی نباشند، گفت: به ملیپوشان میگویم که نگران هیچ چیز نباشند. امکانات هر ماه در اختیار آنها قرار دارد و شک نکنند که با حضور در اردوهای تیم ملی بیشتر از آن چه که در گذشته دریافت میکردند، میکنند. در خصوص موضوع استخدام مربیان باید بگویم که فدراسیون به صورت جدی در حال کار است. ما برای تفتیان "گای" مربی جیمی ویکو، رکوردار 100 متر اروپا را انتخاب کردهایم و همین که توانستیم با مربی در چنین سطحی به توافق برسیم نشان از بینالمللی شدن ما دارد. انتخاب هادی سپهرزاد برای مربیگری حدادی نیز انتخاب خودش بود و ما به این نظر احترام گذاشتیم. او ورزشکار بزرگی است و همه ظرفیتها باید در اختیار او و ورزشکارانی در سطحش قرار بگیرد. پیتر زایتسف و فاژکاش مربیانی هستند که برای دوومیدانیکاران پرتابی مدنظرمان هستند.
رییس فدراسیون دوومیدانی در پایان گفت: همه دوومیدانیکاران باید تابع فدراسیون باشند، چرا که هدف فدراسیون بهبود عملکرد این ملیپوشان و کسب موفقیت آنهاست.
انتهای پیام