برگزاری همایشی درباره رودوزی‌های سنتی

نخستین همایش رودوزی‌های سنتی سیستان و بلوچستان ۱۰ اسفندماه در زاهدان برگزار می‌شود.

به گزارش ایسنا، بررسی و تشریح طرح‌ها و رنگ‌های به‌کار رفته در رودوزی‌های سنتی سیستان و بلوچستان، نقد و تحلیل نقوش، نوآوری و الگوهای نو در طراحی محصول با حفظ اصالت، راهکارهای رشد اقتصادی پایدار و اشتغالزایی و بررسی چالش‌های کارآفرینی با رویکرد رودوزی‌های سیستان و بلوچستان، چگونگی بهبود فضای کسب و کار و توانمندسازی مناطق محروم با تکیه بر رودوزی‌های سنتی، بررسی تطبیقی هنر سوزن‌دوزی در مناطق مختلف استان، نقش رودوزی‌های سنتی در توانمندسازی زنان و توسعه کسب و کار روستایی محورهای این همایش هستند.

تجلیل از هنرمند برجسته سوزن‌دوز، مهتاب نوروزی و نمایشگاه عکس و آثار رودوزی‌های سنتی استان از برنامه‌های جانبی این همایش است.

علاقه‌مندان برای شرکت در این همایش می‌توانند آثار خود را تا ۲۸ بهمن‌ماه به آدرس دبیرخانه واقع در سیستان و بلوچستان، بلوار شهید مطهری، موزه منطقه‌ای جنوب شرق (معاونت صنایع دستی) ارسال یا برای کسب اطلاعات بیشتر به وب‌سایت www.chht-sb.ir مراجعه کنند.

مقالات برگزیده همایش به‌صورت رایگان در کتاب مجموعه مقالات صنایع دستی سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری کشور چاپ خواهد شد.

به گزارش ایسنا، سوزن‌دوزی را نمی‌توان به زمان خاصی نسبت داد؛ اما اگر بخواهیم زمان به فعلیت رسیدن آن را بررسی کنیم شاید حدود ۱۰۰ یا ۲۰۰ سال پیش از ظهور اسلام و آمدن اسلام به ایران باشد که قومی به نام اسلاوها به ناحیه‌ای از بلوچستان آمده و در آنجا سکنی گزیدند. این گروه از طریق جاده ابریشم به این منطقه که در حال حاضر جزو خاک پاکستان بوده و در مرز افغانستان و پاکستان قرار دارد، آمده بودند. آن‌ها پرورش کرم ابریشم و نحوه به‌دست آوردن نخ از پیله‌های ابریشم و استفاده از آن را در پارچه‌بافی و سوزن‌دوزی را به زنان بلوچ آموختند. در زمان قدیم درباریان از این هنر در لباس‌های‌شان استفاده می‌کردند.

انتهای پیام

  • سه‌شنبه/ ۱۴ دی ۱۳۹۵ / ۱۵:۴۱
  • دسته‌بندی: تجسمی و موسیقی
  • کد خبر: 95101409072
  • خبرنگار : 71503