«باغچه‌جوق» برای سرپا شدن دو سال زمان می‌خواهد

استحکام‌بخشی و تحکیم بستر کاخ موزه قاجاری باغچه‌جوق در ماکو با ۸۰ درصد پیشرفت فیزیکی ادامه دارد.

به گزارش ایسنا، به نقل از معاونت میراث فرهنگی؛ مدیرکل میراث فرهنگی و گردشگری آذربایجان غربی با اعلام این خبر گفت: تثبیت، استحکام بخشی و مرمت این بنا بر اساس تفاهم‌نامه این اداره کل با سازمان منطقه آزاد ماکو در حالی صورت می‌گیرد که سازمان یاد شده هزینه مرمت برخی دیگر از آثار تاریخی شهرستان ماکو را برعهده گرفته است.

جلیل جباری با اشاره به شروع مرمت پروژه کاخ موزه باغچه جوق پس از ارائه طرح مرمت و ساماندهی توسط مهندسین مشاور عمارت خورشید از اوایل مردادماه سال جاری افزود: در مرحله نخست استحکام بخشی بستر پیرامونی کاخ موزه آغاز شد که با شروع فصل سرما و با وجود ۸۰ درصد پیشرفت فیزیکی، عملیات استحکام بخشی فضاهای داخلی مجموعه در دست اقدام قرار گرفته است.

وی با بیان تقبل هزینه ۴۰میلیارد ریالی مرمت این بنا از سوی سازمان منطقه آزاد ماکو اظهار کرد: کاخ موزه باغچه جوق ماکو از جمله آثار تاریخی به ثبت رسیده استان در ردیف میراث ملی است که در سالهای اخیر به دلیل کمبود اعتبارات مرمتی به شدت نیازمند حفاظت و مرمت بوده است.

او همچنین با بیان اینکه علیرغم کمبود اعتبارات استانی این بنا همه ساله مورد مرمت اضطراری قرار می گرفت، مرمت بنا در ضلع شرقی و بخش شاه نشین عمارت در سال گذشته را از جمله این اقدامات برشمرد.

این مسئول اظهار کرد: با توجه به گستردگی، حجم کار، وسعت مجموعه و حساسیت تزیینات بنا پیش بینی می شود کار مرمت این مجموعه تاریخی حدود ۲ سال به طول انجامد.

براساس این گزارش؛ کاخ باغچه‌جوق در باغی به وسعت ۱۱ هکتار، با درختان کهن گوناگون در ۶ کیلومتری ماکو بنا شده است. معماری این کاخ که در گذشته مقر حکومت سردار ماکو بوده تلفیقی از معماری سنتی ایرانی و غربی، به ویژه معماری روسیه اواخر سده نوزدهم است.

این بنا با ویژگی‌های معماری و هنری، در دو طبقه و در زمان مظفرالدین شاه ساخته شد. تزیینات داخلی سالن های هفت گانه آن نیز طی ۳۰ سال به اتمام رسید. این کاخ که تا سال ۱۳۵۳ محل زندگی خانواده سردار ماکویی بوده پس از خریداری از سوی دولت و مرمت و بازسازی از سال ۱۳۵۸ برای بازدید عموم افتتاح شد. این کاخ موزه در سال ۱۳۶۶ در اختیارسازمان میراث فرهنگی وقت کشور قرار گرفت. آثاری که در این موزه به نمایش گذاشته شده اند شامل اشیاء و لوازم زندگی سردار ماکو است. بیشتر این اشیا از طرف حکام و دربار روسیه برای وی ارسال شده بود. سردار ماکو بویژه در زمان حکومت پر آشوب مظفرالدین شاه در این خطه دارای موقعیت و نفوذ قابل توجهی بود.

انتهای پیام

  • دوشنبه/ ۱۳ دی ۱۳۹۵ / ۱۶:۴۲
  • دسته‌بندی: گردشگری و میراث
  • کد خبر: 95101308346
  • خبرنگار : 71191