مهدی امیرمعینی در گفتوگو با ایسنا با تاکید بر اینکه سیاستی که ایران در مورد واردات گاز از ترکمنستان اتخاذ میکند، بستگی به مفاد قرارداد بین دو کشور دارد، اظهار کرد: باید قراردادی که بین دو کشور بسته شده مورد بررسی قرار بگیرد تا متوجه شویم آیا ترکمنستان اجازه دارد که صادرات گاز به ایران را قطع کند و اینکه در صورت غیرمجاز بودن این فرآیند ایران از چه طریقی میتواند آن را پیگیری کند. در این مورد شرکت ملی گاز باید پاسخگو باشد که آیا میتوان این موضوع را از طریق مراجع قانونی پیگیری و درخواست خسارت کرد یا خیر.
وی با تاکید بر اینکه تجارت بین کشورها میتواند سودآور باشد، افزود: من شخصا مخالف واردات از کشورهای دیگر نیستم زیرا تجارت میتواند فارغ از مسائل استراتژیک، سودآور باشد اما اینکه به غیر از ترکمنستان از چه کشور دیگر میتوانیم گاز وارد کنیم، جای فکر و بررسی دارد. در حال حاضر تنها کشوری که برای واردات گاز نزدیک ایران بوده، آذربایجان است اما باید دید که آیا امکانات لازم برای واردات گاز از این کشور را داریم یا خیر؟
مشاور موسسه بینالمللی مطالعات انرژی با اشاره به راهکاری مبنی بر کاهش صادرات گاز از ایران به کشورهای دیگر برای تامین گاز استانهای شمالی توضیح داد: کمکردن صادرات گاز به کشورهای دیگر نیز بستگی به بندهای قراردادی دارد که با کشورهای دیگر امضا کردهایم. باید بررسی شود که آیا بندهای این قراردادها به ایران اجازه میدهد صادرات خود در این ماهها را کاهش دهد و در ماههای دیگر جبران کند.
امیرمعینی با بیان اینکه در حال حاضر صرفهجویی در مصرف گاز بهترین راهکار تامین گاز استانهای شمالی کشور محسوب میشود، افزود: همچنین میتوان گاز مایع را جایگزین گازی کرد که به نیروگاهها و بخش صنعت داده میشود. میتوان سوخت مایع از قبیل گازوئیل و نفت کوره را به جای گاز به نیروگاهها و بخش صنعت بدهیم تا این برهه از زمان بگذرد و گاز بخش خانگی را تامین کنیم.
وی ادامه داد: خوشبختانه در حال حاضر هوا معتدل است و نیاز آنچنانی به گاز وجود ندارد و در این فاصله میتوانیم از طریق مجاری سیاسی، مذاکرات با کشور ترکمنستان در این زمینه را ادامه بدهیم.
انتهای پیام