به گزارش ایسنا، شبکه خبری سی.ان.ان در مطلبی تلاشهای دیپلماتیک جان کری، وزیر امور خارجه آمریکا در طول چهار سال گذشته پرداخت که در بخشی از این مطلب در مورد توافق هستهای ایران، آمده است: برای بیش از دو سال کری خود را وقت مذاکرات هستهای با ایران و پنج قدرت جهانی دیگر کرد که در دور پایانی مذاکرات هستهای در وین 18 روز بدون وقفه مشغول مذاکرات هستهای بود؛ اگرچه توافق هستهای شامل محدود کردن برنامه هستهای ایران در قبال برداشته شدن تحریمهای اقتصادی ایران بود اما کری امیدوار بود که حصول برجام پنجرهای برای آغاز مذاکرات دیگر با ایران در مورد داعش و جنگ داخلی سوریه باشد.
او در مدت کوتاهی توانست تا یک رابطه نزدیک با محمدجواد ظریف، وزیر امور خارجه ایران ایجاد کند. اگرچه پس از آنکه تصاویر مربوط به قدم زدن آنها با یکدیگر در ژنو منتشر شد از سوی رسانهها در کشور خود به شدت مورد انتقاد قرار گرفتند. با این حال این دو وزیر امور خارجه شماره تلفن خصوصی و آدرس ایمیل را ردوبدل کردند تا به صورت شخصی بتوانند ارتباط برقرار کنند.
در طول چندین مرحله آخر مذاکرات هستهای، کری با ظریف بیشتر از متحدان آمریکا گفتوگو کرد. در پایان مذاکرات هستهای وزرای خارجه پنج کشور دیگر همگی اذعان کردند که بدون تلاشهای جان کری هرگز رسیدن به برجام ممکن نبود.
فرانک جانوزی، از کارکنان پیشین جان کری در مجلس سنا در اینباره به سی.ان.ان، گفت: او ایران را یک دشمن کامل و غیرقابل مذاکره نمیداند. او معتقد است ایران کشوری است که با آمریکا اختلاف منافع استراتژیک دارد اما میتوان این اختلافات را از طریق دیپلماسی به کمترین سطح خودرساند و حتی یک روز بتوان رابطه عادی با ایران از سر گرفت.
انتهای پیام